Ale mam też pytanie. Co z minerami, którzy wciąż nie wyłączyli koparek? Wiadomo, że już nie kopią nowego ETH, ale wciąż kopią stare? Jest to gdzies handlowane?
https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum-pow/
Ja otworzyłem dziś shorta po merge ale wydaje mi się, że potencjał jego zysków może być ogromny jak tylko ktoś zapali lampkę niepewności. Jak ETHW zacznie rosnąć kosztem ETH. Tak jak było podczas forka BTC, gdy to BCH było chwilowo warte ćwierć bitcoina. Musiało być ludziom gorąco, bo niewiele brakowało do flippeningu przy dynamice wzrostów, jakie wtedy były na BCH.
Dziwnie to wygląda, niespecjalnie wiem na czym to ma się opierać. Skoro stado poszło za liderem... Na pewno będzie im rosła podaż
Co do wartości to akurat nie jest najlepszy czas na wyciąganie jakichkolwiek wniosków, bo wszystko leci równo. ETH 1.465, a jeszcze niedawno było 1700. BTC przebiło 20 i ciągle spada.
Chociaż z drugiej strony może i lepsze takie czasy niż "niespodziewane" wydarzenia typu Luna czy pogłoski o ataku na USDT. Ciekawe czy coś podobnego wydarzy się w przypadku bytów ETHopodobnych.