Pages:
Author

Topic: Her Ne Kadar Eski de Olsa Devletimizin Bitcoin'e Bakışı - page 2. (Read 1326 times)

full member
Activity: 350
Merit: 100
Türkiye şuan için dışardan para ihtiyacı duyan bir ülke. Ben yasal bir düzenleme getirilip, sistemin ekonomiye entegre edilmesi taraftarıyım. Ülke ekonomisini kesinlikle olumlu etkileyecektir.
full member
Activity: 218
spk raporunu bastan sona okumustum. gayet bilgilendirici ve tatmin edici bir rapor hazirlamis yazar. devlet bu ise nasil bakiyor diyorsaniz, hic olumlu baktiklarini sanmiyorum. bu rapor sadece bilgilendirme mahiyetinde hazirlanmis bir dokuman.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
şahsi bir cevap olacak belki ama mümkünse bakmasın. alakadar olmasın. onu da çeşitli yollardan zorlaştırır bir de üzerine haraca bağlar. kdv, stopaj, sonra 2 nolu kdv diye uzayıp giden haraçları getirir üzerine TRT katkı payını bile ekler. alacağı komisyonlarda cabası.
full member
Activity: 434
Merit: 112
bakmasın btc ye bakmasın. biliyorum ki bakarsa bu bizim zararımıza olur. dönüp dolaşır bitarafımıza girer.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
bizim memlekette vergisiz iş olmaz.
madencilere %25 falan getirir ama elektrik parasını gider göstermeyi kabul etmez büyük ihtimal
yeterli madenci de yok
madencilerden vergi alamayacağını anlayınca exchange sağlam bir vergi getirir hepimizin anasını ağlatır.
türkiye burası pembe hayal kurmayın.
sr. member
Activity: 473
Merit: 250
"Proof-of-Asset Protocol"
Bizim ülkeden bahsediyoruz ne kadar umut verici olabilir doğrusu merak ediyorum. Gelecek gelip geçtikten sonra geleceği farketmekten başka iyi yaptığımız tek bir şey gösterebilir mi birisi bana?

"Gelecek gelip geçtikten sonra geleceği fark etmek". Maalesef tam olarak bizi yansıtan bir cümle olmuş, katılmamak mümkün değil. Umut verici bir şeylerden ziyade her devlette olduğu gibi bizim ülkemiz de en azından vergilendirme gibi fırsatları kaçırmamak adına birtakım düzenlemelere illa ki gitmek isteyecektir..
full member
Activity: 175
Why not!
Birgün yasal düzenleme illaki gelecek beni endişelendiren devletler Bitcoin i yasal olarak tanıdığın da şuan ki kazanımları unutmamız gerekecek.
member
Activity: 87
Merit: 10
Bu bildiğiniz satoshinin çevirisi olmuş. Yasal düzenlemenin gelmesine daha çok var bence
sr. member
Activity: 560
Bu raporun baya eski olduğu biliniyor zaten ki buna da rapor denirse işte. Geçen ay yasal çerçeve üzerinde çalışılıyor falan diyorlardı ancak pek ümitli değilim.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Bizim ülkeden bahsediyoruz ne kadar umut verici olabilir doğrusu merak ediyorum. Gelecek gelip geçtikten sonra geleceği farketmekten başka iyi yaptığımız tek bir şey gösterebilir mi birisi bana?
full member
Activity: 392
Aslında devlet madenciler için bir yasa çıkarsa ve vergi almasa ayrıca büyük fabrika tarzı madencilik şirketlerinin kurulmasına ve yönetilmesine ülkede izin verse ve cihazların ülkeye girişinde vergi vs.. almasa bence ekonomiye çok büyük katkı sağlayacaktır. Sonuçta ülkeye havadan ve yasal olarak döviz girecek. Bence devletimizin böyle teşvikleri göz önüne alması lazım bir an önce.
full member
Activity: 182
The future is your Genome
Geçen ay maliye bakanı sayın ağbal'ın bir yorumunu okumuştum o yorumdan benim çıkardığım sonuç devletin bitcoini yasaklamak gibi bir düşüncesi yok ama bir düzene oturtmak istiyorlar(bunu yapabileceklerini düşünmüyorum)Yine de devlet vergi fırsatını kaçırmaz bence.
sr. member
Activity: 378
Bu rapor bildiğiniz Satoshi'nin bitcoin ile ilgili yazdığı makalenin Türkçe çevirisi. Devletin kripto paraya bakış açısını bu yazıyla anlayabilmek malesef imkansız.
Devletin kripto paraya bir bakışı var mı ki ben genel olarak ülkece bu konuda çok eksiğimiz olduğunu düşünüyorum.Umarım bu konuda bir yerlere gelebiliriz
full member
Activity: 350
Merit: 171
Bu rapor bildiğiniz Satoshi'nin bitcoin ile ilgili yazdığı makalenin Türkçe çevirisi. Devletin kripto paraya bakış açısını bu yazıyla anlayabilmek malesef imkansız.
newbie
Activity: 33
Merit: 0
Aşağıdaki linkten SPK'nın konuya ilişkin araştırma raporuna ulaşılabilir, devletin tepki süreleri gözönüne alınırsa özeliikler borsalar açısından umut verici gelişmelere gebe bir rapor; ayrıca yeni başlayacaklar için genel bilgiler içeren güvenilir bir kaynak olmuş.
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Yayin/YayinGoster/1130
Pages:
Jump to: