Pages:
Author

Topic: izlanda madencilere elektrik yetiştirmekte sıkıntı çekmeye başlamış - page 3. (Read 397 times)

full member
Activity: 252
Merit: 100
Enerji konusuna çözüm bulmaları lazım artık. Eğer daha az enerji ile üretim yapılabilir ise sanal paralar karşısındaki en büyük engellerden birini aşmış oluruz artık. Tabi o zaman sanal paraların değerleri de düşecektir diye düşünüyorum.
full member
Activity: 392
Merit: 103
Eğer ülkeler bitcoin kazımına yasak getirirlerse hak vereceğim çünkü dünyanın kaynaklarını çok fazla sömürüyor minerlar, bu yasağın gelmemesini istiyorsak yenilenebilir enerji ile madenciliğe yönelmemiz gerekecek.
full member
Activity: 196
Merit: 100
Adamlar kendi hallerinde küçücük bir ülkeler, kendi kendilerine yetiyorlar. Madenciler her yere çöreklenmeye başladı bu da bazı olumsuz sonuçlar doğurmaya başladı. Şimdi bu elektrik probleminden ötürü bir vergilendirme getirilirse bu piyasaya yansır. Böyle bir vergilendirme diğer devletleri de harekete geçirecektir. Kanada, Moğolistan'da bu konuda bir adım atarsa bitcoinin değer artışı kaçınılmaz olur.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Maden olayınında bir yerden sonra geliştirilmesi ve çok elektrik yemeden çalışılabilmesi gerekmekte aslında. Öyle olmayınca bu tarz durumlar ortaya çıkabilir ve her açıdan israf ve sorumsuzluktur. Dünya için daha güzel bir sistemin geliştirilmesi gerekir.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
   Elektrik fiyatları ucuz olunca otomatik olarak karlı görüyor insanlar ve çok fazla yüklenmeleri de olası
member
Activity: 252
Merit: 10
İzlandaya yeni nükleer elektrik santrali lazım anlaşılan o okadar ucuz ki elektirik artık yetiştiremiyorlar anlaşılan bakalım bizdede açılınca umarım elektriğe zam yapmazlar.

yap işlet devret modeli ile yapılacağı için ucuzlama olacagını sanmıyorum. bizim ülkemizde hiç bir zaman ekeltrıkte ucuzlama olmaz. artmasında Smiley
member
Activity: 378
Merit: 20
Bu durum bana sanki sehir efsanesi, inanilacak blr sey mis giBi gelmiyor. Millet bizi mi yiyor anlamiyorum.
Onlar acaba buzdolaplarinin dunya uzerinde en cok elektrik tuketen cihaz oldugunu biliyorlar mi acaba
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
Madencilik için uygun bir ülke olduğu doğru elektrik ucuz, hava ise soğuk olduğundan bu işler için fazlasıyla verimli. Ama haberde yeterince bilgi olmadığı için doğruluğu tartışmaya açık. Sadece madencilik yüzünden ülkenin elektrik sıkıntısı çekmesi abartı gibi geliyor bana. Ülke yenilenebilir enejiyle ayakta duruyor nasıl olsa, fabrikalardan aldığınız vergi gibi bunlardan da alırsınız olur biter.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
İzlanda madencilere elektrik yetiştirmekte sıkıntı çekiyorsa,madenci sayısı çok fazla herhalde. Elektrik sıkıntısının yalnızca madencilerden kaynaklandığını söylemek abartı geliyor artık. Dünya üzerindeki onca fabrika, tesis, aydınlatmanın, ısınmak için harcanan elektriğin yanında enerji tüketimi bir tek madencilik sorunuymuş gibi açıklama yapmak kasıtlı diye düşünüyorum. Tüm dünyanın ivedilikle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi zorunluluk haline geldi.
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
İzlandaya yeni nükleer elektrik santrali lazım anlaşılan o okadar ucuz ki elektirik artık yetiştiremiyorlar anlaşılan bakalım bizdede açılınca umarım elektriğe zam yapmazlar.
full member
Activity: 238
Merit: 105
Böyle giderse Dpos sistemlerin kullanımı daha çok artacaktır. Dünyadaki büyümeyle elektrik ihtiyacı oransal olarak birbirine çok yakın gider ancak bu iş gelecekte madencilerin artması ile değişiklik gösterebilir.
member
Activity: 560
Merit: 11
bitcoine yasak gelecekse birkaç tane sebep ileri sürecekler. kara para aklama, takibinin zor olması ve elektrik tüketimi. henüz yasak yok farkındayım.

geçende video izledim. mağaranın içerisine madenci cihazları döşemişler ve sıcaklık 10 derece. millet ne yapacağını şaşırdı.

Almanya atom çarpıştırarak güneş enerjisine yakın sıcaklık elde etmişti çok az süreli. elektrik enerjisi artık yetersiz kalacak ve yeni enerji türlerine geçmemiz lazım. sırf madencilik için değil, elektriğin modasının geçmesi için bir gömlek üstü farklı enerjilere geçilmeli.
full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
başlıkta da yazdığım üzere haberimizin konusu izlandanın kripto para üreticilerine elektrik yetiştirmek konusunda sıkıntıya düşmesi. haberin detaylarına alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.log.com.tr/bitcoin-madenciligi-icin-cennet-olan-izlanda-buyuk-tehlikeyle-karsi-karsiya/
Pages:
Jump to: