Et kırmızı et kolestrolü yükseltir.
Et beyaz et tavuk nisbeten sağlıklı eskiden hormonlu falan diyerek yemek istemeyenlerin istesede yiyemedği bir ürün.
Balık üçtarafımız denizlerle çevrili ve yakıtın pahalı olmasından dolayı denizden 0 tl ye çıksa bile soframıza nerdeyse 100tl ye gelen balık. Tezgahta bakmak kadar güzel bişey yok valla.
Istakoz ise bu dünyada bize ait olmayan tatlardan. Bu tatları yiyebilecek tadabilecek kadar birilerine bir türlü yaranamadık. Olmayıonca olmuyor.
Abi senin hesaba göre bizim ülkenin yüzde 95 inin kolesterol sorunu olmaması lazım yaw
Valla ben kümesimde tavuk besliyorum, gerekirse oradan sağlarım tavuk etini ama bunun süreklilik arzetmesi zor çünkü tavuğu yiyelim desek yumurta işi ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Fransızların ünlü Bresse ırkından büyütmüştüm (tavuk etinde dünyanın en iyisi diyebilirim), ilgilenen olursa yumurta temininde yardımcı da olabilirim, 4-5 ayda doğal yöntemlerle kesilecek olgunluğa erişebilen bu hayvanlar hem inanılmaz lezzetli, hem de sağlıklı oluyor.
Balık işine gelirsek, evime 5 dakika mesafede göl ve ırmak var, 10 dakika gibi bir sürede de deniz kıyısında, belki ege akdeniz kadar bol çeşit yok ama şükür balık konusunda da kendi balığını tutabilen biri olarak sorun yaşamıyorum.
Istakoza gelirsek, hiç yemedim ama yemeye karar versem de bana sıra gelmez ki