Pages:
Author

Topic: Hayati Uyarı Bildirimi - page 2. (Read 186 times)

hero member
Activity: 1428
Merit: 931
June 12, 2022, 10:24:41 AM
Bende ilk defa böyle bir uyarı ile karşılaştım anlamda veremedim kapattım daha sonra 2-3 kere daha uyarı geldi ne oluyor nedir bu böyle derken haber kanallarında gördüm sadece bana gelmemiş sonra baktım duracak gibi değil ayarlardan kapattım. Böylesi önemli bir ikaz sisteminin gereksiz bildirim yapması bazı vatandaşların gereksiz panik olmasına sebebiyet verebilir daha hassas olunması gerekir.
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
June 12, 2022, 09:58:55 AM
Bana da böyle bir bildirim gelmedi ancak twitterda çok tepki verildiğini gördüm. İnsanlar pazar günü dinlenirken saçma sapan bir alarma maruz kalmışlar ve bebekler uyanmış, hastalar boşuna korkutulmuş vs ultra saçma bir durum olmuş. Bunun testi yapılacaksa da böyle yapılmaz. Kesinlikle saçma sapan yetkililerin, beceriksiz memurların/çalışanların suçu. Ayrıca bunu böyle test etmenin de mantığı yok. Korkutunca insanlar afete hazırlansa vs anlarım. Aksine gerçek bir afet durumunda insanların umursamadığını göreceğiz. Eminim bir daha bu alarm yapılsa kesinlikle kimse sallamaz.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
June 12, 2022, 08:56:08 AM
Bana böyle bir bildirim gelmedi hocam bende haberlerde gördüm böyle bir bildirim gitmiş galiba bir çok kişiye neden dolayı hayati uyarı bildirimi gitmiş afet falan mı uyarı yoksa zevkine saçma sapan bildirim atmak dikkat çekmek için mi bu uyarı bildirimlerini atmışlar?
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
June 12, 2022, 08:29:39 AM
Siyasal islamcıların güvenilmez oluşumlarından bir diğeri olan afad tüm ülkeye durduk yerde hayati uyarı bildirimi yolladı hem de on dakika içinde iki kere üst üste. Siren sesini duyunca deprem oluyor sandım. Tatbikat desen değil nedir bu? Bu bildirimler daha önce deprem zamanı geliyordu ve gerçekten afet anında çok işe yarıyor. Bildirimlerden ilk seçenek dışındaki ayarları mecburen kapattım. Acil durum bildirimi bile birkaç işbilmezin elinde oyuncak olmuş durumda.
Pages:
Jump to: