Pages:
Author

Topic: FED Tekrar Faiz Arttırdı? Kriptoların Yukarı Trendine Ara Geldi. - page 2. (Read 235 times)

member
Activity: 322
Merit: 32
Trump ve FED ters düşselerde şuan attıkları adımlar ile dünya piyasalarını germe konusunda ortak noktadalar Doların global olarak sürekli olarak değerlenmesi bizim gibi yatırıma muhtaç ülkeler için çok kötü bir durum ama Japonya ve Kore gibi Amerikaya ürün satan ülkeler için avantaj haliyle Trump bu yüzden kızıyor Fed'e.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
ABD bu politikaya devam edecek gibi gözüküyor 2008 den sonraki dolar arzı artık ters yönde ilerliyor. ABD bu şekilde devam ederse muhtemelen gelişmekte olan ülke ekonomilerini patlatacak. Bitcoin ve benzeri yatırım araçlarına ilginin artması gayet normal btc ile rakip olacaklarını sanmıyorum muhtemelen dahil edecekler ekosistemlerine.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
FED 2018 yılı başlangıcında yıl içerisinde faiz oranlarını maksimum 3 kere arttırmayı planlandığını duyurmuş ve bugüne kadar bu arttırımları yapmışlardı. Dün akşam yapılan toplantıda Amerikan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde bir kez daha arttırıma gitti.

Faiz arttırımı öngörülse bile aslında bunu 2019 yılı Ocak ayında yapacakları bekleniyordu.

USD'nin bir kez daha faiz getirisi yükseltilmiş oldu. 4000$ bandını geçen Bitcoin'de de bu nedenle olduğunu düşündüğüm bir gevşeme oldu 3700'lere kadar geriledik. Dünya üzerindeki finansal dengelerin Bitcoin ve diğer kripto paraları bu denli etkilemesine pozitif olarak bakmakta mümkün. Zira henüz global anlamda bir tanınmışlık olmasa da finansal bir etken olarak görüldüğü anlaşılıyor. Ve ABD yüksek faiz politikasından (Bize göre düşük olabilir ) vazgeçmeye başladığı zaman Bitcoin fiyatına pozitif etki edeceğini tahmin ediyorum.

FED Kararı Detayları Haberde var: https://www.haberturk.com/fed-faiz-kararini-acikladi-2266636-ekonomi

Ne diyorsunuz? FED bu faiz arttırımlarını uzun vadede sürdürebilir mi? Ve açıkçası hemen hemen bütün dünya paraları karşısında son dönemde aşırı değer kazanan USD için faiz arttırımının yapılmasını ben anlayamıyorum. Aklıma 2 seçenek geliyor. Trump yönetiminden memnun olmayan kesim her alanda Trump'ı sıkıştırıyor ve bu kararlar bu nedenle alınıyor olabilir. Diğer seçenek de USD'yi ülkeye çekmeye çalışarak bir ekonomik kriz (ki bu krizlerin en büyük kazananı hep ABD oluyor) planlanıyor olabilir.

Bu arada Trump her ortamda FED'in faiz arttırımı yapmasını istemediği ve eleştirdiğini eklemem lazım. Ona da kaynak olarak bu haberi okuyabilirsiniz.
https://www.haberturk.com/fed-faizi-artirirsa-hata-eder-2257126-ekonomi
Pages:
Jump to: