Pages:
Author

Topic: Hashnest ile BTC mining... - page 2. (Read 3553 times)

newbie
Activity: 42
Merit: 0
January 08, 2017, 02:15:23 AM
güzel ve açıklayıcı bir konu olmuş. teşekkürler. bende dünden beri bu site için hesap kitap yapıyordum Cheesy

bende 2 tane s9 almayı düşünüyorum burdan. bakalım nasıl olucak. sizden gelişmeleri bekliyorum. burdan gelişmeleri hakkında yazarsanız sevinirim.
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
January 07, 2017, 06:22:22 PM
https://www.hashnest.com

Yukarıdaki site sizlere güvenli bir şekilde mining yapmanıza olanak sağlıyor. Bitmain kendi sitesinde bu siteye link veriliyor ve buradan alacağınız ASIC cihazlar antpoola yönlendiriliyor. Sizin hiçbirey yapmanıza gerek kalmıyor. Depolama ile de uğraşmıyorsunuz. sizden bakım ücreti adı altında bir ücret alınıyor. Bu ücrete cihazının depolanması, internet masrafı, soğutma dahil. Ayrıca elektrik masrafı ödemeniz gerekiyor. Korkmayın çok ucuz. Elektrik maliyetiniz de 0.075 USD. Bu fiyata Türkiyede elektik yok.

12.5 TH Antminer S9 Fiyatı: 1699 USD
Günlük elektrik tüketim maliyeti: 2.5875 USD
Günlük bakım ücreti: 2.625 USD
*
Günlük Toplam Masraf: 5.2125 USD

Öncelikle siteye 1699 USD karşılığında BTC gönderin. BTC kur değişikliklerini göz önünde bulundurarak bi miktar fazla göndermenizi tavsiye ederim. Fazlası hesabınızda kalıyor, geri alabiliyorsunuz. Bunun için soldaki menüden wallet yzan yere tıklayın ve ardından deposit butonuna tıklayın. Size BTC wallet adresi verecek. Bu adrese gönderim yapabilirsiniz. Ödemeniz onaylandıktan sonra Hash AntS9 bölümünde shop kısmına tıklayın. Amount kısmına 1 yazın ve satın alın.

Şimdi gelelim kazanç nasıl oluyor ?

Bir günde 0.00989386 BTC kazabileceksiniz. Bundan 5.2125 USD düşülecek.
BTC fiyatı şuanda 889.15 USD. Bu durumda şuan günlük 8.80 USD kazanıyoruz.
Masrafı düşünce 3.58 USD günlük kar edeceğiz.

Her gün kazandığınız BTC miktarı aynı tabi zorluk değişmediğini varsayarsak. BTC'nin o günkü fiyatından hesap yapılarak içerisinden 5.2125 USD düşülür ve kalan BTC'leriniz sitedeki cüzdanda biriktirilir. %0.15 Transfer masrafı da düşülüyor bunu da belirteyim. Çok önemli bir miktar değil ama bu kesinti yapılıyor.

Kazancımızı etkileyen iki faktör var: Birincisi zorluk derecesi. Zorluk derecesi yükseldikçe günlük üretilecek BTC miktarı düşecektir. İkincisi ise BTC fiyatı. BTC fiyatı yükseldikçe gelir artacaktır.

Zorluk derecesi her geçen gün yükselecektir. BTC fiyatı da her geçen gün yükselecektir. Ancak BTC fiyatında dalgalanmalar oluyor. Bazen düşüyor, bazen yükseliyor. Yüksek olduğunda satmak mantıklıdır. Yada hiç satmazsınız bekletirsiniz, uzun vadede zaten yükselecektir. Ben hespa yaparken 889.15 USD den işlem yaptım. Ama geçtiğimiz günlerde 1010 USD fiyatta satış yapmıştım Poloniex'te. Gelirimiz 3.58 USD değilde 4.78 USD olacaktı bir gün için. Bu anlattığım şekilde eminim ki BTC fiyatının ROI süresini hesaplamada ne kadar büyük etkisi olduğunu anlamışsınızdır.

Az önce satın aldığımız S9 için ROI süremizi hesaplarken BTC fiyatını 889.15 USD olarak hesaplayalım hemen. Eğer BTC fiyatı artmaz ise minimum 474 günde ROI oluyor. Tabi zorluk artacağı için bu süreyi biraz daha uzun düşünebiliriz.

Az önce satın aldığımız S9 için ROI süremizi hesaplarken BTC fiyatını 1010 USD olarak hesaplayalım hemen. Eğer BTC fiyatı artmaz ise minimum 355 günde ROI oluyor. Tabi zorluk artacağı için bu süreyi biraz daha uzun düşünebiliriz.

İki farklı fiyat ile ROI süresini de hesaplamış olduk.

Eğer Bitmain'den satın alıp Türkiyeye getirseydiniz:

S9 + power için 1352 USD'yi Bitmain'e ödeyeceksiniz.
Ürünün gelmesi için ortalama 20-30 gün bekleyeceksiniz. Kargo masrafı ortalama 100 USD.
Ürünün kargoda hasar görme ihtimali var. Düşük bir risk ama var.
Ürün geldiğinde 243,36 USD gümrük vergisi ödeyeceksiniz.
Gümrük memuru bu ürün bireysel değil ticari derse yandınız. Gümrük vergisi ödeseniz dahi ürünü geçiremezsiniz. Ortalama 1000 TL masraf yaparak geçirme ihtimaliniz var. Yalnız çok zorlu bir süreç. Ürünü geçiremeyebilirsiniz. Toplu alımlarda geçirme ihtimaliniz çok daha düşük.

Peki yapılan masraf sizce çok daha fazla değil mi ?

Diyelim ki hiçbir sorun çıkmadı ve 1695,36 USD'ye mal olan S9 geldi. Site size bu fiyata zaten sunuyor değil mi ? O zaman ürün neden sitede kalsın ? niye bizde burda durmasın ? Ha bu arada şuanda satılık S9 yoktur Bitmain'de. Tekrar ne zaman satışa çıkar o meçhul. Ama bu site size S9 satıyor. Üsteik kargo süresi sadece 72 saat olarak belirlenmiş. Yani 72 saat sonra para kazanmaya başlıyorsunuz.

Türkiye'de elektrik fiyatı 0,40 TL. Ama bu site bize 0,27 TL'ye elektrik sağlıyor. Günlük 4,485 TL kar ediyoruz. Bir yılda 1637 TL yapar.

Depolama, soğutma, hırsızlığa karşı koruma sağlama, internet gideri de ekstra cebimizden çıkacak masraflar.

Bu site bitmain sitesinden direk link verildiği için diğer cloud mining yapan firmalar gibi güvensiz değil bence. Ayrıca cloud mining olarak düşünmeyin. Bu adamalr cihazları fiziki olarak bağladıkalrını söylüyorlar ve bitmain tarafından bu adamlar cihaz almıyor yalan söylüyor gibi bir iddia da yoktur.

Ben bu işi yapacağım derseniz Türkiy'ye getirtmek yerine bu siteden almak daha mantıklı görünüyor. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Ben bir adet S9 aldım az önce. Bakalım neler olacak.

Pages:
Jump to: