Pages:
Author

Topic: Etiyopya Basbakanı ve Erdoğan basın açıklamasında Atatürk sansürü - page 2. (Read 270 times)

sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok üzücü. Zamanında başbakanlık döneminde Erdoğan; Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü hakkında "iki tane ayyaş" nitelemesi yaptığında çok ağrıma gitmişti. Şimdi de Etiyopya Başbakanı, Atatürk'ten bahsetse bile çevirisinde adının geçmemesi her şeyi anlatıyor. Hala Atatürk bu gibi zihniyetler tarafından hazmedilemiyor. Kendileri bilir. Bizler için değişen bir şey olmayacak orası kesin.  Smiley
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Kral dan çok kralcı işte. Bu ve buna benzer dünya kadar olay oldu ki artık inanın çok şaşırmıyorum. Bir milletvekili çıkar peygamberin sünnetini Erdoğan’a göre söyler , diğer çıkar başka birşey. Hayır yarın birgün bu düzen değiştiğinde bu kişiler bakalım nasıl dönecekler. Bu sefer de Erdoğan arkasından ilk konuşanlar olacaktır.
sr. member
Activity: 1834
Merit: 402
Bu video benim de ilgimi çekti Twitter'da. Bariz bir şekilde Etiyopya Başbakanı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmesine rağmen çevirmen işini yaparken adını bile söylemiyor. Ben açıkçası çevirmenin kendi inisiyatifinde böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum. O yüzden tepki ona karşı olmamalı.

Böyle bir şeyin yaşanmasındaki tek sebebin, birilerinden talimat alınması olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şeyin düşünülmesi gerçekten çok yazık. Atatürk'ten bahsedilmese sanki bu millet ülkemizin kurucusunu unutacak mı, ona karşı olan sevgisini yitirecek mi? Bunu umut edenler çok beklerler!
member
Activity: 454
Merit: 37
Etiyopya Başbakanının Atatürk'ü övdüğü sozler cevirmen tarafindan Erdoğana söylenmiş gibi gösterildi.
ATATÜRK SANSÜRÜ!

Erdoğan ile basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali,  Mustafa Kemal Atatürk'ün reformist kişiliğine ve karizmatik liderliğine vurgu yaptı. Ancak çevirmen, Atatürk'ün ismini sansürleyerek Erdoğan'a bağladı.

https://twitter.com/aykiricomtr/status/1428051538350678022?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1428051538350678022%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.r10.net%2Fgundemdeki-konular-haberler%2F2919212-etiyopya-basbakani-ve-erdogan-basin-aciklamasinda-ataturk-sansuru.html

dünya hayran bunlar hala düşman.kim acaba bu çevirmendeki kaşar onu bulmak lazım
Pages:
Jump to: