Pages:
Author

Topic: Geriye dönük vergi - page 4. (Read 880 times)

member
Activity: 182
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
December 18, 2017, 06:53:33 PM
Geriye dönük vergi ancak vergi kaçırma tarzında Kanunu çiğneyerek yaptığınız işin yaptırımı olarak alınır hatta fazlasıyla ama kanun yeni koymuşsa vergiyi geriye dönül alamaz
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
December 18, 2017, 06:33:28 PM
Bizim ülkede alınır daha Ohal'de hapse girenler hiç yargılanmadı bunu biliyor musunuz? Yani adamlara kendini savunma hakkı falan tanınmadı, yarın öbürgün suçsuz binlerce kişi için yine ağlayarak özür dileyecekler ve kandırıldık diyecekler.
newbie
Activity: 55
Merit: 0
December 18, 2017, 01:53:54 PM
Vergi şahısların ve kurumların lehine olarak kanunun çıktığı tarihten geriye doğru alınamaz.Yani kanun geriye yürümez.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
December 16, 2017, 07:27:25 PM
bakın mantık basit.btc yi aldını elden sattınız.ortada yasal mevzuat olmadığı için fatura kesmediniz vs vs
devlet geldi yasa çıkardı geriye dönük vergi dedi.normal şartlarda siz satışınıza vergiyi ekleyipi de satacaktınız ama ortada olmayan bir vergi için eklemediniz.
bu gibi sebeplerle geriye dönük yasa değiştirmeye başladığınızda uluslarası hukukun dışına çıkarsınız.
sonra hiç bir ülke ile yasal mevzuatta anlaşamazsınız.tayyip de istiyor kral olmayı ama aç karınla kral olunamayacağı için her şeyi değiştiremez rahat olun.
member
Activity: 365
December 16, 2017, 06:41:35 PM
Devlet inceleme başlattığı anda geriye dönük olsun olmasın tespit ettiği tüm kazançlardan vergi alır.
hero member
Activity: 644
Merit: 504
December 16, 2017, 04:32:21 PM
Geriye dönük kanun ve vergi olmaz. Eğer Bitcoin devlet tarafından emtia veya varlık olarak tanınır kanunlarda belirtilir ise kanunlar onaylandığı günden itibaren olmak kaydı ile vergi kesilir.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
December 16, 2017, 04:27:39 PM
Normalde alınamaması lazım, sonuçta vaktinde bu işleri yaparken vergilendirilmeyeceğimizi düşünerek yaptık ama yine de belli olmaz şu konuya acil bir açıklık gelsede derin nefes alsak
member
December 16, 2017, 03:48:48 PM
Normalde vergi konulduğundan sonrası için etki eder geriye yürümez ama Türkiye  için bir şey öngöremüyorum
geriye dönük vergi alınacak deseler paşa paşa verilir gibime geliyor
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
December 16, 2017, 12:54:12 PM
vergilendirmesi bile belli olmayan bir şeyin geriye dönük vergisi olmaz arkadaşlar
burası türkiye bile olsa olmaz.hukukun en gerekli mekanizması bu her şeyle oynanır geriye dönük işletilemez.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
December 16, 2017, 11:23:45 AM
burası türkiye hertürlü tufaya düşebiliriz. açıkçası hiç bankacılık sistemini kulllanmamak bulabiliyorsanız güvenilir kişilerle elden halletmek lazım alış satışı ama oda çok mümkün gözükmüyor.
member
Activity: 135
Decentralized Transportation Solution
December 16, 2017, 11:15:41 AM
Geçmişe dönük vergi alınabileceğini sanmıyorum. Uygulamaya ne zaman konulduysa o zamandan sonrasını bağlar bütün kanunlar.
Ama tabi alınırsa şaşırır mıyım  Huh Hayır...
full member
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
December 16, 2017, 07:40:50 AM
Geçmişe dönük vergi alamazlar diye biliyorum. Yani o zamanlar yaptığınız işten devlet vergi almıyorsa sonra alamaz. Belli olmaz tabi söz konusu bizim devlet olunca her şeyi yapabilir gibi geliyor. Şu vergi konusu çok muallakta ne olacak göreceğiz.
hero member
Activity: 1666
Merit: 629
December 15, 2017, 02:15:22 PM
Karar ne zaman verilmiş ise o tarihten sonra vergi alınması gerekir diye biliyorum çünkü daha önce bunu bilmeden ticaret yapıldığının savunması ile mahkeme sonucunu etkileyebilirsiniz. Yine de belli olmuyor ne yazık ki ülkemiz hükümetinin verdiği kararlara.
member
Activity: 406
December 15, 2017, 02:04:52 PM
Geriye dönük işletebilirler, kanun hükmünde kararnameye eklenecek bir maddeye bakar ne yazık ki.
full member
Activity: 434
Merit: 107
December 15, 2017, 01:18:08 PM
full member
Activity: 910
Merit: 105
December 15, 2017, 01:01:21 PM
Alınamaz diyen neye dayanarak demiş anlamadım. Devlet kan alır kan.
2014 yılında internet satışlarımdan ötürü Maliye'ye şikayet edildim.
Gittim Vergi Denetim Müdürlüğü'ne ve bir Vergi Uzmanı ile görüştüm.
Bir masada 10 kadar uzman benim gibi insanlarla görüşüyordu.
Ben izah ettim zaten yaptığım işten de anlamadı not aldı falan olumlu geçtiğini düşündüm.
Geldim ilçemin Vergi Müdürlüğü'nde bir tanıdığım vardı sordum sağolsun yardımcı oldu şikayet edilmişsin şuan bakacaklar hesaplarını tarayacaklar falan dedi.
Neyse arkadaşımın arkadaşı var Vergi Müfettişi. Yemekte buluştuk bir gün ona sordum hala sonuç çıkmadı diye.
5 yıl dolmasına yakın sonuç çıkarırlar hesabına da madem sürekli giriş olmuş seni çağırıp bir öperler tadı damağında kalır dedi.
Uzlaşma için çağıracaklarmış ve adamın bana söylediği şey gerekirse ağla oyunculuk çalış çünkü büyük ceza yiyeceksin dedi.
Hala kurbanlık koyun gibi bekliyorum. Hesaba girdi çıktı da oluyor hatta eşin dostun parası da gelip gidiyor hepsini bana yazabilirler.
Gidip ne diyeceğimi de bilmiyorum açıkçası. Nasıl izah edicem de ikna edicem.
Bu anlattıklarım Bitcoin ile ilgili değil. Bitcoin mevzusunda ise eğer kanun bugün çıkarıldıysa tamam bugünden sonrasını bağlar ama bunu akıl edip oraya geçmiş 5 yıl göz önüne alınacaktır tarzında birşey eklerlerse kim neye itiraz edebilir?
Velhasıl kelam devlet der ki; Sen geçmişte bitcoin alıp satmışsın bak 2013'te hesabına 100 bin 2014'te 150 bin 2015'te 200 bin 2016'da 250 bin çekmişsin.
Allah daha çok versin güzel para kazanmışsın da hani benim payım? diyemez mi diyorsunuz?
Ona bakarsanız Bitcoin'e vergi de alamaz diyorduk ama çatır çatır alacak.
full member
December 15, 2017, 12:41:36 PM
kanunlar geriye işlemez arkadaşlar.

