Yapılan bir habere göre IP TV ve kaçak yayın kullananlar için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanabilirmiş. Kaynağın TRT olduğu belirtilmiş.
https://twitter.com/pusholder/status/1766441217913475500Bu bana daha çok öylesine ortaya atılmış bir iddia gibi geldiği için başlıkta öyle belirttim. İnsanların gözünü korkutmaya yönelik yapılmış olabilir. Çünkü şöyle bir düşündüğümüzde ülkenin çok ciddi bir çoğunluğu bu şekilde yayın izliyordur. Geçenlerde bir tane ünlü şarkıcının da storysinde bir maçtan görüntü paylaşırken kaçak yayın izlediği belli oluyordu.
Böyle bir uygulama olsa ülkenin önemli bir kısmının içeri atılması anlamına gelir. Böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini düşünüyor musunuz siz?
Pek de mantıklı gibi gelmedi bana da hocam, gerçekleşirse en az yüzde 25 imiz yatar içeride bir süre, aslında iyi de olur, ortam ferahlar, kafa dinleriz biraz
Şaka bir yana bu alanda bir ceza sistemi devreye sokulması da gerekiyor bence. Severiz sevmeyiz insanlar bir şekilde yatırım yapıyor bu alanlara, yüzlerce insan çalıştırıyor, istihdam sağlıyor, hadi garibanı anlarım (hak vermem ama) da durumu iyi olan adam da ölücülük yapmasın be kardeşim bari.
Birebir örtüşmez belki ama 90 ları hatırlayanlar bilir, karışık kaset yaptırma işi vardı, 45 lik, 60 lık ve 90 lık kasetler doldurulurdu, listeyi kasetçiye verirdiniz, yarın gel al derdi. Mesela bu da günümüze uyarlayınca bir nevi kaçak yayın gibi oluyor. Tek bir kasettten binlerce kopya şarkı alınıp başka başka kasetlere dağıtılıyordu en nihayetinde.