I bitpay i coinbase imaju svoju VISA karticu al samo u americi, dok kod nas dode euro mozda se oni prosire i na EU pa narucim mozda njihovu karticu..
može se plaćati u hrvatskoj bez problema. Samo je dizanje keša na bankomatu malo skuplje (oko 3% po transakciji).
Na 7000kn plačaš 210kn provizije što je skupo ali opet dosta niže nego na BTC bankomatu.
sve se konvertira.
samo napomena; uvijek treba izabrati opciju na bankomatu prihvati bez konverzije (neka se račun tereti u kunama).
Ako pritisneš opciju prihvati uz konverziju ti naše strane lopovske banke mjenjaju po tečaju kuna - euro ispod 7,1.
Uvijek treba odabrati opciju bez konverzije, jer se onda transakcija konvertira po srednjem tečaju
p.s. dizao sam keš i u BIH na bankomatu, i tamo je fora da ti uzmu još fiksno 5KM (2,5eura) (RBA BANKOMAT)
Upravo tako, bez problema se može koristiti u Hrvatskoj. Ja imam Xapo i plaćam u svim dućanima bez ikakvih problema. I dizanje na bankomatima ide bez frke, jedino plaćaš fee. Zato bez straha uzmi karticu, ima ih svakakvih tj.već je dosta servisa koji nude tu uslugu pa možeš birati. Bitcoin debitna kartica je po meni trenutno najjednostavniji način korištenja tj.trošenja Bitcoina.