Üstünde 1 ay kadar uğraşıp yaklaşık sırf lisanslara 1 btc harcadığım oyun kaç indirme almış 3 haftadır bakmıyorum. Anlayacağın sektör gerçekten çöp dolu. Clash of Clans konusuna gelirsek, adamlar 5 milyon dolardan daha çok kazanıyor bence. Reklamlarını görmekten usandım artık.
Aslına bakarsan ben başlamıştım o projeye, hatta domain falan duruyor ama heves yok işte.
Sizin mesajiniza cevap yaziyorum ama yazilimdan anlayan butun arkadaslara bir fikir vermek istiyorum, bir takimda kurulabilir elbette.
Piyasada oldukca fazla Router openwrt, ddwrt, tomato gibi 3. parti firmware destekliyor, wrt54g gibi 200 mhz lik islemcisi olan router icin bile adamlar cgminer yazmisti zamaninda mning yapiyordu. Esas konumuza donecek olursak, piyasadaki bu uyumlu routerlarin artik bir cogunda usb destegi var, nas veya ftp server olarak kullanilabildigi gibi 3g modem, web kamera falan da takilabiliyor. Proje biraz karmasik gibi gorunsede yuksek bir guvenlik ve gizlilik saglayacak yeni mobil bitcoin cuzdanimiz icin, evet proje yeni bir mobil bitcoin cuzdani. Telefonunuz calinsa bile bozulsa bile coinlerinizin kaybolmayacagini bilmek insani rahatlatir elbette.
Bu nasil olacak, evinize veyahutta interneti olan ama guvenli ve dilediginiz zaman birilerinin (guvendiginiz) fiziki erisimi olabilecek bir noktaya bu routerimiz konacak, yazilacak bu custom firmware sayesinde icerisinde bir bitcoin cuzdani calisacak, blockchain her daim burada guncellenmis olarak kalacak, keylerinizde burada olacak, bu dosyalar routerimizdaki usb bellek uzerinde olacak, iki usb portu olan routerlar tercihimiz cunku ikinci bir usb ye de devamli yedek alacak. Routerimizda sabit ip olacak, yada ddns kurulur icerisine. Mobil cuzdana erismek istediginizde ise telefon sadece uzak masa ustu kullanir gibi routerdaki datayi kullanacak, aslinda cuzdan routerda olacak telefon ile sadece uzaktan cuzdana erisebilecegimiz gorseli guzel olan ama yazmasi basit olan bir app. reklam bannerlarina ise zaman zaman bagis banneri konur, isteyen o adrese ayrica bagis yapar btc olarak.
Bahsettiğiniz cihazlar (genelde) MIPS mimarisinde işlemcilere sahip (bitcoing.org'dan indereceğiniz pre-compiled executableler çalışmaz), kendimiz derleyelimdesek libc yerine uclibc gibi minimal bir kütüphane mevcut. Bunun haricinde bitcoin-qt derleme sırasında Berkeley C++ libraries (ver 4.8 istiyor) ki bunların hepsini bir araya getirip derleyebilmek bile projenin 1. basamağını geçmek sayılabilir.
Olmaz demiyorum ama pek kolay değil..