Pages:
Author

Topic: eth cüzdan güvenliği - page 2. (Read 312 times)

full member
Activity: 546
Merit: 100
March 15, 2018, 06:22:57 PM
bilgisayar virüs içinde diyorsunuz, hemen dosyaları başka yere çekip silin ama onada bulaşma tehlikesi var yerinizde olsam private keyi deftere yazar silerdim tüm dosyaları
member
Activity: 308
Merit: 10
March 12, 2018, 02:33:16 PM
metamask ile bu dertten bi nebze olsun kurtulabilirsiniz. Sürekli cüzdana girmemden bu şekilde halledebilirsiniz
member
Activity: 238
March 12, 2018, 12:22:20 PM
en ideali aslında o. tertemiz sadece bu işin kullanacağın bir tablet. ne virüsle uğraşırsın ne antivirüsle.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 12, 2018, 12:04:21 PM
Arkadaşlar pcyi ortak kullanıyorum ve pc muhtemelen virüs içinde.
bilgisayarın içinde eth cüzdanım var. private key vs not defterinde kayıtlı duruyor.

cüzdanın içine girdiğim yok. sadece bilgileri tutuyorum.
sizce cüzdanı çalabilirler mi?
pcye sızan trojen olsa ve utc ile başlayan dosyaları arayıp çalsa cüzdanı götürürler yani.

cüzdanı pcden silip sadece flash bellekte tutmak istiyorum.

cüzdan dosyasını silip sadece not defterinde private keyimi tutsam bir problem olur mu?

MEW cüzdanına giriş de en çok iki yöntem kullanılıyor.
1. privat key ile giriş
2. JSON ve şifre ile giriş.

Sadece private key'i kullanarak cüzdanına giriş yapabilirsin veya JSON+şifresini kullanarak giriş yapabilirsin.

O yüzden private keyi kullanmak en risklisidir. Sebebi not defterine falan gerek yok en dandik keylogger (kopyala yapıştır yapsan da görüntü alan keyloggerlar da çok kullanımda şu anda) bile senin bilgileri uçurmaya yeter.

trojan utc dosyasını alsa da şifreye de ihtiyaç duyacak. her ne kadar mew'de captcha kullanılmasa da yine de riski azaltmış olursun.

şimdi en iyisini söylemek gerekirse.
private key kullanma. private keyi defterine yaz. private keyin olduğu not defterini flasha at yedekte dursun.

senin ana kullandığın yöntem JSON dosyasını kullanmak olsun.

bunu önermemin diğer bir sebebi bazen dolandırıcılar adres diye private key istiyor. dalgınlıktır bu. yanlışlıkla private key verebilirsin. vermem deme veren çok oldu. sadece private keyi yanlışlıkla verdiği için bütün cüzdan gitti.

bilgisayarına da güzelce bir format at. tertemiz işine bakarsın.

Hocam çok teşekkürler açıklayıcı oldu.

pcyi formatlamak yerine sıfır bir tablet alacağım bu iş için. formatlasam bile pc ortak kullanım olduğu için yine risk taşıyacak. 250 liralık bir tablet işimi görür sanırım.
member
Activity: 238
March 12, 2018, 10:56:19 AM
bilgisayarın içinde eth cüzdanım var. private key vs not defterinde kayıtlı duruyor.

pcye sızan trojen olsa ve utc ile başlayan dosyaları arayıp çalsa cüzdanı götürürler yani.

cüzdan dosyasını silip sadece not defterinde private keyimi tutsam bir problem olur mu?

MEW cüzdanına giriş de en çok iki yöntem kullanılıyor.
1. privat key ile giriş
2. JSON ve şifre ile giriş.

Sadece private key'i kullanarak cüzdanına giriş yapabilirsin veya JSON+şifresini kullanarak giriş yapabilirsin.

O yüzden private keyi kullanmak en risklisidir. Sebebi not defterine falan gerek yok en dandik keylogger (kopyala yapıştır yapsan da görüntü alan keyloggerlar da çok kullanımda şu anda) bile senin bilgileri uçurmaya yeter.

trojan utc dosyasını alsa da şifreye de ihtiyaç duyacak. her ne kadar mew'de captcha kullanılmasa da yine de riski azaltmış olursun.

şimdi en iyisini söylemek gerekirse.
private key kullanma. private keyi defterine yaz. private keyin olduğu not defterini flasha at yedekte dursun.

senin ana kullandığın yöntem JSON dosyasını kullanmak olsun.

bunu önermemin diğer bir sebebi bazen dolandırıcılar adres diye private key istiyor. dalgınlıktır bu. yanlışlıkla private key verebilirsin. vermem deme veren çok oldu. sadece private keyi yanlışlıkla verdiği için bütün cüzdan gitti.

bilgisayarına da güzelce bir format at. tertemiz işine bakarsın.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
March 11, 2018, 10:26:01 PM
Mew adresinden bahsediyorsanız tabi ki olur zaten cüzdanınıza giriş yaptığınızda UTC dosyasını yeniden indirebilirsiniz bir problem olmaz.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 11, 2018, 09:55:15 PM

Pages:
Jump to: