Pages:
Author

Topic: Finans - Borsa - Ekonomi konulu Fıkralar - page 2. (Read 4358 times)

sr. member
Activity: 240
Merit: 250
August 24, 2015, 02:24:39 AM
En bilineni de budur herhalde. Teknik analizin nasıl işlediği hakkında müthiş eğitici, didaktik bir fıkra:

Bizim köylü Ahmet eşeğini satmaya karar vermiş. Kıymeti taş çatlasa 50 milyon lira eden eşek için pazarlik payini da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymuş. Komşu köyden acilen eşege ihtiyacı olan Mehmet 100 milyon ödeyip almaya razı olmuş. Köylü Ahmet eşeğini satmış ama akşam da uykusu kacmış. Düşünüp durmuş, "Mehmet 50 milyon liralık eşeğe niye 100 milyon lira verdi?" diye. İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş. Pazara gittiginde Mehmet'in eşeği 200 milyon liradan satişa cıkardığını görmüş. Sonunda 200 milyon liraya almak zorunda kalmış. Ayni olay bu kez Mehmet'in basina gelmis.
O da ertesi gun esegi geri almaya karar vermis. Bu alisveris hergun fiyat arta arta devam etmis. Birkac gun sonra pazara bir baska koyden Hüseyin gelmis. Huseyin pazardaki kalabaligin arasina dalinca bir de ne gorsun: "Al, al, al, sat, sat , sat" bagrismalari arasinda bir yasli esek ve bu esegin 1 milyar liralik satis fiyati....!
Yanindakine sormus "Hemşerim, bu yaşlı eşek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanıtlamış; "Valla grafikler ortada. Bu eşeğin fiyatı 50 milyon liradan başladı, 950 milyon liraya geldi. Şöyle bir tekniğine bakarsan görürsün. Eşeğin fiyatı 1 milyardaki direncini kırarsa, 1.5 milyara kadar yolu var."
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
August 23, 2015, 01:34:22 PM
Billy Teksas'ta bir çiftçiden 100$'a bir eşek satın alır. Ertesi sabah kamyoneti getirip teslim alacaktı.
Aksiliğe bak ki, ertesi sabah çiftçi ona kötü bir haber verir: "Yaa sorma evladım, senin eşek dün gece mevta!!"
-"O zaman paramı ver geri!" der Billy..
-"Veriim de oğlum, ben o parayla senden sonra çatıcıya borcumu ödedim!"
-"O zaman eşeğin leşini alayım!"
-"Leşini?? n'apcan eşeğin leşini olum!"
-"Piyangoya koycam" demiş Billy.
-"Hadi len"! demiş çiftçi.. beni mi inceye alıyon şimdi?"
-"Koyarım ben! demiş Billy, kimseye ölü olduğunu söylemiycem ki!!!"

Aradan bir ay geçtikten sonra karşılaşmışlar pazarda!!
-"Evlat, n'oldu ölü eşek işi??" diye sormuş çiftçi.
-"Haa...... ohooo, onu koydum piyangoya".. .dediydim ya sana!!!
_"Eeeee?!"
"-Eeesi 500 tane bilet sattım, x 2$'dan, 998$ koydum cebime!!!!
-"Hadi be!! demiş çiftçi; e peki kimse seni şikayete kalkmadı mıHuh
-"Sadece eşeği kazanan!" demiş Billy, "ona da verdim 2$ nı geri sustu!!!"
Billy bugün "Goldman Sachs" ta çalışıyor. (Dünyaca ünlü bir finans ve danışman şirket)
Pages:
Jump to: