Dün bayagı ugrastım sıcaklık ayarlarını denk getırmek ıcın. Pek cok farklı kombınasyon denedım en son bu kombınasyonu buldum. Başlarda 78 80 dereceyı de gordum. fanı calıstırdım dusurdum. ama sızın dedıgınıze gore mısal su anda fan 30 da ayarlı 58 derece sabıtledı. 50 60 yaparsam 50 dereceye hatat daha dusuk dereceye ındırebılırım gıbı gorunuyor. Gerek var mı ? Fanın sesını yukseltıp dereceyı dusurmeye ?
Bir de diğer arkadaşa sordum share olayını anlamadım. Cok cıkarsa ıyı mı? AZ cıkarsa kotu mu? Kımısını reddedıyor. Kımısını bulunca gh (!) yazıyor yanında kımısı dusuk mh ıle yazıyor. Share olayı nedır kısaca? Tek anladıgım blok parcalarından bırısı herhalde.
Resım eklemek ıstıyorum anlık ama ekleyemıyorum nasıl yapacagımı da bılmıyorum gosterebılırdım ekran goruntusu olarak sızlere.
Ama temel dusunce evet zevk mantıgı. Örneğin su anda günlük 1.20 dolar gosterıyor. aylık 40 dolara yakın gosterıyor. ben kara duzenle benım sekılde yarısını tuttursam o bıle yeter bana 20 dolar denk gelse. Elektrık ne gelecek merak edıyorum.
Fan sesi yükseltin sizin için çok büyük sorun değilse dediğim gibi kartın kendisinin içindeki malzeme bozulacağına fan bozulsun 100 150 türk lirası ile yırtarsınız.
Share olayı solo mining ile pplnt mining arasında farklıdır. Soloda daha az share atmanız normaldir.Reddedilmiş share sayısı yüzde olarak fazlaysa oc ayarlarınızı gözden geçirmenizde fayda var.
Elektrik olarak basit bir matematikle 90 wattda çalıştırıyorsanız kartı sistemin toplam yaktığı en fazla 150 watt gibi bir sayı olacaktır.Bu sistemin gün boyu çalıştırırsanız 150x24x30xelektrik kwh birim fiyatı ile bulabilirsiniz.
örnek olarak 75 kuruş dersek ayda her gün 24 saat çalıştırsanız bile en fazla 80 türk lirası yakacaktır.
40 dolara yakın kazanacağınızı düşünürsek yaklaşık bir 220 ila 240 türk lirası arasında bir gelir bırakacaktır.
Tabi sadece mining yaparsan bilgisayarda ram ve işlemci başka işle uğraşmıyorsa bu fiyata denk gelecektir diye düşünüyorum.
En son durumlardan haber vermek ıstedım evet sızın hesabınız kesınlıkle dogru gpu z actıgımda watt gorunen 3 yer goruyorum. GPU CHIP POWER DRAW 85-87 W arası oynuyor. VDDC POWER DRAW olan yer 55-58 w arası oynuyor. VDDCI POWER DRAW olan yer ise 16W sabit duruyor. Eğer bunlar toplam çekim ise 156-161 W anlık tüketim görünüyor. En son gelen zam ile 0.79 küsür bir rakam herşey dahil olmuş. 7/24 çalışma mantıgıyla devam ederse ediyor. Bu da 92 tl ediyor kesintisiz çalıştırır ve dedğiniz gibi hiç bir iş yapmazsam.
Yine deneme yanılma yoluyla sabitleme yaptım sabitleme yapmayı öğrendim.MSI after burner ıle yapıyorum bunu da. Şu anda olan güncel veriler ve değişkenlik göstermiyor arada ufak tefek oynuyor. Bu arada PC kasa yan plastık camlı onu cıkarttım, yan taraf boş duruma getirdim bu da daha az ısınmasına sebep oldu.
CPU CLOCK 999, MEM CLOCK 2100 , POWER LIMIT -30 , TEMP LIMIT 56 , FAN SPEED 35 ile ortalama sabit 48 derece sıcaklıga dusurdum 50 ın altına ındırdım sabıt saatlerce bu durumda kalabılıyor. 48 derece olarak. Watt tuketımı de dedıgım gıbı 85-87 w arasında degısıyor. 27.3 sabıt mh mınıng de hızım var. Acemı oldugumdan sızlere soruyorum ozellıkle ıyı mı kotu mu dıye ? Sanırım cok guzel bır duzen tutturdum gıbıme gelıyor. Sız ne dıyorsunuz buna su anda ?
Bir sorumda nicehash ile mi ? ethermine.org ustunden eu1.ethermine.org yerınden mı kazı yapmak mantıklı ? Nıcehashte daggerhashımoto dan kazıyor daha cok share buluyor ama dıff dusuk oldugu ıcın cok buluyor, ama ethermıne ustunden yaptıgımda cok daha dusuk buluyor 3 te 1 desem abartmam dıgerıne gore ama onun da dıff 4000 seklınde. Hangısını onerırsınız? Gunce fıyatlara gore bırınde 2.14 dolar bırıktı, bırınde 5.14 dolar bırıktı. Sanrım 5. gunum bu gun.