Pages:
Author

Topic: Hastanelerde doktor bulamama saçmalığı - page 2. (Read 302 times)

legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Ülkenizin fiat para biriminin değeri = Hayatınızın değeri

Bu eşitlik çok acı olsa dahi gerçek. Alanında uzmanlaşmış üniversite hastanesinde çalışan bir cerraha girdiği ameliyat için 800 TL (50$) ödeme yapılırsa hiç bir doktor saatlerce ameliyata girmek istemez. Bir ameliyatın sadece zorluğu değil doktorun girerek aldığı riskler de var. İlaveten doktorları devletin 1 numaralı kişisi teşekkür etmek yerine her fırsatta halkın önüne atarak suçlu gösteriyorsa o kurumda çalışmak istememeleri normaldir.

İnsanları çok çalıştırıp karşılığında da rahat bir hayat veremiyorsanız, zaten fakir olan halk kendi maaşlarını sorgulamak yerine doktorların onlara görece çok olan maaşını sorguluyorsa neden bu ülke için çalışmaya devam etsinler ? Ortalamanın epey üstü kazanan doktorların ayda 30k TL kazandığını düşünürsek (çoğu aile hekimi ve uzman bu maaşı alamaz) 2000$ bile etmiyor ve ülkedeki vergileri düşündüğünüzde gerçekte harcayabilecekleri miktar 700-800$ civarında. Yurtdışında değer gördükleri bir yerde hak ettikleri geliri elde edebilme fırsatları varken burada durmalarını beklemek çok mantıklı değil. Bu yüzden henüz üniversite okuyan öğrencilerimiz bile Almanca gibi bizde çok yaygın olmayan dilleri öğrenmeye çalışıyorlar.

Bunların hepsi yetmezmiş gibi sınırsız mülteci alımının getirdiği ek yük var. Bir ülkenin nüfusunu bir anda ciddi oranda arttırırsanız bütün alanlardaki yetişmiş insan sayınız yetmemeye başlar. Doktor değilim, sağlık sektöründe çalışmıyorum ama onların da sorunu bu ülkede yaşayan herkesle ortak. Pastayı bölenlerin büyük dilimi kendilerine ayırması sonucu hak ettikleri ücreti ve değeri alamamak.

Tek sorun doktorlar konusunda değil. Teknoloji şirketleri gelirleri görece düşük kaldığı için yazılımcı bulmakta zorlanıyorlar, bulamıyorlar. Yetişmiş insanların tamamı eğer fırsatları varsa haklı olarak yurtdışında çalışmayı tercih ediyorlar.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Ben bu durumu çok önceleri dile getirmiştim o zamanlar yine durum şimdikinden çok daha iyiymiş. Genel olarak randevusuz hasta kabul etmiyorlar randevu alamıyorsunuz hep dolu çünkü, erkenden gidip sıra almaya çalışıyorsunuz 5-10 kişiden sonra yada hiç kayıt vermiyorlar. Çarşamba günü il merkezine gidecektim randevu aldım bir gün önceden ve grev olayını bilmiyordum iş arkadaşım söyledi randevular iptal çalışmıyorlar dedi ama randevum iptal bile olmadı. Yani haberim olmasa 100 km yolu boşu boşuna gidecektim.

Bir çok hastanede doktor eksiği mevcut çoğuda büyük ilçeler kırsal küçük ilçe hastanelerini düşünemiyorum bile. Babam 9. Ayda ameliyat oldu benim bildiğim o günden beri koca ilçe hastanedinde kalp doktoru yok. Özel hastanelerde işi biliyor iyi doktorları bünyesine katıyor heleki birde devlet hastanesinde o doktor yok ise mecburen d***alıyorsunuz.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Doktorların düşük maaş aldığını ve yaptığı grevi sonuna kadar savunuyorum kolay bir meslek değil ve kolay da ulaşılan bir meslek değil ancak siyasi rantlar uğruna bu meslekteki arkadaşlarımızın onda biri eğitimi olmadan onlarca kat maaş alanların olduğu bir dönemde doktor bulamama sorunu ile karşı karşıya kaldık.

Bulunduğum ilçede kalp doktoru yok, Diş tedavisi için doktor yok, Cildiye dokturu yıllardır yoktu yeni geldi bunun her ikisi için ile gitmelisiniz özel araçla gelip gitseniz yaktığınız yakıt cabası.

Geçenlerde diş problemim oldu dedim ile gideceğime özele gideyim sonuçta bir kere gitmeyle sorun bitmeyecek defalarca yakıt yakacağız ve vakit kaybıda cabası Özele gittik

Bir kanal tedavisi olmuş 900 tl
Bir dolgu olmuş 300 tl

Sigortanın olup olmaması değil sorun. Sigortan olsa bile doktor yok arkadaş. Doktorun olmadığı bir yerde ulaşamadığınız sağlık için haybeden sigorta parası ödüyoruz.

Yavaş yavaş her yer kokuşmaya başladı. Alın size bir twetter linki yıllara göre ülkemizden ayrılmak için başvuran doktor sayıları. Nufus artıyor ama gitmek isteyen doktorda artıyor.
https://twitter.com/draliseker/status/1469945361418665985

Kimse kusura bakmasın Doktorunu, mühendisini, işçisine sahip çıkamayan ülke mi olur?
Bir çok sıkıntıdan kurtulup onlarca fabrika açılan ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki fabrika açmayı bırak kalifiye elemanlarını ülkede tutamıyor. Sonumuz hayır olsun.
Pages:
Jump to: