Pages:
Author

Topic: gözümüz Aydın TANZİM MARKETLER ACILIYOR :) :) - page 2. (Read 275 times)

legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Devletin işi market açmak mı? Bu iktidar dibe battıkça iyice saçmalamaya başladı, artık gün sayıyorlar gitmeden önce nereden vurgun yaparız diye düşünüyorlar. Ülkedeki hiçbir soruna çare bulamadınız çünkü sorunun asıl kaynağı sizsiniz ve siz gitmeden hiçbir şey düzelmeyecek. Bu enkazı toparlamak bile yıllar alacak. Zincirleme şekilde her şeyin kötü gitmesinin sebebi kendileri olduğu halde hiçbir sorumluluk almıyorlar ve suçu hep başkalarına atıyorlar. Şimdi de zincir marketleri gözlerine kestirmişler sanki sorunun kaynağı bu zincirlermiş gibi.
hero member
Activity: 1484
Merit: 936
Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini severim, içeride çeşitli kooperatiflerden gelen ürünler satılıyor ve bazıları oldukça kaliteli, fiyatına göre tercih edilebilir ürünler. Süt ve süt ürünleri konusunda da oldukça başarılı.
Fakat fiyatların uygun olduğunu söylemek doğru olmaz. Migros, Bim ve A101'deki fiyat neyse hemen hemen aynısı, bazı ürünlerde de daha yüksek fiyatlılarını görebiliyoruz. Madem uygun fiyatlı ürünler satılması için böyle bir adım atılıyor, bu mağazanın fiyatlarını da düşürmeniz gerekiyor. Ayrıca zaten Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları şu anda oldukça büyük bir yükseliş içerisinde ve zaten her şehre birçok şube açmaya başlamıştı.

Durum böyle olunca halkında yanında olmaktan ziyade pastadan pay almaya çalışılıyormuş gibi bir izlenim ortaya çıkıyor Smiley

Tamda ben bunu diyecektim Tarım Kredi marketleride ucuz ürün satmak için açılmamış mıydı? Devlet bu kadar işin üstesinden nasıl gelecek yapılan bu işlemler kalıcı olacak mı? Uyguna araba alamıyoruz devlet galeri açıp ucuza arabamı verecek. Fiyatların neden yüksek olduğu belli tarlada üretici 1 liraya satamazken marketlerde 7-10 liraya satılıyor bunun önüne geçilmeli diğer ürünler için pek bir şey yapılacağını sanmıyorum çünkü maliyetler fazla doğal olarak ürünlere yansıyor haliyle aşırı enflasyonun göstergesi bu fiyatlar öyle düşük rakam açıklamakla olmuyor maalesef.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini severim, içeride çeşitli kooperatiflerden gelen ürünler satılıyor ve bazıları oldukça kaliteli, fiyatına göre tercih edilebilir ürünler. Süt ve süt ürünleri konusunda da oldukça başarılı.
Fakat fiyatların uygun olduğunu söylemek doğru olmaz. Migros, Bim ve A101'deki fiyat neyse hemen hemen aynısı, bazı ürünlerde de daha yüksek fiyatlılarını görebiliyoruz. Madem uygun fiyatlı ürünler satılması için böyle bir adım atılıyor, bu mağazanın fiyatlarını da düşürmeniz gerekiyor. Ayrıca zaten Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları şu anda oldukça büyük bir yükseliş içerisinde ve zaten her şehre birçok şube açmaya başlamıştı.

Durum böyle olunca halkında yanında olmaktan ziyade pastadan pay almaya çalışılıyormuş gibi bir izlenim ortaya çıkıyor Smiley
full member
Activity: 546
Merit: 154
Biraz show kokan hareketler olmus sanki . Bakin bizde markete gidip alisveris yapiyoruz halkla iciceyiz filan vs  .

Gayet uygun fiyatli ürünler ve kaliteli demis acaba kac market gezdi de kiyaslama yapabildi diye soruyor insan kendi kendine.

