Pages:
Author

Topic: G20 Sonrası Dolar Beklentisi - page 2. (Read 341 times)

hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
July 01, 2019, 01:11:20 PM
Özellikle trum ın türkiye için kullandığı olumlu cümleler sonrasında düşüş  kaçınılmazdı ve de öyle oldu bugün döviz ve altında ciddi bir düşüş yaşandı ancak amerikaya dönünce sözleri değilebilir. Trump a bu konuda güvenmek hata olur.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
July 01, 2019, 05:18:24 AM
önümüzdeki 1-2 yil dolar ve altin birbirinden ayrisacak gibi sanki, icimde öyle bir hic var. su ana kadar altin yerinde seyrettigi icin, anca dolar cikarsa altin fiyatlari cikiyordu... ama bundan sonra altin saglam bir ivme ile daha sert yukari yönlü ataklar yapabilir mi diye düsünmüyor degilim. atak baslamadan ufak ufak ceyrekleri biriktirmeye baslasak mi napsak...
hero member
Activity: 931
Merit: 500
June 30, 2019, 10:02:55 PM
Dolar konusunda sorun sadece S400 meselesi değil maalesef dört yanımız ateş çemberi. Ortadoğu haricinde Akdeniz, Kıbrıs, Ege hepsi birer yeni cephe olmaya başladı. S400 lerin ülkemiz için gerekliliği konusunda siyasi açıdan karşıt görüşler bile mutabık zaten, ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir satın alma. Trump'ın G20 deki yumuşak söylemleri ise benim için anlamsız geri planda kullanacağı başka şeyler var mutlaka, dünyayı twitlerle parmağında oynatmaya devam edecek bu kişi.
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
June 30, 2019, 12:26:02 PM
ben düşüş beklememekteyim. amerika bunu hep yapıyor. yüze gülüp arkadan bombayı patlatıyorlar.
newbie
Activity: 5
Merit: 0
June 30, 2019, 08:26:30 AM
Arkadaşlar her ne kadar riskler devam ediyor olsa da yaptırım konusunda Trump'ın yaptığı açıklamalar pozitif oldu. Yani açıkçası hala yaptırım bekleyenlerin oranı daha fazla çünkü Abd'de senatoda Türkiye'ye karşı cephe almış olanların oranı oldukça fazla ve onlar istedikten sonra Trump yaptırımları en fazla 180 gün erteleyebiliyor. Caatsa yaptırımlarını ertelediğini varsayarsak 31 temmuz sonrası nasıl bir çözüm bulunabilir muamma. Sanırım Türkiye'nin yapacağı en makul adım S400 leri Azerbeycana konuşlandırmak ya da Kıbrısa yerleştirmek olacaktır. Bu sayede yaptırım krizini atlatabiliriz gibi geliyor bana.

Sonuç olarak G20 bizim için geçebilecek en güzel şekilde sonlandı denilebilir. Dolar G20 öncesi 5,80 civarında kapamıştı. Bu hafta bir düşüşle açılması muhtemel olacaktır. Gapli bir açılış olabilir. Sonrasında da ben 5,65 e kadar geri gelmesini bekliyorum. Doların asıl düşüşü Fed faizleri indirirse olur sanırım. Burada faiz indirilirse ne oluru güzel anlatmış. https://forexlekazan.com/fed-faiz-indirirse-ne-olur/

Sonuç olarak 2019'un kalan kısmında eğer Abd yaptırım hikayesini de atlatırsak Türkiye ekonomisi hazır seçimlerde bitmişken yükselişe geçebilir gibi geliyor bana. Ben bundan sonra dolar beklentim aşağı yönlü. İlk etapta 5,65 beklemedeyim ancak Abd yaptırım hıkayesı gerçekleşirse işin rengi değişebilir yıl içi yeni zirvelere hazırlıklı olmak gerekir o yüzden.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.
Pages:
Jump to: