Pages:
Author

Topic: Hatalı ürünlerin daha değerli olması - page 2. (Read 286 times)

sr. member
Activity: 1372
Merit: 374
Tamam nadir diye böyle talep görülüyor ve normalinden kat kat daha fazlaya satılıyor da yine de bana tuhaf geliyor. Yanlış konumlandırılmış, paketlenmiş vs. bir ürün alsak normalde yapacağımız şey gidip onu normaliyle değiştirmek olur yani.  Grin

Genelde böyle düşünüyoruz hocam ama sanırım biz biraz küçük düşünüyoruz, millet baksanıza harıl harıl yanlış üretimli ürün arıyormuş, yüksek para vermeye yer arıyorlar resmen Smiley
member
Activity: 1022
Merit: 10
Tamam nadir diye böyle talep görülüyor ve normalinden kat kat daha fazlaya satılıyor da yine de bana tuhaf geliyor. Yanlış konumlandırılmış, paketlenmiş vs. bir ürün alsak normalde yapacağımız şey gidip onu normaliyle değiştirmek olur yani.  Grin
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Yurdum insanı yıllardan beri hatslı yönetilip hatalı ürünlere makum edidiğinden bizde herhes bir nevi kolleksiyoncu durumunda. Gerçekten kendimi şanşlı hissediyorum adamlar ellerine bir fırsat geçsede para harcasa. Bak bizdeki doğal.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Bu hatalı ürünlerin artısı tek olarak üretilmesi hayliyle koleksiyonları olan kişiler bu hatalı ürünleri koleksiyonlarına eklemek istemek istiyorlar.Bu sebeple normal fiyatının üstüne alıcı bulabiliyor.Bu son zamanlarda hatalı ürünlerin de piyasa çoğalması garip aslında bu kadar haberi olmuyordu bunların ama Cheesy
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Bu yillardir koleksiyoncularin ilgisini ceken birsey, hatali basilmis bir madeni para diger benzerlerinden kat be kat fazla paraya satilir, bu durumun hatira parasi almaktan farki olmadigi gibi kasitli hatali urun uretimin de onunu acacaktir, apple cihazi hakkinda icin de benzer durum gecerli olmus.

hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Sanırım para gani olunca böyle kimsenin almayacağı şeyleri yüksek meblağ karşılığı almak hobi gibi bir şey sanırım. Zevkler ve renkler meselesi parası olan düdüğü çalıyor. Bu tarz şeyleri koleksiyon yapmayı seviyorlar bu onlar için bir tutku olsa gerek yoksa kullanılmayacak bir şeye bu denli yüksek paralar vermek çılgınlık.
full member
Activity: 546
Merit: 154
Bende bunu anlamıyorum mesela hatalı basılan 200 lirayı neden 5000 liradan satışa çıkarırsın onun maddi karşılığı 200 lira sen onu alıp bir yerde kullanamayacaksın çerçeveletip asmanın da bana göre mantıklı bir tarafı yok biraz bu konularda belki de kaskafayımdır  Grin

Hocam yurtdışında bir program yapılıyordu adını şimdi unuttum orda millet çılgın gibi böyle hatalı ürünleri satın alıyorlardı sadece yanlış basılmış para değil gazete vs gibi birçok şeyi . Hatalı ürünlerin çılgınları da var dediğiniz gibi anlamak zor mantığını ama böyle hobilerin olabilmesi için para lazım oda bizde yok anlamamak kendi adıma normal Smiley
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Bende bunu anlamıyorum mesela hatalı basılan 200 lirayı neden 5000 liradan satışa çıkarırsın onun maddi karşılığı 200 lira sen onu alıp bir yerde kullanamayacaksın çerçeveletip asmanın da bana göre mantıklı bir tarafı yok biraz bu konularda belki de kaskafayımdır  Grin
member
Activity: 294
Merit: 49
Linklerinizin silinmiş, editleyip komple silin biz anladık konuyu ona göre yorum yapacağız hocam Smiley hatalı üretim şeylerin değerini, hatanın nadirliği belirliyor aslında, eti puf yada eti cin paketleme ünitesinden çıkan paketlerin yanlış basımında üretilmesi çok kolay olan hatalar, asıl hatalı kazançlar yanlış damgalanmış paralar, altın gibi mücevheratlar ve ünlü markaların eski model ürünlerinde bugün üretilmeyenlerde yapılan hatalarda elde ediliyor, koleksiyonerler biraz daha farklı açıdan bakıyor olmalı, bana bu ürün gelse yanlış basım iphone deyip değişimini talep ederdim,
Düzenledim teşekkür ederim. Sanırım aynı telefon bende olsa bende değişim isterdim . Bakış açısı mı yoksa ticari zeka mı bilemedim bir şekilde daha fazla fiyata alıcı bulabiliyor
sr. member
Activity: 1372
Merit: 374
Linklerinizin silinmiş, editleyip komple silin biz anladık konuyu ona göre yorum yapacağız hocam Smiley hatalı üretim şeylerin değerini, hatanın nadirliği belirliyor aslında, eti puf yada eti cin paketleme ünitesinden çıkan paketlerin yanlış basımında üretilmesi çok kolay olan hatalar, asıl hatalı kazançlar yanlış damgalanmış paralar, altın gibi mücevheratlar ve ünlü markaların eski model ürünlerinde bugün üretilmeyenlerde yapılan hatalarda elde ediliyor, koleksiyonerler biraz daha farklı açıdan bakıyor olmalı, bana bu ürün gelse yanlış basım iphone deyip değişimini talep ederdim,
hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Tek olması değerini arttırır böyle hatalı üretilen basılan materyaller genellikle koleksiyoncular tarafından talep görür. Elmas ve altında az olduğundan değerlidir. Orijinal tablolarda tek olmasından dolayı müzayedede milyon dolarlara satıldığını gördüm.
member
Activity: 294
Merit: 49
Apple logosunun hatalı şekilde konumlandırıldığı iPhone 11 Pro 2700 dolara satıldı

https://www.webtekno.com/hatali-iphone-11-pro-2700-dolara-satildi-h108611.html

Benzer şekilde hatalı basılan banknotlar bile 10 bin ile 100 bin arası satışa sunuluyor

Hatta sahibinden.com da hatalı paketlenmiş eti puf ve eti cin bile görmüştüm sanırım nadir olmasından kaynaklanıyor

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2010/06/25/sahibinden_ters_donmus_eti_puf
Pages:
Jump to: