Pages:
Author

Topic: halkbankasına 49.5 milyar dolar ceza gelmesi - page 3. (Read 582 times)

member
Activity: 244
Merit: 10
Konu ile ilgili açıklama yapılmış ama şu aralar kim doğruları açıklıyorki? umarım ceza yoktur yoksa doları düşünemiyorum.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
Umarım bu ceza haberi doğru değildir, doğru olsa bile zamanlaması ülkemiz açısından çok kötü. Zaten ekonomik anlamda ortalık karışık, millet olarak her gün fakirleşiyoruz. Bu krizin faturasını öyle ya da böyle bizler ödeyeceğiz. Haber doğru değilse bu haberi ortaya atanlar yangına körükle gitmeyi amaçlıyor herhalde.

Konu ile ilgili banka tarafından yazılı açıklama yapıldı ve herhangi bir para cezası olmadığı söylendi. Sosyal medya sebebiyle abartılmış bir durum olabilir, piyasa karışık olduğu için ortalık iyice karışmasın diye farklı bir açıklama yapılmış da olabilir.
Şu ortamda güvenimiz kalmadı.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
Umarım bu ceza haberi doğru değildir, doğru olsa bile zamanlaması ülkemiz açısından çok kötü. Zaten ekonomik anlamda ortalık karışık, millet olarak her gün fakirleşiyoruz. Bu krizin faturasını öyle ya da böyle bizler ödeyeceğiz. Haber doğru değilse bu haberi ortaya atanlar yangına körükle gitmeyi amaçlıyor herhalde.
member
Activity: 252
öyle bir cezanın gelmesi durumunda  ülkede her şeye zam gelir. ekonomik anlamda yaşam kalitesi düşer. dolar altın alır başını gider türk lirası değer kaybeder ve alım güçü düşer  bu kimsenin isteyeceği bir şey değildir ve olmaması gerekir.
member
halk bankasına geza geliyor diye sevinen arkadaşlar sanırım farklı ülkede yaşıyorlar . ekomonik açıdan etkilenmeyecek gibi gözüküyorlar  halk bankasına gelecek her türlü ceza bizim cebimizden cıkacak para demektir .
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Bu krizin kaynağı Halkbank’a kesilen bir ceza ise, bu cezayı belirleyenler bunun nasıl bir krize sebep olacağının farkındadır ve amaç Türkiye’den taviz koparmaktır. Verilen cezanın haklılığını haksızlığını sorgulamıyorum fakat bu konuda kıyasıya bir pazarlık yapılırsa elimiz pek güçlü değil. Umarım herhangi bir taviz verilmez bu krizi aşmak için. Günü kurtaralım derken geleceğimizden de olmayalım.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Halkbank bu parayı ödeyemez. Yani olayların ne kadar kötüleşebileceğini tahmin etmek çok zor değil. Memleketimizin hakkında hayırlısı.

Ecevit dönemini çok diline dolamıştı AKP liler. Kıbrısa girildiği için ambargo yediğimizi bildikleri halde tüp kuyruğu vardı algısı yarattı yıllarca...

İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş diye bir laf var.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Cok guzel oldu bu haberin yalanlanmasi. Ilk gordugumde cok korkmustum ki diger baslik oldukca rahatlatti.
member
Activity: 308
Merit: 11
Konuya bende biraz uzak kaldim anlamadığım neden ceza kesilmiş bunun açıklaması ortada yok ve bu ceza ile dolar arasında nasıl bir bağlantı var onu da anlamadım.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
Bountyhive.io
ABD’de İran ambargosunun delinmesine ilişkin davada eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın suçlu bulunmasının ardından basında çıkan "Halkbank'a ceza kesileceği" ile ilgili iddialara yazılı açıklama geldi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlandı:

"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından Bankamıza önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı anlaşılmaktadır. 

16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada Bankamız taraf olmadığı gibi Mahkeme tarafından Bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır.

ABD'nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumlar tarafından da Bankamıza iletilen herhangi bir ceza bildirimi söz konusu değildir.

Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan Bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte sosyal medya hesapları üzerinden haksız haber ve yorumların yapılması Bankacılık Kanununun "İtibarın Korunması" başlıklı madde hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur."
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Bu zaten yerlerde olan ekonomimizi iyice zor duruma sokar ve dönüşü çok daha zor olur umarim dogru degildir boyle bir sey yoktur.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Desenize kriz kapida. Simdiye kadar cok refah yasamiyorduk zaten simdiden sonra da bir krizin gelmesi iyice kotuye sokacak bizi fakat gun gelir devran doner insallah diyorum.
jr. member
Merit: 2
Gecmis olsun hocam. Piyasamiz alt ust olacak artik zaten kotu durumdaydi bundan sonra en dibe inecek. Buyuk kriz geliyor.
jr. member
Activity: 372
Faiz artırımı vs.re anca 2 gun duraksattı boyle bir ceza demek doların hızlıca yukselişe gecmesi demek. Paramızın hiç degeri kalmadı malesef.
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Halkbank a böyle bir ceza gelmesi gibi bir haber ki gelirse işte o zaman kötü olur. işler iyice karamsar bir duruma bürünür. Umarım böyle bir şey en azından bu aşamada olmaz.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Umarım doğru bir haber değildir. Böyle bir şeyin olmasıyla ekonomimiz tamamiyla çıkmaza girebilir buyuk zorluklar yaşanır.
newbie
Activity: 168
Eğer bu haber doğruysa kurdaki artışın sebeplerinden biride bu olabilir, kuru baskılayıp arttırıyorlar ki devlet bu parayı ödemekte zorlansın. Bu haberden RTE nin haberi olsa çıkar söylerdi seçim için malzeme olurdu ona.
newbie
Activity: 196
Umarim gercek degildir haber. Cunku eger gercekse ulkemizin halini dusunemiyorum. Dolarla baslar yukselenler benzin ve gidaya kadar herseye zam gelir.
jr. member
Activity: 112
Gundemden uzak kaldim bu ceza neden kaynakli arkadaslar dolarda bir durulma oldu ceza kesinlesir ise ulke tenis topuna doner karsilikli benzinden dolardan eurodan gidadan gelen vurur giden vurur sonucu hayir olsun vatana millete
newbie
Activity: 168
Gelen bu cezayla birlikte dolarda benzinde ucusa devam edecek. Dolar gecici bir hamleyle biraz olsun dusmustu fakat daha cok yukselecek yakinda.
Pages:
Jump to: