Pages:
Author

Topic: Fakir miyim? fakirleştik mi? - page 3. (Read 374 times)

legendary
Activity: 1316
Merit: 967
September 22, 2021, 07:11:56 PM
Fakirleşiyoruz alım gücümüz azaldıkça azalıyor her geçen gün.Sadece maddi olarak fakirleşsek iyi mental olarakta fakirleşiyoruz ve bu duruma ses çıkartmadan şükretmemizi bekleyen bir güruhta var.  Geçenlerde bir paylaşım görmüştüm hamile bir bayan sizin paylaştığınız gibi bir liste paylaşıyor ve içinde Nutella'da var ve parantez içinde hamile olduğunu ve aşerdiğini belirtiyor. Ki geldiğimiz noktada ne yazık ki artık aldığımız nefes dışında herşey lüks gözüyle bakılan bir hale geldik. Çıkar cebindeki telefonu artık çok üst seviye bir lüks haline geldi ki bazı kişiler elinde suyun var daha ne istiyorsun diyebiliyor hatta bir gencin ne parası olabilir ki denebiliniyor, ağzında diş var aç değilsin diyenini mi ararsınız ( Sanki doğal ortamda bir aslan anasını satayım gidip bir ceylan yiyecekte ceylan yok diyor dediği kişi) .

Başka bir açıdan bakarsakta fakir değiliz(!) 2021 yılında diyanet fıtır sadakasının 28 TL olarak belirlemişti. Peki neydi bu fıtır sadakası diğer bir deyişle fitre:  Fakir bir insanın bir günlük yemek ihtiyacını giderecek miktardı. Yani günlük 28 liradan fazla yemeğe harcayabiliyorsak fakir değiliz ki DEĞİLİZ(!)
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
September 22, 2021, 06:57:48 PM
Hele ki siz kırmızı et bile almamışsınız. Oraya mesela bir de 1 kilo bonfile falan ekleseniz neredeyse 1000 TL'lik olurdunuz. Bu kadarcık şey nasıl 700 TL tutabilir insanın aklı gerçekten almıyor. Aslında üşenmeyip refah içerisinde yaşayan insanların olduğu bir ülkede aşağı yukarı ne kadar tutardı diye de bakardım aynı ürünler için ama 50 kere baktığım için sıkıldım artık. Herhalde örneğin Almanya'da olsa maksimum 100 Euro ile falan kurtarırdınız belki de o kadar tutmazdı da bilmiyorum yuvarlak söylüyorum şu an. Zaten adamlar kırmızı etin kilosuna bile bize şaka gibi gelen paralar veriyorlar.

Fakirleştik mi? Çoktaan fakirleştik ve durum her geçen yıl daha da kötüye gidiyor. 1000 yıllık devlet aklı ile yönetiliyoruz onunla da alakalı tabi. Bu çağ dışı yönetimden bir an önce kurtulursak ülkede artık korkunç bir devri kapatıp istediğimiz refaha doğru yavaş yavaş ilerleyebiliriz. Belki hemen olmaz ama bundan 5-10 yıl sonra ciddi bir aşama kaydederiz orası kesin.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
September 22, 2021, 06:48:27 PM
Kişi başı milli gelir ve gini katsayısı incelendiğinde ülkemizdeki insanların neredeyse tamamının fakir olduğu anlaşılıyor. Alım gücü karşılaştırmasını Numbeo üzerinden yapabilirsiniz.
member
Activity: 99
Merit: 20
September 22, 2021, 06:39:17 PM
Markete gittim bugün. Evin bazı ihtiyaçlarını alayım dedim. Cebim delinmiş farkında değilim. Bütün paramı markette düşürdüm! Aldığım ürünler şunlar: 5 litrelik yağ, orta boy deterjan, 7 adet makarna, 2.5 kilo peynir, 1kilo zeytin, 1 kavanoz yeşil zeytin, 5 kilo pirinç, 5 kilo mercimek, 4 paket sallama çay, 1 kangal sucuk, tavuk kanat, 2 paket çay, kaşar peyniri, 2 adet kutu kola,  kolonya, traş köpüğü, şampuan ve birkaç küçük şey... 700₺ verip çıktım. Allahtan sebze, meyve almadım. Yoksa telefonumu bırakıp dönerdim. Arkadaş fiyatlar artar da bu kadar mı artar lan. İnsaf gerçekten.

Çiftçi arkadaşım var yem aldı bugün koyunlara, çuvalı 165 lira. Bu adam hayvancılığı bıraktı artık. Ekiyor ektiğini 4 katı fiyatla geri alıyor. Bu adam daha çiftçilik yapar mı! Ortada birşey var ama bu şey milletin canını sıkmaya başladı. Ben fırsatçılık derim siz ekonomik kriz dersiniz... Gerçekten ben bu işten iyice kıllanmaya, huzursuz olmaya başladım.

Pages:
Jump to: