Pages:
Author

Topic: Geleceğin teknolojisini (blockchain) kaçırmayalım. - page 2. (Read 333 times)

member
Activity: 602
Merit: 32
osmanlının hattatlar işsiz kalmasın diye (çünkü imparatorluk çöküşte israf desen zibil gibi yeni istihdam yaratacak halleri de yok) matbaayı ülkeye sokmadıklarının yeni sürümünü yaşayacağız bence..vatanseverim, ama bu konuda vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara gülüyorum..hayal aleminde yaşıyorsunuz ve ola da birgün uyanırsanız ki zannetmiyorum, gerçekler sizi şoka sokabilir

Katılmakla birlikte boşa yazdığınızı düşünüyorum üstad.

Akıllanacak, görecek olsalar zaten bu durumlar oluşmazdı.
full member
Activity: 728
Merit: 151
osmanlının hattatlar işsiz kalmasın diye (çünkü imparatorluk çöküşte israf desen zibil gibi yeni istihdam yaratacak halleri de yok) matbaayı ülkeye sokmadıklarının yeni sürümünü yaşayacağız bence..vatanseverim, ama bu konuda vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara gülüyorum..hayal aleminde yaşıyorsunuz ve ola da birgün uyanırsanız ki zannetmiyorum, gerçekler sizi şoka sokabilir
member
Activity: 756
Merit: 16
Her sene farklı bişey çıkıyor blockchain bizim yüzyılın en önemli teknolojileri arasında yer alıyor. Belki de yıllar sonra daha farklı projeler ve teknolojiler ortaya çıkacak
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Blockchain günlük hayata düşündüğünüzden daha geç girecek, bunun temel nedeni de devletler ama aklınıza gelen anlamda değil. Şunu kastediyorum, aslında dünyanın en büyük hırsızları, dolandırıcıları, manipülatörleri, azılı suçluları devletlerdir, devletler manipüle edemeyecekleri hiçbir sistemi istemezler, o nedenle bu iş çok zor olacak (ama olacak).
Çok basit bir örnek vereyim, akp seçim sisteminin blok zinciri üzerinde olmasını ister mi sizce?
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Gelecek bir gün gelecek. Emin adımlarla gelişen bir teknoloji. Benim inancım tam. Günümüzde Android işletim sisteminin bilen bilmeyen milyonlar kullanıyor. Bence benzer bir durum olacak ve insanlar ne oldugunu bilmeseler bile hayatlarının içinde yer alacak bir teknoloji.
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
blockchain neredeyse bitcoin ile bearaber 10 senelik bir sistem ve bunu artık büyük ülkelerde uyandı. blockchain üzerinden gündelik hayatımızda kullanacağımız bir çok sistem tasarlanacaktır ve tasarlanmalıdırda.
member
Activity: 612
Merit: 10
Aslında farkında olmadan bu teknolojik devrimi yaşıyoruz. Bundan 10 sene önce saniyeler icinde dünyanın bir ucuna komisyonsuz para gönderebileceksin deseler hepimiz gülerdik herhalde. Su anda ki haliyle bile bunu gerceklestirebiliyoruz gelecege gitmeye gerek yok Smiley
member
Activity: 229
Merit: 11
Herkes haliyle işin kripto para tarafına daha çok kafa yoruyor ama teknolojinin getirdiği şeylerin günlük hayatımıza etkisi çok daha farklı olacak.
Oturup yazılım kısmıyla ilgilenmek lazım. Yaşınız 25 altıysa hangi iş yapıyor olursanız olun, basit seviyede kodları açıp okuyabilirseniz, yatırım yaparken çok daha farklı bir bakış açınız olur.
member
Activity: 602
Merit: 11
Arkadaşlar bundan yillar once, babalarimiza, dedelerimize internet kavrami ile ilgili bgilet sorsalar mesela düsünsenize dedene interner diye bir teknoloji cikacak bir telefonla dunyanin obur ucuna baglanacan falan deselerdi tepkisi ne olurdu acaba.
Simdi ise bu blockchain teknolojisi zincirleme bir modelle inşa edildiginden kullanivilari  islerini çok ama cok kolaylastirmaktadir.  Oyleki islemleri dagitik yapisi ile hizlandiran ve  givenligi noktasinda ust duzeyde tutan bir teknoloji. Bu teknolojinin baş rolunu şuan bitcoin oynamaktadir. Bitcoin blockchain teknolojisini yansitiyor bir nevi.

Blockchain bir statükoyu yikiyor. Yani gerceklestirilecek islemleri bir otoritenin yonetemedigi bagimsiz veri zincirlerine donusturuyor. Bu sayede mahkum olunan araci ortadan kalkmis oluyor. E buna ucuncu sira denetleyicileri onay mercilerini saf disinda tutyor ve tamamen kullanicinin yaninda duruyor. Hani hep deniyorsa noterde satis yaptiginizi dusunun bir nushasinin sizde oldugunu bir nushasinin karsi tarafta bir nushasinin da devlette oldugunu ve bunlarin herkesin eline ayni anda degistilmeyecek sekilde kayitli olarak gectigini dusunun. Evet aslinda tamda boyle.

Neyse cok kafa sisirmeden gideyim. Bir yanlis bilgi verme durumum olsuysa af ola.  Tesekkurler.
Pages:
Jump to: