Beter olsun bu kan emici madenciler !!!
Madencinin suçu ne? vitalik yakın zamanda açıklama bile yaptı bu konuda müşteri işleminin hızlı olmasını istiyorsa fee ödüyor ozamanda şu zamanda da gas miktarının ne olacağını belirleyen madenciler değil kullanıcılardır.
O kadar çok suçu var ki.. Bunlar sadece bazıları:
PoS gibi son derece mantıklı bir yöntem varken sırf madenciler para kazansın diye hala taş devrinden kalma mining yöntemlerini kullanmaya mecbur bırakıyorlar..
Haddinden fazla elektrik harcadıkları için çevreye zararlı santraller kurulmasına ön ayak oluyorlar..
Standart bilgisayar kullanıcılarının 3 liraya alacağı ekran kartlarının 5 liraya satılmasına ön ayak oluyorlar ve hatta çoğu zaman stok tüketiyorlar..
İkinci el ekran kartı pazarında "bilinçsiz" alıcıya yıllarca mining yapılmış kartı "temiz" diye iteliyorlar..
Özellikle son 1 yıldır küçük ve orta ölçekli sürekli al-sat yapanların, bounty-airdrop kovalayanların kanını devasa gwei oranlarıyla emiyorlar. Sebep olarak da kullanıcıları gösterip aradan sıyrılıyorlar..
Tamamen hatalı bir düşünce o pos o kadar mantıklı olsa btc pos yapısına geçmiş olurdu demekki pow hala daha mantıklı bir seçim. pow sizce çağ dışı bana göre düşüncesi bile inanılmaz düşünebiliyormusun o kadar blockzincirini karşılıksız senkronize ediyorsun ve posdan daha fazla güvenli bir ortam sağlıyorsun. al sana bsc ağı sorsan merkezi değil ama toplasan 21 tane node var
haddidden fazla elektrik harcadığını kim söylüyor? bankaların toplamı acaba ne kadarlık elektrik tüketiyor?
standart bilgisayar kullanıcısının 3 liraya alacağı kısmında haklısınız ancak bunda madencilerin değil rekabet kurulunun devreye girmesi gerekiyor keyfi olarak arttırıyorlar.
şu ikinci el muhabbetinde ise tamamen haksızsınız madencilik yapılan kartlar ev kullanısının kullandığı kartlardan daha sağlıklıdır her zaman sabit bir ısıda çalıştırılır ve daha özen gösterilir.
kimse kimsenin kanını emmiyor kimse demiyorki kardeşim gel 300-500 gwei ile ödeme yap demiyor bunu tercih eden de kullanıcı
pos o kadar iyiki bsc ağının yoğun kullanımda ne durumda olduğunu çok iyi gözlemiyoruz
BTC'nin geçişi hakkında söyledikleriniz dışındakilere katılmıyorum.
BTC için POS geçişi bir opsiyon dahi değildi hiç bir zaman. ETH'nin BTC'den farklı bir yapısı var bu anlamda. Yani birilerinin çıkıp ya BTC'yi POSa geçirsek mi demesiyle olacak iş değil.
Ama bunun dışında kimse ETH ağında bizi zorla işlem yapmaya zorlamadı. O fee'leri görerek ve isteyerek işlem yapmaya devam ettik. Bir de madencilere kalsa belki POS geçişini zaten istemezler ama ETH geliştiricileri zor yoldan da olsa ETH2.0 için POS'u uygun gördüler. Herkesin ETH2.0 beklentisini anlıyorum ama bu büyüklükteki bir ağda meydana gelecek bir sorun, telafisi mümkün olmayan hasarlarda bırakabilir. Beni korkutan bir şey bu.