1. peltier dediğimiz parça etkin soğutma işlemi için oldukça yüksek akıma ihtiyaç duyar. Yani sıradan güçsüz bir güç kaynağı ile onu besleyemezsin, sağlam akım çeker.
2. peltier e güç verildiğinde bir yüzü soğurken diğer yüzüde oldukça fazla ısınır diğer yüzünü de fan + heatsink ile etkin şekilde soğutmalısın yoksa peltier bir süre sonra bozulur ve görevini yitirir. AMD işlemci (CPU) ları için üretilen fan+heatsink bu işlem için iyidir.
3. Peltier hassas elektronik ve dijital devre elemanlarını soğutmak için üretilmemiştir. Daha çok kaba sistemlerde ve elektronik elemanların olmadığı durumlarda kullanılır. Seyyar soğutma dolapları, bazı araba klima sistemleri vs gibi. çünkü peltier çalıştıkca soğuyan yüzü buz tutar ve ısıya maruz kalan bu kısımlarda buz olmasa bile su damlacıkları oluşur. Bazı durumlarda oldukça fazla su oluşur bu suyu etkin şekilde tahliye etmenin bir yöntemini bulmalı , suyu ve nemi elektronik parçalardan (GPU + direnç / reziztor + mosfet vs vs) uzak tutmalısın.
EDİT: GPU ile Peltier arası bakır borular ile soğutma işleminde peltierin avantajı olan yüksek soğutma kapasitesinin bir kısmını yitireceksin. Yani ısıda kayıp olacak . işin bu kısmı da biraz hesap kitap olayıdır. Kaç cm çaplı , kaç adet ve ne kadar uzunlukta boru kullanacağın önemlidir.
Ürünler geldikten sonra hesap kitap işlerine başlayabiliriz ancak. Size de siparis vermenizi ve birlikte guzel bir çalışma yapmayı teklif ediyorum.
Borulu soğutma olmasa bile buz tutan taraf ile bir pervane/fan eşliğinde soğuk hava esintisi şeklinde ekran kartlarını serinletebiliriz.
Fikir fırtınası yapılıp değişik düşünceler üzerinde konuşabiliriz.
( şu anda 2 adet dandik kasa fanı ve minicik bir vantilatör ile kartlarda 5-8derece düşüş sağlıyorum. Bu 3 sogutucuyu kapattığım an sıcaklık kartlara el değemeyecek kadar yükseliyor. Asıl kavurucu sıcaklar gelince ne olur bilemiyorum o yüzden bu projeyi denemekten zarar gelmez bence )