Pages:
Author

Topic: Japonya kripto para endüstrisi için denetim kurumu kuruyor - page 2. (Read 116 times)

hero member
Activity: 784
Merit: 500
Japonların denetimine güvenirim zaten bu piyasanın büyük bir regulasyona uğraması gerekiyordu.. Tüm ülkelerin Bitcoin hakkında ortak kararlar alması daha oturaklı olur ama böyle bir şey imkansız maalesef.
sr. member
Activity: 560
Merit: 255
Başka ülkelerin değil ama Japonların denetimine her türlü saygı duyarım, bu işin sonunda Bitcoin daha oturaklı bir piyasada olacak diye düşünüyorum. Bana göre borsalar denetlenmeli ve vergi konusunda dünya ortak bir karar almalı (her ne kadar imkansız olsa da)
full member
Activity: 224
Merit: 100
Japonlar bu işe çok fazla önem veriyor. Zaten adamlar kendilerini teknolojiye adamış durumdalar. Böyle bir denetim kurumu kurulması başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto paralar için de olumlu bir gelişme.
member
Activity: 1022
Merit: 10
Dikkat ediyorum da Japonya bu işi gerçekten ciddiye alıyor ve güvenlik açıklarına karşı sağlam önlemler almak için çabalıyor.Bu potansiyeli görüp uğraş göstermesi takdire şayan.Çünkü öte yandan birçok ülke henüz Bitcoin'e çok sıcak bakamıyor.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Japonlar işini hakkıyla ve kusursuz yerine getirmeye çalışan ender toplumlardan biri. İş ve disiplin ahlakı kripto paralar konusunda da kendini gösteriyor, çalınmalar hack olayları gibi birçok riskin bulunması sanırım gerçekten de düzgün ve işlevsel denetim mekanizmalarının varlığını gerektiriyor.
member
Activity: 294
Kripto para gercegi artik devlet yonetimleri tarafinda gozardi edilemez bir durum haline geldi. Bu sebepten her devlet bir sekilde duzenleme getirme cabasi icerisinde. Japonya sistemli bir devlet oldugu icin uygun bir yontem getirecektir. Biz de ise durum yine icler acisi. Kimisi cikip feto nun isi derken, kimileri caiz mi degil mi pesinde.
member
Activity: 504
umachit.fund
Güçlü borsaların ortak bir hedef doğrultusunda birleşmeleri güzel bir gelişme. Sıkı bir kenetlenme hem kullanıcılara hem de borsalara güç katar.
member
Activity: 336
japonların bu yeni para piyasası için bir denetim mekanizması oluşturması kripto paraların varlığının japonya için önemini gösteriyor.böyle bir denetim mekanizması kurarak yatırımcıları, kolay para kazanma sevdalılarının elinden kurtarmış olucaklar.böylece bu piyasa güvenli bir denetim ve kontrol altında olacaktır.
sr. member
Activity: 434
Merit: 255
Presale starts on 28th of April!
Yatırımcılarına güvenli bir ortam sunmak için alınmış güzel karar .
member
Activity: 392
Japonyada gerçekleştirilen 530 milyon dolarlık siber hırsızlığın bana göre kesinlikle ülke içerisinden olmadığı kanaatini taşıyorum.Her ne olursa olsun Japonya yetkililerinin kripto para endüstrisi için denetim kurumu kurması ve bu kripto piyasasında işlem yapacakların ve işletem faaliyeti göstereceklerin belli bir denetime tabi tutulacak olması yatırımcıları hem koruyacak hemde gizlilik esasını ortadan kaldıracak bir durum oluşturuyor.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Kripto piyasaları ile ilgili dünyanın bir çok ülkesinden olumlu yada olumsuz bir takım haberler yapılıyor,bu ülkelerden gelen haberlere baktığımızda kripto paralar konusunda en doğru ve mutedil adımların Japonyadan geldiğini görüyoruz, Japonya nın ülkesinin sınırları içerisinde kripto para piyasası için denetim kurumu kuracak olması kendi vatandaşlarının yatırmlarını korumak adına doğru bir adım olur.
newbie
Activity: 34
Merit: 0
İstanbul, 16 Şubat (DHA) – Japonya kripto para piyasasında yaşanan 530 milyon dolarlık siber hırsızlık sonrasında, Japonya’nın iki ana kripto para endüstrisinin birleşerek bir "öz denetim kurumu" kuracağı duyuruldu.
Tokyo Menkul Kıymetler Borsası tarafından yapılan duyuruda, henüz adı kesinleşmeyen kurumun, Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul eden Ödeme Hizmetleri Kanunu’nunun birinci yılında, 1 Nisan tarihinde faaliyete geçeceği duyuruldu.
Kurulacak öz demetim kurumu, Japonya’nın en büyük sanal para birimi bitFlyer’ın kurucusu Japonya Blockchain Birliği ve Kriptopara Derneği'nin birleşmesinden meydana gelecek.
Kurumun, koyacağı kurallarla, yatırımcıların malvarlıklarını, sistemin durma sürelerini ve içerden bilgi ticareti ve reklamlar kontrol edilecek. Kural ihlalleri olması halinde çeşitli yaptırımlar uygulayacak olan kurum, gerçekleşen büyük siber saldırı sonrasında kriptopara piyasasında şeffaflık ve güvenilirliği yeniden sağlamayı hedefliyor.
Ödeme Hizmetleri Kanunu’na göre, Japon borsaları, ticari işlemler yapabilme sertifikasını almak için Japon finans denetim kurumuna ve Finans Hizmetleri Ajansına kayıt olmak zorundalar.

Kaynak: Hürriyet
Pages:
Jump to: