Pages:
Author

Topic: Europol: Çeteler milyarlarca euroyu Bitcoin'le aklıyor - page 2. (Read 278 times)

member
Activity: 392
Merit: 10
Sırf haber yapmak yada spekülasyon oluşturmak için haber yapıyorlar .Çetelerin dünya genelinde kara para aklama yöntemi olarak % 3-5 oranında bunu crypto paralar ile yapması bununda 3-5 milyar euro olması ne devletlerin nede çetelerin umrundadır.Öyle bir haber ki ,hem diyor bu bilenemiyor ,hemde rakam ve oran veriyor .Diğer kara para aklama yöntemlerini biliyorlarda niye önüne geçmiyorlar.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Ben bu oranın daha fazla olduğunu düşünüyorum . Bitcoin ilk kullanım alanlarını düşündüğüm zaman o kadar yerden normal kullanımin bu kadar çok olması fazla inandırıcı gelmedi . İlk başlığı okuduğum zaman bu oranın en az %10 civarında olmasını bekliyordum .
member
Activity: 294
Merit: 10
Bu olay geçmişten bu yana oluyor ve devam ediyor . Sırf bu yüzden kripto paraları kotuleyemeyiz . Sonuçta mutlak doğru diye birşey yok . Herşeyde kotuluk vardir devletler olabildiğince bu sayı azaltmaya çalışmalı . Bunun için yasaklanmasi değil .
member
Activity: 252
Merit: 11
Ulan o %97'yi kimse umursamıyor. kimse onlara bir şey söyleyemiyor. neden o %97 nin içinde kendileri var. Büyükler devasal finansa sahip şirketler, ülkeler var.
newbie
Activity: 28
Merit: 1
Europol, Avrupa çapındaki çetelerin 3-5 milyar euro değerindeki kara parayı Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle akladığını açıkladı.

BBC'nin Panaroma programına konuşan Europol Direktörü Rob Wainwright, denetçilerin ve endüstri liderlerinin bu sorunu çözmek için daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Wainwright'a göre bu miktar, Europol'ün Avrupa çapındaki kara para tahmini olan 110 milyar euronun yüzde 3'ü ile 4'ü arasına denk geliyor.

Fakat Wainwright bu oranın hızla arttığı uyarısında bulunuyor.

Wainwright, küresel para sisteminde suçlar tespit edildikten sonra varlıkları dondurmanın mümkün olduğunu, fakat kripto para birimlerinde bunun da imkansız olduğu söylüyor.

Europol'ü zorlayan bir diğer şey de çetelerin para aklamak için kullandığı karmaşık yöntemler.

Yasadışı aktivitelerden gelen paralar Bitcoin'e dönüştürüldükten sonra küçük parçalara bölünüyor ve örgütle alakası yokmuş gibi gözüken kişilere gönderiliyor.

Bu kişiler de Bitcoin'i paraya çevirdikten sonra parayı çeteye geri veriyor.

Wainwright bu nedenle parayı aklayan kişiyi tespit etmenin de zor olduğunu vurguluyor.

Haberin devamı : http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43040170
Pages:
Jump to: