Neden Kadınlar günü var da erkekler günü yok?
Neden düğünlerde erkeklerin kadınlara 8-10-20 bilezik takması şart da erkeklere bu boyutta bir hediye verilmez?
Neden sevgililer gününde hep erkekler kadına hediye alır?
Neden evlilik yıl dönümünde erkekler kadına tek taş almak zorunda?
Neden sokakta kadınla erkek laf kavgası yaparken herkes adama "Şu şerefsize bak der ve sorgusuz sualsiz kadın haklıdır"?
Neden feminizm var da meninizm yok?
Neden evde hep kadınlar haklıdır?
Neden kadınlar daha kolay iş bulur?
Neden işsiz bir bayanla evlenmek sorun olmaz da işsiz bir erkekle bayanlar evlenmez?
eğer kadınlar eşitlik istiyorsa bence ilk buralardan başlamalı.
1- Neden kadınlar günü var çünkü (bence) kadınlarin oy hakkı bile yoktu . Kadınlar hiçbir makama secilemezdi kadınların şahitliği sayılmazdı kadınlar insan yerine konmuyordu zamaninda bile kız çocukları diri diri gömülmüş .Bence bu nedenden dolayı kadınlara evet sizi tanıyoruz sizde bir bireysiniz demenin bir yolu bu kadınlar günü.
2- Neden kadınlara 8 - 10 bilezik takılır da erkeğe takılmaz (bence) bu örf adetten gelen bir dayatma çevre baskısı bu konuda büyük rol oynuyor . Ama günümüzde öyle katı kurallarin olduğunu düşünmüyorum eşiniz olacak kişi ve sizin iletişim kurabilmenizle alakalı bir mevzu .Birde aileler her işin içine girerlerse olay sarpa sarabiliyor. Biz her konuda eşimle ikimiz karar mercii olduk ne istiyorsak gücümüz neye yetebiliyorsa iki taraf olarak okadarini karşıladık.
3- Sevgililer günü adı üzerinde iki sevgiliden bahsediyor karşılıklı kutlanan bir gün sevgiliniz hediye almadiysa oda onun ayıbı ancak illa maddi birşey olamayabilir geliri yoksa emek ederek hazırladığı birşeyi de hediye olarak kabul etmelisiniz.Hediyenin maddi değeri düşünülmez sonuçta.
4- Evlilik yıldönümünde tektaş alınmak zorunda die bir kanun olduğunu sizden duyuyorum
Sürekli aynı hediye sıkar insanı cesitlendirin bence
5-Sorgusuz sualsiz kadın olsun erkek olsun haklıdır anlayisina kesinlikle karşıyım .Ama bunun nedeninin de kadınların erkekler tarafından daha çok şiddete , tacize , cinayete kurban gitmesi nedeniyle oluşmuş bir önyargı olabileceğini düşünüyorum.
6-neden feminizm var meninizm yok bence gerek duyulmamış adam ben kendimi savunurum arkadaş diye düşünüp hemcinsleriyle ortak savunuculuga gerek duymamış gibi.
7- Neden evde kadınlar haklıdır .Öyle bişey yok hocam o konuda sizi kandırmışlar evde iki denge olan kadın erkek ikisinde kendini ifade etmeyi basarabiliyorsa hakkını savunur. Kendi çekirdek ailem için konuşmam gerekirse bir mesele varsa kesinlikle ikimiz ortak düşüncede bulusana kadar tartışırız konuyu çıkan mantıklı sonuç kiminde haklı olan odur.
8- Kadınlar neden daha kolay iş bulur hocam kusura bakmayın da buda erkeklerin kadın düşkünlüğünden kaynakli işverenlerin çoğunluğu erkek görüşümce. Çevremde sapları göreceğime kadın göreyim diye düşünülüyor olabilir.
9- Neden işsiz bir erkekle evlilik olmaz atalardan gelen bir gelenek sanırım erkek çalışır ailesinin geçimini sağlar .Kız babaları damat adayı issizse kızım evlenirse bu adamla geçim sıkıntısı yaşarsa evliliği bitebilir diye düşünüyor olabilir.
Benim kendimce sorularınıza görüşüm böyle . Saygılar..