bırak vergiyi geçmişte olanlar geçmişte suç değilse ve şu an suç olsa bile bu böyledir.
Son söylediğin bizim ülkemiz için geçerli değil dostum hükümet işine gelmeyen insanları kanun aykırı bile olsa suçu konumuna getirip tutuklayabiliyor.Biraz ohalde olmanın avantajını kullanıyorlar Wink

eskiden dolmuşlarda sigara yasak değildi mesela. bu yasak geldikten sonra içenlere ceza kesildi. ama geçmişte sen sigara içmişsin diye şimdiki yasaya göre ceza kesilemez. bunu anlatmak istiyorum.
full member
Activity: 336
December 15, 2017, 12:34:32 PM
Genel olarak Türkiye'nin hukuk sistemine olan güvensizliği bu başlıktan da görebilmek mümkün Smiley en son bitcoin'i fetocular kullanıyor gibi haberler vardı. Adımızı bi fetocuya çıkarırlar diğer mallarımıza bile el koyarlar bişey de diyemeyiz malesef ülkedeki durum bu Smiley
full member
Activity: 252
December 15, 2017, 11:49:23 AM

bırak vergiyi geçmişte olanlar geçmişte suç değilse ve şu an suç olsa bile bu böyledir.
Son söylediğin bizim ülkemiz için geçerli değil dostum hükümet işine gelmeyen insanları kanun aykırı bile olsa suçu konumuna getirip tutuklayabiliyor.Biraz ohalde olmanın avantajını kullanıyorlar Wink
full member
December 15, 2017, 11:16:05 AM

Pages:
Jump to: