Pages:
Author

Topic: icoların yasak olduğu ülkeler - page 2. (Read 208 times)

full member
Activity: 770
Merit: 103
April 26, 2018, 12:11:34 AM
Bu tamamen ülkerin tutumu ile alakalı aslında. Amerika daha önceki dolandırıcılık vakalarından dolayı ico istemiyor. ico girenlere de sıkıntı çıkarıyor. Çin in olayını tam bilmiyorum ama ico düzenleyenlerde bu sebepten bu ülkeleri icolara  almıyorlar. Bu tamamen ülkenin tutumu ile alakalı. gerekli katılım izinleri alındıktan sonra abd ye giriş hakkı veren icolar da var.
member
Activity: 490
Merit: 16
April 26, 2018, 12:07:00 AM
şimdi abd dolandırıcılıkta çığır açan sahte icoları gördüğü için yasakladı ki doğru adım belki de budur o kadar çok boş proje var ki belki duymuşsunuzdur en son savedroid vardı 50m dolar topladı adam twitterdan ben kaçar tarzı bir fotoğraf paylaşıp kayboldu bu durumda da ico ya yatırım yapan arkadaşlara soğuk su içmek kaldı o yüzden bazı ülkeler yasak ediyor bunu. bu projeye göre değişebilir ama genel olarak abd çin benim ülkemde ico yapamazsınız diye net tavır takınmıştı hatta bu kararları bitcoini zamanında epey bir silkelemiş daha sonra şaha kalkmıştı bunlara ek hindistanı da koyabiliriz oda yasaklayıp durdu falan. eğer sadece proje sahiplerinin fikrince ise yarın bir gün türklere kapımız kapalı derse sıçtığımızın resmidir  Grin
sr. member
Activity: 735
Merit: 251
April 25, 2018, 11:43:35 PM
Her ülke icolar konusunda farklı tutum sergiliyor, icolarla ilgili kriterlerini kendileri belirliyorlar. Kriterlerinin ne olduğu konusunda pek de fikir sahibi değilim fakat Amerika scam olma ihtimallerini dikkate aldığını iddia ediyor. Çin ise ayrım yapmaksızın icolara yasak uyguluyor. En fazla Bitcoin sahibi ülkeler icoları yasaklamış gibi görünüyor.
member
Activity: 448
Merit: 10
April 25, 2018, 09:48:08 PM
Genelde icolar almıyolar o ülkelerin vatantaşlarını örnek ten yola çıkarsak çinde ico yasak ama nex e kabul edildiler ico için yani ico yapıcaklar belirliyor
jr. member
Activity: 280
Merit: 1
Win-Won-Betfury
April 25, 2018, 06:47:54 PM
Çogu ico için sadece abd ve çin yasaklı buralarda ciddi kanunlar var diğer küçük ülkeler çok önemsenmiyor icolar için giriş yapabiliyolar icolara genelde
sr. member
Activity: 735
Merit: 251
April 25, 2018, 06:35:17 PM
İcolar mı ülkeleri kısıtlıyor, ülkeler mi icoları kısıtlıyor? Sanırım bazı ülkeler bazı icoları çeşitli sebeplerden kısıtlıyor. Kripto para piyasası genişledikçe ülkelerin bir kısmı icolar arasında tercih yapıyor ve onları destekliyor bence. Projenin scam olma ihtimali seçeneğinin haricinde bazı devletlerin bazı projelerle işbirliği yapmak istediğini düşünüyorum. Bazı ülkelerin Doları, bazılarının Euro’yu desteklemesi gibi bir sürece doğru gidiyoruz kanaatindeyim.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
April 25, 2018, 05:49:26 PM
Bu tamamiyle proje ekibiyle alakali.  Proje ekibi bu yasak ulkelerin katilmasini istemiyorsa ve bu konuda hassas ise hepsinin ismini yaziyor.  Ama proje biraz scam gibi duruyorsa hicbirini yazmadigida oluyor.  Para gelsinds nereden gelirse gelsin mantigi. 
Eger projenin arkasinda ciddi bir ekip varsa yasal olarak sikintiya dusmemek icin ABD ve Cin'i kesin olarak men ediyor.
member
Activity: 714
Merit: 82
April 25, 2018, 03:57:15 PM
icoların bir çoğunda kyc zorunluluğu var.
kısıtlı ülkeler ise her birinde değişiklik gösteriyor.
Kiminde kısıtlı ülke yok, kiminde abd çin gibi ülkeler kısıtlı kiminde ise Suriye, Cayman Islands, Kuwait, Saudi Arabia gibi ülkeler kısıtlı yazıyor

bu kısıtlı ülkeler neye göre değişiyor? kısıtlı ülkeler belliyse neden her ico için kısıtlı ülkeler farklı oluyor?

Pages:
Jump to: