Pages:
Author

Topic: Güney Kore kripto para birimlerine vergi getirmeye hazırlanıyor - page 2. (Read 397 times)

jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Dün webteknodan Hindistan bitcoini yasakladı diye bir haber okudum. Yine bı kiskirtmaca olabilir ama yine de yasaklanması yerine güney Kore Almanya vb ülkeler gibi vergi getirmesi daha mantıklı bir hareket olabilir aslında.
Tabi devlet büyükleri bu konuda daha bilgilidir.
newbie
Activity: 42
Merit: 0
Bizde vergilendirme olsa emin olun o kadar az olmaz gene illAllah dedirtirler baktılar olmuyor haram dedritrler
newbie
Activity: 98
İnşallah vergi yüksek olmaz bi de en azından yasak düzenlemeleri var adamların
hero member
Activity: 756
Merit: 505
biri ya da birileri yani bir ülke artık bir vergi getirsin şu kripto paralara da  biz de ne oluyor bir görelim. sırf bir yerlerde bir uygulama başlasın istiyorum ne oluyor nasıl yürüyor görelim.
full member
Activity: 308
Merit: 100
Güney Kore yüzde 2.2 lik bir gelir vergisi oranı seçerek güzel bir şey yapmaya karar vermiş. Bu oran mantıksız oranlarda olsaydı böyle bir uygulama getirmesinin hiçbir anlamı kalmazdı zaten.
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
Asya ülkelerinde vergi getirmek devletler adına çok mantıklı bir hareket olur çünkü çok fazla kişi kullanıyor. Ama vergi getirirken herkesi düşünmek lazım oranların yüksel olmaması gerekiyor.
full member
Activity: 196
%2.2 harika bir oran. Bizim ülke vergi koyacak olsa %15'ten aşağıya olmaz. Vergi getirilsin bizde yasal olarak iş yapalım diyoruz ama bu hükümet düşsün öyle bir düzenleme yapılsın. Yoksa %15'e bile muhtaç kalırız.
jr. member
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama kripto para borsalarından yüzde 22 kurumlar vergisi ve yüzde 2,2 yerel gelir vergisi tahsil edileceği bu oranlar yüksek geldi. Kripto paraların yasallaşması güzel olmuş, vergi oranları biraz daha düşük tutulabilirdi.
member
Merit: 10
Herhangi bir düzenlemenin olmadığı farazi ortamdan daha güvenilir geliyor bana vergi getirilme durumları diğer ülkelere de tez zamanda yayılması kendi adıma konusuyorum tek arzum
jr. member
Merit: 1
Vergilendirilmesi gerekli bir işti. Çünkü insanlar bu konuda çok fazla tedirgin. Birşeyi bilmeden bir anda başımıza bir sürü olay gelebilir diye. Kesinlikle yasaklanmasındansa vergi gelsin. Tabiki de abartmadan. 
member
Activity: 308
Kripto paraların yasaklanmadığı sürece vergilendirilmesine karşı değilim. Vergilendirilmesi de doğru bir karar sonuçta kar edilen bir yapı. Sistemin geleceği açısından da önemli bir karar olmuş.
full member
Activity: 476
Güney kore kripto paralar borsasında önde gelen ülkelerden biri olduğu için onun uygulayacağı vergilendirme sistemi diğer ülkeler tarafından örnek alına bilir. Bu uygulaması kripto paralar için iyi olacaktır. Yasaklanmasının önüne geçecektir.
newbie
Activity: 14
Cok iyi sonuclar dogurabilir kesinlikle tabi bu vergiler umarim az oranli olurlar. Yoksa ters etki yapabilir.
newbie
Activity: 280
     Güney Kore nin vergilendirme getirmesi ve diğer ülkelere pilot olması onlarında bu vergilendirmeyi getirmesi artık sanal para olmaktan çıkar ve her ülkenin tanıması iyiye gidişat olarak görülmelidir
jr. member
Merit: 2
Vergi gelmesi demek bu işin güzelleşeceği anlamına gelir bence olumlu bir haber en azından ne zaman kapanacak bitecek ne zaman yasaklanacak derdi ortadan kalkar.
member
Activity: 294
Soz konusu yatirimlar kripto market uzerinde oldugu surece vergilendirme yapilamaz cinku kisisel takip imkani yok. Ancak banka hesabina gecildiginde vergi uygulamasi soz konusu olacaktir. Gelir vergisi uzerinden bir hesaplama yapilabilir. Verginin yuzdesinin cok abartili olmamais lazim aksi takdirde yuksek miktarda varliklari olan kisiler off-shore banka hesaplarina yonlenecektir ve ulkeler icin yine vergi kaybi olmus olacaktir.
jr. member
Merit: 3
Vergi gelmesi demek acik ve net kabul anlamina geliyor. Yani makul degerlerde olursa vergiler oldukca guzel sonuclar dogurabilir.
hero member
Activity: 868
Merit: 500
Hiç olmamasında da vergi gelmesin adamları ICO yaşağı kalksın bence . Kriptolar varlığını sürdürebilmesi için devletlerin desteğini alması gerekecek artık .
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Açıkladıkları vergi oranları borsaları ilgilendiren oranlar, bakalım yatırımcıları hangi oranlarla vergilendirecekler bu önemli bir detay. Şayet oranlar makul seviyede olursa Güney Kore vatandaşlarının kripto para yatırımları oldukça yüksek placaktır.
member
Activity: 280
güney kore, işte şu ve şu koinlere vergi getireceği, şu şu koinlere getirmeyeceğiz şeklinde olaya yaklaşıyor galiba, ancak bu yaklaşım doğru değil
Pages:
Jump to: