Pages:
Author

Topic: Gas limiti - page 2. (Read 863 times)

member
Activity: 462
Merit: 42
May 08, 2018, 10:36:12 AM
gas limiti diye yazan şey normalde borsada bir coin alırken veya bir yerden diğerine gönderirken fee diye kestikleri ücretin buradaki hailidir. Burada şu soru sorulabilir ne kadar tutalım gas limitini ? Hiç oynamayalım mı direk aynı şekilde dursun mu veya burayı çok kullanan bir arkadaş varsa gas limitini ne kadar belirleyelim onun tecrübelerinden.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
May 08, 2018, 10:20:11 AM
işlem yapmadan önce bekleyen emirlere tıklayın üst alanda https://etherscan.io/gasTracker sitesinin linki bulunur. burada bekleyen emir yoğunluğuna göre size ne kadarlık gas ile ne kadar bekleyeceğinizi söyler. gönderimlerimin çoğunda 2-5 gwei kullanıyorum genellikle aşırı beklediğim sıkıntı yaşadığım durum olmadı şimdilik.
newbie
Activity: 10
Merit: 2
May 08, 2018, 09:19:22 AM
Şimdi biraz ether yollayacagim ve ilk kez mewden bir şey yollayacagim. Sag Üst kisimda gas price var. Bunu kaç yapmalıyım? Göndereceğim miktarı girdikten sonra gas limit kısmı otomatik olarak 21000 geliyor. Bunu değiştirmeli mıyım? Bu şekilde gonderirsem ne kadar fee ödemiş olacağım
full member
Activity: 224
Merit: 100
February 23, 2018, 09:39:24 AM
Hocam kullanırken çok dikkat edin private keyinizi kimselere vermeyin, kimselerle paylaşmayın.
Hocam bilgilendirme için sağol ama o kadar da değildir kendisi biliyordur yani priv keyini kimseyle paylaşmayacağını. İyi niyetin için sağolasın.
GAS limiti ise eğer kesenin ağzını biraz açıp oradaki rakamlara fazla fazla yazarsan 10$ 15$ gibi yapacağın transfer anında onay alacaktır. Ama gerek yok biraz beklerim dersen standart ücretten yollarsın.
full member
Activity: 280
Merit: 102
February 21, 2018, 02:33:35 AM
Hocam kullanırken çok dikkat edin private keyinizi kimselere vermeyin, kimselerle paylaşmayın.
member
Activity: 448
Merit: 10
February 21, 2018, 01:16:45 AM
Eskiden gas o kadar da önemli değildi site de default hangisi var öyle bırakıyordum ama şimdi saatine ve ne kadar hızlı göndermek istediğine göre burda gerekli ayarlamaları yapman gerekiyor yoksa hüsran oluyor sonu.
member
Activity: 546
February 21, 2018, 12:07:52 AM
Merhaba Arkadaşlar idex te hesap oluşturup birkaç altcoin aldım ancak gas limiti çok fazla görünüyor 177 tron aldı benden 890 tron  u göndermek için.

MEW'de gas limitini hiç değiştirmiyorum. Ne gelirse diye. en son 41 GWI sanırım bu 1 dolara yakın fee ödemesi oldu. Ether karşı tarafa kısa sürede geçti. Bu önerilen GWI'yı düşürsem işlem süresinde uzama olur ve yapmamam lazım herhal. Tecrübeli arkadaşlar daha doğrusunu yazarlar.
member
Activity: 132
"One Token to Move Anything Anywhere"
February 20, 2018, 02:52:24 PM
Myetherwallleti ilk defa kullanmaya başladım.
Burda gas limiti yazıyor bu ne işe yarar.
Bana gelen tokenlere bir etkisi olurmu yoksa yalnızca gönderirken mi bir işe yarar.

arkadaşım öncelikle bu cüzdanı kulanmaya başlamak için eth bulundurman gerekiyor çünkü işlem ücretleri eth üzerinden yapılıyor ayrıca gas limiti denilenşey para gönderirken işine yarıyıcak bir olay
member
Activity: 1106
Merit: 25
February 20, 2018, 01:13:57 PM
Bana gelen tokenlere bir etkisi olurmu yoksa yalnızca gönderirken mi bir işe yarar.

sadece gönderirken ama etherdeltadan cüzdana çekim yapacak olursan o zaman da kesinti oluyor. özellikle etherdeltada acelen yoksa ve ufak meblağ çekeceksen sağ üst köşeden gas price ayarla 4 olması lazım normal durumda iken . arttırp azaltabilirsin. acelen yoksa 1 e indir. az ücret kesilsin...
member
Activity: 560
Merit: 12
February 20, 2018, 06:50:57 AM
Arkadaş sen withdraw için bir ücret odemissin galiba. 177 tron çok fazla bir ücret.  Idex kullanmadığım için fee ücretlerini bilmiyorum.Araştırmak lazım
full member
Activity: 196
Merit: 100
DIWtoken.com
February 20, 2018, 04:34:29 AM
GAS limitini açarsan biraz fazla (2-3$) fee ücreti ödersin ama işlemlerin hızlı olur. https://ethgasstation.info/ burdan standart gönderim ücretlerini görüntüleyebilirsin. Ben genelde burda yazan ücretten 3-4 fzlasını giriyorum daha hızlı oluyor ve sıkıntı yaşamıyorum.
newbie
Activity: 1
Merit: 0
February 20, 2018, 04:28:59 AM
Merhaba Arkadaşlar idex te hesap oluşturup birkaç altcoin aldım ancak gas limiti çok fazla görünüyor 177 tron aldı benden 890 tron  u göndermek için.
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
October 04, 2017, 01:55:54 PM
sadece gönderirken yappılan kesinti ile alakalı
token gönderiyorsanda içinde ether bulundurman gerekiyor.

Token gönderiyorsam neden ether bulundurmak zorundayım?
Etherwallettemi eth bulunması gerekiyor ?(ether walletten yollarken)
Yoksa karşı taraftamı?
Yani illa buraya eth atmam gerekecek bişeyler yollamam için.

Sizin ethereum wallet hesabınızda ether bulunması gerekiyor, karşı tarafta bulunması şart değil. Bunu bir çeşit eft havale ücreti olarak düşünebilirsiniz genellikle işleminizi gerçekleştiren madencilere ödeme yapılır bununla.
hero member
Activity: 560
Merit: 501
October 04, 2017, 01:30:04 PM

Yoksa karşı taraftamı?

adamlar exchange değil  sonucta bir de öyle düşün  . erc2o tokenlerinin alayini destekleyen bir sistemden cüzdandan bahsediyoruz  e normal değil mi gas price istemesi. blockchain kullansan hayvan  gibi  gönderim bedeli ödeyeceksin. exchange de token göndersen  tokeninden keser gönderir. en mantiklisi  bence yine cüzi bir miktar eth gas price istemesi.transferler için evet eth bulundurmaniz gerek  yani işin özü sorunun cevabı bu.
sr. member
Activity: 302
Merit: 250
October 04, 2017, 12:42:27 PM
Ether yollarken 50k - 100k arası gas limiti yeterli oluyor fakat token yollarkan daha yüksek girin gas price 30 civarı olursa sıkıntı yaşamazsınız ben bu ayarlarla hep onay alıyorum.
sr. member
Merit: 289
October 04, 2017, 11:04:23 AM
orası kendisini otomatik ayarlamıyor mu arkadaşlar ben orayı düşürürsem ne olur gönderdiğm token gitmez belki diye ellemiyorum ben

yukaridaki gwei yazan yeri transaction hizina gore ayarlayabiirsiniz.
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
October 04, 2017, 11:00:40 AM
orası kendisini otomatik ayarlamıyor mu arkadaşlar ben orayı düşürürsem ne olur gönderdiğm token gitmez belki diye ellemiyorum ben

Zaten her tokenin kendine has bir minimum GAS değeri oluyor. Onun altına düştüğünüz zaman transaction imzalatamazsınız. Bunun haricinde bir de GWEI var sağ üst köşede.

GWEİ' yi çok aşırı kısmadığınız sürece sıkıntı yaşamazsınız. 10' un altı sıkıntı yaratabiliyor. Özellikle mikro ödemelerde 2-3 GWEİ, transaction' un pending modunda takılı kalmasına sebep olabiliyor. Daha sonra işlem iptal oluyor ama bazı durumlarda bu çok uzun zaman alabiliyor. Ben tavsiye etmiyorum 10 GWEI' den aşağı kullanmayın.
sr. member
Activity: 630
Merit: 267
October 04, 2017, 10:51:18 AM
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
October 04, 2017, 09:45:30 AM

Yoksa karşı taraftamı?
sr. member
Merit: 289
October 04, 2017, 09:16:12 AM

tavsiyem oldugu gibi birakin acil bi gonderiminiz varsa sonra bu isi anlatan makale yada videolar izleyin. temel olarak yukarida anlatilanlar dogru.
Pages:
Jump to: