Böyle açık kasa sistemlere 220V fan takılmaz. Takılsada öyle klemens ile alttan tutturulmaz.
Onun ne olduğunu bilmeyen adam dokundumu geberir gider. Metal bir kasa içine 220V öyle çekilmez risk oluşturur.
Ayrıca o 5 adet fan +125W elektrik tüketir ve her biri 45dB ses üretir .
Merhaba suan ki musterilerimiz kasadan gayet memnun ve ozelikle sesin az oldugunu soyluyorlar, fanlarin elektrik kablosu ayri bulunmakta o yuzden kisi kendi istegine gore calistirmayabilir. Siz onu boost modu gibi dusunebilirsiniz.Kasanin malzemesine gelince, galvanizdir bu malzemeyi arastirirsaniz rig icin uygunlugunuda goreceksiniz.
Ne boyutta mining yapiyosunuz bilmiyorum ama kapali kasa sistem bu is icin kesinlikle uygun degildir, herhangi bir problem aninda kartlar direk ulasilabilir olmalidir ki erken mudahale yapilabilirsin.(FAN) Onun ne oldugunu bilmiyen adam zaten rigide almamali, bu verdiginiz ornek vantilotor alip elini icine sokmaya calismak gibi bu yuzden oncelikle fanlar elektrikten kesilip sonra mudahale yapilmalidir.
Söylediklerin, yaptığın rig kasasının tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmez. Kasa metal , orası güzel ona birşey demedim zaten . 220V olan kablolar ve klemens öyle açıkta salla parti şekilde bağlanmaz. Bunu en çakma elektrikçi bile bilir. Bunu bilmek üretici olarak senin işin, satın alanın işi değil.
Söylediğin şey verdiğin örnek "Bilgisayar kullanmayı bilmeyen, bilgisayar almamalı" gibi olmuş.
Ayrıca vantilatör örneğinde saçma. Vantilatör kapalı kasa bir sistemdir. 220V taşıyan kablolar böyle ortalıkta gezmez, pervanesi de ızgara veya kepenk ile kapalıdır. Yani güvenlik önlemi alınmıştır.
Senin sisteminde güvenlik önlemi alınmamış. Sana bunu söylüyorum. Anladın ? Bu önlemi almak ta senin görevin, satın alanın değil.
Merhabalar,
Fanlari 220V olarak takarken ki niyetimiz zaten hali hazirda cok yuksek performansta calisan power supplyimizi daha fazla yormamak, asil enerji ihtiyaci onemli olan kartlarimizi dogru ve saglikli sekilde beslemekti. Bu sebeple fanlari 220v beslemeli olarak yaptik. Fanlarin tanesi 0.14 amper elektrik cekip 40db ses uretmekte. Yani sizin dediginiz gibi 125w lik bir tuketim soz konusu degil. Duvardan yaptigimiz olcumler fanlarin 60 ila 70w arasi elektrik cektigini gösteriyor. Amper hesabida bu hesabi doğruluyor. 40 dbi ses rigin sağlıklı calismasi gözönüne alindiginda halihazirda yapilmıslardan cok daha az bir ses. Zaten opsiyonel oldugu icin istemeyen kullanicilarımiz takmayabilirler. Fakat belirtmem gerekir ki fanlar sayesinde kartlarin sicakligi aninda min 3 derece azaltiyor. Tehlike konusuna da söyle bir aciklama getirmek istiyorum. Sistem kasaya klemensle takildiktan sonra macron ve silikonla sistemin korumasi yapilmistir. Bu yuzden gidip kablolalara zarar verip klemense parmak sokmadikca tehlikeli bir durum olusturmaz. Makinalar zaten 7 24 calisacagi icin sabit ve stabil bir ortamda calistirmak bu isin zaten olmassa olmazi yani kimse gidip kurduktan sonra zaten kasalara dokunmuyor. Buyuk fanlarin arkasida sonradan fan filtresi hem guvenlik hem tozu engellemek icin takilmistir guncel fotografini en kisa zamanda ekleyecegim