Zdravim cesku bitcoin komunitu
Studujem IT takze ma kryptomeny zaujimaju hlavne z technickeho hladiska, dal som sa ale aj na mining.. Kazdeho kto rozmysla investovat chcem varovat, ze je to kazdopadne risk a nikdy neinvestujte viac ako mozete stratit..
Sam som naletel scammerovi minershare.net (
https://bitcointalksearch.org/topic/minersharenet-knc-neptune-miner-1-batch-shares-4ghs-no-hidden-fees-426116 a prisiel som o 0.9 BTC, teraz uz mi je jasne, ze sa ponukam, ktore su "too good to be true" treba jednoznacne vyhnut. Nechapem, ze som si stranku do ktorej som investoval neoveril, nezistil nejake info z ineho zdroja, nepreklepol hodnovernost hostingu a pod. Scammer dokonca ponukol foto svojho obcianskeho preukazu, do urciteho okamihu pomerne rozumne odpovedal na maily, robil vsetko tak aby vyzeral hodnoverne.. Ponuka co mal na stranke sa rychlo vypredavala tak som nevahal (a radsej som teda mal). Takuto chybu uz nikdy neurobim.
Rozdelte investicie do viacerych webo-v / typov minerov a hlavne vytvorte si tzv. "cold storage" kde si mozete posielat BTC, ktore budete casom povazovat za zisk (tzn. nebudete z penazenky nic vyberat, ulozite si len jej verejnu adresu..) Vytvorte si BTC penazenku na pocitaci, ktory nikdy nepripojite do internetu (taky pocitac ale dnes uz nema zmysel takze vytvore penazenku offline a nasledne vsetko riadne sformatujte a preinstalujte OS) a vytvorte zopar zaloh na usb kluce (pripadne to chce aj papierovu zalohu QR kodu s privatnym klucom..) Toto vsetko sa moze o par rokov ukazat ako klucove. Na ostatne ucely kludne pouzite blockchain.info + prihlasovanie pomocou sms / google authenticator.
Ak mate moznost kupit zelezo, ktore vam RYCHLO dodaju za rozumnu cenu, kupte rovno viac kusov. Moze sa totiz stat, ze sa nejaky miner pokazy (odisli/zhoreli mi uz 3 kusy..) pripadne zopar rovno predajte - nebudete musite cakat kym vam nejake BTC vytazi a mozete znova rychlo investovat..
Potom su tu sluzby, ktore tazia za vas, urcite poznate cex.io (aktualna cena za GH/s je ~0.023) tu je vyhoda, ze mozete GH/s v pripade potreby vymenit naspat za BTC co je asi najvacsia vyhoda cex.io. Nemusite riesit co s pokazenymi kusmi/ cenu elektriny a pod.
Dalej je tu pomerne nova sluzba pbmining, ktora sa ukazala ako hodnoverna (clovek za nim predava minere na ebay) rozhodol sa cast svojich GH/s predavat ludom, pretoze zistil, ze tak sa mu investicia vracia takmer okamzite ako minere rozbeha..
Plati sa raz za tyzden, tuto nedelu mi prisla prva platba (po skusenosti so scammerom som na zaciatok kupil len 3 GH/s takze mi prislo len 0.002 BTC, ale na zaciatok lepsie ako nic). Ak zvazujete skusit tuto sluzbu prosim pouzite link:
http://pbmining.com?ref=cisaryDo 12-tich hodin uvidite vase GH/s tazit co je super. Este dodam, ze som prisiel o par BTC aj na bitcash.cz takze naozaj velmi ocenim ak niekto kupi GH/s cez tento link.... Aktualna cena za GH/s je len 0.0089 BTC !!! Este vcera to bolo viac (0.0107 BTC), ale dnes spravca tejto stranky rozbehal dalsie minere a znizil cenu. V porovnani s cex.io je to vyborna ponuka