Pages:
Author

Topic: [INFO] Νέα άρθρα για το Bitcoin - page 4. (Read 1550 times)

newbie
Activity: 1
Merit: 0
Επανέρχομαι στο forum μετά την απόφαση του διαχειριστή να ελέγξει καλύτερα το περιεχόμενό του.

Αναρτώ δημοσίευμα του bloomberg σχετικά με τον αριθμό των funds που ασχολήθηκαν με το bitcoin τα τελευταία χρόνια. Δεν αναφέρεται το σύνολο των κεφαλαίων που διοχετεύτηκαν στην αγορά, αλλά προφανώς το πλήθος των κεφαλαίων είναι ανάλογο με τα funds. Σε κάθε περίπτωση εξηγούνται πολλά για την άνοδο του 2017 και την πτώση του 2018 χωρίς να αμφισβητούνται άλλοι παράγοντες.

The Crypto Hedge-Fund Bubble Is Starting to Deflate
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-02/crypto-hedge-fund-bubble-begins-to-deflate-as-returns-tumble
legendary
Activity: 3402
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
Φοβερά ενδιαφέρον και καταρτισμένο άρθρο από κάποιον αναγνώστη που αναρτήθηκε στην καθημερινή

Quote
H εμφάνιση στη ζωή μας του νέου ανταλλακτικού μέσου (bitcoin), –σχετικό άρθρο του κ. Ι. Μανωλόπουλου 17/2– μου δίνει την αφορμή για μια σύντομη ιστορική αναδρομή των ανταλλακτικών μέσων.

Στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν τα βοσκήματα όπως πρόβατα και κυρίως βοοειδή. Ο πλούτος υπολογιζόταν με τον αριθμό κεφαλών βοοειδών, λατινικά capita, νεολατινικά capital, από όπου και ο όρος «καπιταλισμός». Ο πλούσιος ονομαζόταν «πολυβούτης», ο φτωχός «αβούτης», η πλούσια νύφη «αλφεσίβοια». Τα χάλκινα όπλα του Διομήδη άξιζαν εννέα βόδια, τα χρυσά του Γλαύκου εκατό. (Ιλιάδα Ζ 236). Κατάλοιπα αυτής της πρωτόγονης κατάστασης υπάρχουν και σήμερα, όπως το λατινικό Pecunia, το αγγλικό Fee το οποίο έχει την ίδια ρίζα με το γερμανικό Vieh, αλλά και του ινδικού Rupee, εκ του σανσκριτικού Rupa, το οποίο σημαίνει βόσκημα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν τα μέταλλα (σίδηρος, άργυρος, χρυσός) υπό μορφή πλακών, ραβδίων ή οβελίσκων σταθμωμένων (ζυγισμένων), χωρίς όμως επισήμου εμβλήματος. Ο Δαυίδ έδωσε στον Ορνάν για την αγορά ενός αλωνιού 600 σίκλους (6,72 kgr) χρυσού έπειτα από ζύγισμα.

Περί τα μέσα του 7ου π.Χ. αιώνα ο βασιλιάς της Λυδίας Γύγης κόβει το πρώτο στην Ιστορία νόμισμα (κέρμα καθιερωθέν διά νόμου), το οποίο ονομάστηκε «Ηλεκτρο». (Σοφοκλέους Αντιγόνη 1037), ή λευκός χρυσός (Ηρόδοτος Ι, 50), αποτελούμενο από 73% χρυσό και 27% άργυρο. Το φυσικό αυτό κράμα συνελέγετο εκ του Πακτωλού ποταμού, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της αφθονίας. Δυστυχώς, όμως, η εφεύρεση αυτή του Γύγη (νόμισμα) θα αλλάξει στη συνέχεια τη μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας, μάλλον προς το χειρότερο.

Το 1662 η Τράπεζα της Στοκχόλμης και το 1664 η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσουν τα πρώτα φύλλα χαρτιού, των οποίων η αξία είναι κυμαινόμενη, ανάλογα, με αυτή που έχουν αναγράψει και στα οποία έχει επικρατήσει η αδόκιμη ονομασία «χαρτονόμισμα» (ψήφισμα της Ελληνικής Κυβερνήσεως 3851/ΚΖ΄’ 1831), ενώ σωστότερο η λέξη «τραπεζογραμμάτια» (Ιωάννης Σκαλτσούνης 1865). Συναφείς μορφές είναι οι επιταγές και οι συναλλαγματικές Ακολουθούν η εξάπλωση με την πλαστική μορφή, η οποία παραπέμπει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και η συναλλαγή μέσω της αναφοράς ονόματος (Pay with Square).

Και τώρα 27 αιώνες μετά τον Γύγη, ήρθε ο «Σατόσι Νακαμότο» να δημιουργήσει το ψηφιακό κρυπτονόμισμα (bitcoin). Πιστεύω ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. Ιδωμεν.

legendary
Activity: 3402
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
Ανοίγω ξανά αυτό το νήμα για να γράφουμε ότι νέο άρθρο υπάρχει για το Bitcoin. Επειδή δεν ανεχτώ τρολαρίσματα πλέον τα νέα μηνύματα θα είναι self modrated και ότι άσχετο μήνυμα ανεβαίνει θα γίνετε άμεσα delete.
Pages:
Jump to: