Bit gss mağduru olarak 3000 tl hiç hastaneye gitmeden borcum bulunmakta ama ödemeyeceğim , şimdi bakıyorum reklamlar dönüyor neymiş gss primleri sabitlenmiş falan , ya daha önce 150 den 200 den geçirdiğin ücretler ne olacak ya da , bu ülkede suriyeliye para veriyorsun yardım yapıyorsun , bedava adamları muayene ediyorsun , bize gelince gss çıkarıyorsun bu nasıl sosyal devlet . şu gss işini açıklayım arkadaşlar :
PARASI OLAMAYANLARDAN ÜCRET ALMAYACAZ DİYOR ? : Parası olmayan insan tanımı : Ailesiyle kalan bir birey annesinin maaşı hanede başka çalışmayan varsa mesela 2 kişi çalışmıyor anneyle 3 kişi toplam para ona bölünüyor bölüm 400 den fazla çıkarsa geliri var sayılıyor ve gss kapsamına giriyor.
2 olasılık : Ailesiyle yaşamıyor bir yerde kira ödüyür diyelim oturduğun yerde 500 tl kira ödüyorsun ve diyorsun ben çalışmıyorum , devlet sana ne diyor ? Devlete göre sen 500 tl kira verebiliyorsan demek ki 500 tl gelirin var
sonuç bu gss primini ödemen lazım .
GSS BORCUN BİRİKMİŞ VE ÖDEYEMİYORSUN NE OLUYOR?: Bu ballandıra ballandıra anlattıkları 55 tl ye indirdik dedikleri seni hiç alakadar etmiyor ve muayene olamıyorsun ? devlet diyor 3 taksitten fazla borcu olanlar gss den faydalanamaz önce borcunu öde sonra gss den faydalan diyor, Yani elin suriyelisine bedava hizmet veren bu hükümet kendi vatandaşına gelince sen muayene olamazsın diyor bu na ne denir arkadaşlar ?