Sonu hayirli biryere cikmaz ya bakalim neler olacak ilerleyen günlerde.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
Betondan vazgeçemiyoruz.

Sonu tanzim çadırları gibi olacak.

Üretim maliyeti belli olan malın fiyatını sen ucuza satacaksan şu gecenki patetes dağıtımı gibi olacak patates dağıtıldığı hafta patetes fiyatına yansitmislardi yine bu işin acisini vatandaş çekecek

Bir kerede vatandaşın işine yarayan birşey yap be.
member
Activity: 294
Merit: 49
Yaşadığım ilçede tarım kredi kooperatifi 2 adet market açtı. Fiyatları kendi ürünleri için fena değil de diğer market ürünleri içinde diğer marketlerle aynı hatta bazı ürünlerde piyasaninda üstünde. Bunu müjde gibi haber veriyorlar ya millete birşey sanacak. Kanmayın. Yok bir esprileri...
sr. member
Activity: 1386
Merit: 374
Başka bir açıdan da Bu ürünlerin hepsi eğer tarım ve orman bakanlığı gibi bakanlık bünyesinden alınıp satılacaksa itirazım yok, ancak böyle bir ihtimalin düşük olacağı ve hazır ürünler alınacağını da düşünerek, birilerine rant sağlanmaz inşallah, 1000 mağaza az değil, örnek veriyorum BİM’e 50 TL den verilen bir ürünü devlet 65 TL aldığı tespit edilirse, o zaman da bir anlamı kalmaz bu satışların,
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Aklıma maske olayları geldi yine ellerine yüzlerine bulaştırmasalar keşke Smiley Ve bu yapılacak olan işletmelerin kimin yapacağını tahmin etmek zor değildir. Gerçi artık devlet vergi dışında da milletin elinde olanın dönüp dolaşıp yine kendisine dönmesini istiyor anlaşılan. Umutsuz bir girişim olarak görüyorum ama dileğim o dur ki be yanlış olayım da bu milletin yüzü gülsün...
member
Activity: 454
Merit: 37
Bakıldı ki market işinde ciddi kar var, biz neden geride kalalım dendi, işin şaka kısmı bir yana da, fiyat politikası önemli, bim A101 gibi kalitesiz ve ucuz yerlere insanlar mahkum kalmaya ve, piliç artığı sucuklar yemeğe devam etmek zorunda kalmaya devam edecekse açılmanın hiç bir anlamı yok, en azından kdv muafiyeti getirilirse uygun fiyattan insanlar market alışverişini yapabilir umarım,
  insallah ucuz ve kalıtelı satarda kızdığım nokta giderler belli yakıta doğalgaza zam yap her ay.sonra marketler suçlu deyip hükümet market acsın sonra desin ki bak ucuz oluyormuş. b.k ucuz olur benim senın paranla zararına mal satıp seçime hazırlık yapmak devletın kasasını iyice boşaltcakalr bu sayede.ilerde daha zor duruma düşmek içten bile değil malasef
sr. member
Activity: 1386
Merit: 374
Bakıldı ki market işinde ciddi kar var, biz neden geride kalalım dendi, işin şaka kısmı bir yana da, fiyat politikası önemli, bim A101 gibi kalitesiz ve ucuz yerlere insanlar mahkum kalmaya ve, piliç artığı sucuklar yemeğe devam etmek zorunda kalmaya devam edecekse açılmanın hiç bir anlamı yok, en azından kdv muafiyeti getirilirse uygun fiyattan insanlar market alışverişini yapabilir umarım,
member
Activity: 454
Merit: 37
https://tr.sputniknews.com/20211003/cumhurbaskani-erdogan-market-alisverisi-sonrasi-acikladi-bine-yakin-market-acilacak-1049482520.html

BİZİM PARAMIZLA bize hava atacak gene.

Sen bilmezsin yeğenim ekmek, tüp, yağ, un, kuyruğu vardı.!
Sene 2021;  Grin Grin Grin

Yağ, tüp kuyrukları diye ağlayanların azıcık gururu namusu varsa oralara girmez Wink
Pages:
Jump to: