Prije nekoliko dana imao sam jedan zanimljivi susret sa jednom strankom, koja ponekad dođe u firmu u kojoj radim.
Malo smo popričali i slučajno došli na temu bitcoina i kriptovaluta.
Njegov komentar je bio da je bitcoin i tako previše rizičan za bilo kakvo ulaganje, da je dovoljno da Musk nešto negativno objavi na Twitteru pa da se cijena bitcoina sruši i do 50 % i više i da ga takva nesigurnost ne privlači.
Ja sam mu rekao da sam u bitcoinu već 7 godina a on mi je odgovorio, nije to ništa, ja sam čuo za bitcoin još prije 10 godina i čak sam ga kupio kada je vrijedio tek oko dolara.
Ja se šokirao i pitam ga, pa dobro imaš li ga još ili si ga prodao u međuvremenu i po kojoj cijeni.
Kaže on, da imao sam 2 btc i prodao sam ih kada je btc vrijedio 1500$.
Ali btc ti sada vrijedi oko 50 000 $ a cijena mu je bila došla gotovo do 70 000 $.
Da li ti je žao što nisi pričekao i prodao ga po puno višoj cijeni (i zaradi)?
On mi reče, ne nije mi žao, jer mi je tada tih par tisuća dolara puno više značilo nego da sam ih prodao danas po trenutnoj cijeni.
Nisam pitao za detalje, ali pretpostavljam da je taj novac iskoristio za pokretanje businessa jer znam da danas vodi svoju firmu.
Što mislite o ovom iskustvu?
Ima li još netko da je prodao sav svoj bitcoin po puno nižoj cijeni nego što sada može dobiti?
Ima li još tko neku sličnu, istinitu priču iz svakodnevnog života?