Bir çoğumuz bountyhive ile Gemstra bounty kampanyasına katılmıştık. Sanırım ICO'su çok başarılı gitmedi ve IEO yapma kararıyla birlikte token SWAP kararı almışlardı. Çok sayıda tokenim olmasada bir süredir takip ediyorum. Gemstra ekibi GMS tokenlerin yerine yürüttüğü IEO ile GEMS token satıyor. Ve uzun süredir SWAP'la ilgili açıklama yapılacağını belirtiyorlardı. Bugün beklenen açıklama Facebook üzerinden canlı yayınla geldi. Yarı-Profesyonel ortamda yaptığı açıklamadan anladıklarımı aktarayım.
Ekipten konuşan asyalı arkadaşımızın dediğine göre eski kontrata göre 16 milyar GMS token varken, GEMS tokenin kontratında sadece 2 milyar GEMS olacakmış. Ve fiyatı da 4 kat yüksek olacakmış. Yanlış anlamadıysam bu hesaba göre 1:8 olacak şekilde SWAP hesaplamışlar. Kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirttikleri videoda, her 8GMS token için, swap sonucu 1 GEMS alacakmışız.
Gelelim ikinci kısıma. SWAP nasıl olacak?
Yine aynı arkadaşın belirttiği üzere 1 Mayıs 2019 19:00 (UTC 0)'a göre Gemstra ekibi GMS tutanların snapshot'unu alacak. Ve token satışı bittikten sonra ( ki sanırım en geç Ağustos)'a kadar GEMS tokenlerinizi ekip otomatik yollayacak. Yani karmaşık bir süreç, KYC, form doldurma, evrak gönderme vs. gibi ıvır zıvır yok. Sadece tek yapmanız gereken beklemek...
Neden GEMS üzerinde bu kadar fazla duruyorum?
1) GEMS, Cobinnhood borsası ile IEO yürütüyor. Yani satışı Cobinhood üzerinden yapılan projenin, yine aynı Cobinhood üzerinde listelenmesi garanti. Yani token fiyatı düşer ya da çıkar bilemem ama en azından nakite döndürülebilir olacak.
2) Gemstra ekibi, bizim bounty sürecinden sonra ICO'sunun iyi gitmeyeceğini anlamış olacak ki bir takım arayışlara girdiler. Ve Ethereum ağı yerine farklı bir çözüm aradılar. Son açıklamalarında Cobinhood tarafından piyasaya sürülme aşamasında olan DEXON mainnet'ine geçeceklerini açıkladılar. Dexon yeni ve Ethereum'a rakip bir düzen olacak. Detayları henüz çok net değil ama Cobinhood ekibinin bir projesi. Yani tutarsa buradan sonra daha iyiye gidebilir. Resmi açıklanan ilk tokeni de GEMS olacak. Bu tarz ilkler genelde aşırı büyüme yaşayabiliyor. Bende bundan hareketle GEMS için bir umut ışığı görüyorum.
3) Ekibi neredeyse her dediğini yapan bir ekip. Platform çalışır mı bilmem ama çalışırsa para edeceğini düşünüyorum.
NOT: Bunlar tamamen düşünceden ibaret kimseyi zengin etmeyecektir!
(Son olarak belirtmeliyim ki videoda dinlediklerimin yazılı kaynağı henüz yok. Sadece görüntü var bu nedenle bilgileri teyit edene kadar resmi olmayan diyelim. Çünkü o biraz zor konuşuyor ingilizceyi ben biraz ses ile zor anlıyorum ortayı bulmaya çalıştım. Ama bazı konular net. 1/8 gibi!)
Gemstra Açıklamasına Buradan Ulaşabilirsiniz;
https://www.facebook.com/gemstraofficial/videos/447887769352694/Son olarak,
Şu anda itibariyle (24/04), 0.15 ETH'ye 108K gibi GMS alabiliyorsunuz. 1 Mayıs'dan önce aldıklarınız snapshot a dahil olacak ve 1/8 oranda Swaplanacak. Değer mi bence riske girmeye 0.15 ETH için değebillir. Ama herkesin kendi fikri. Şu anda Cobinhood satışında 1ETH'ye 10300 GEMS satın alabiliyorsunuz. Yani Cobinhood'dan 1 ETH karşılığı 10300 GEMS almaktansa, FD'den 0.15 108K GMS alıp Swap'la 13500 GEMS sahibi olmayı tercih edebilirsiniz
Ya da ETH'leriniz sizde kalsın o da 1000$ üstüne çıkabilir