Pages:
Author

Topic: Kahverengi Kokarca İstilası - page 3. (Read 391 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 623
April 24, 2024, 07:21:08 AM
Çevre konusunda duyarlılık hak getire. Devlet eli ile pek çok alan talan edildi. PAra hırsı yüzünden şirketler nerede bir ağaç var oraya saldırdılar. Nerede br su var oraya saldırdılar sonuç olarak bozulan bir denge ve yaşanılan çevre felaketleri. Çoluk çocuk doğa konusunda bişey bilmeden büyüyorlar. Çıkıp piknik yaptığımız alanlar artık yok gibi. olanları da birileri eline geçirmiş otopar giriş ücretii wc parası diye arpalığa çevirmiş. Böcek olsan kaç yazar bu ülkede birileri gelip onunda yuvasını başına yıkar.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
April 24, 2024, 07:14:30 AM
İki kişi bu illet yüzünden öldü. Doğa ile barışmak yerine savasinca malesef sonuç iyi olmuyor.

Tarım ilaçları ve tarım için kullanılan misina kullanarak yapılan tırpan birçok canlı türüne zarar vermekte rakip olmayinca bir taraf anlamsız çoğalıyor.

Yılan gordumu öldür
Böcek varsa ilaçla
Bahçedeki ot için ilaç kullan.

Bir taraf doğal olarak baskın çıkıyor sonuçta bu sonra vay efendim hükümet destek versin. Bu iş baştan belirlenecekti şimdi kullanılacak olan ilaçlar hangi türü yok edecek bakalım.

Eskiden yusufçuk böceği boldu bu hayvanın rakiplerinden biriydi derelere HES yapıldı ve yusufcugun yoğum yerleri bitirildi.

İrmaklara kurulan hesler birçok canlı türünü yok ediyor.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
April 24, 2024, 07:13:34 AM
Ben tarımdan falan anlamam ama bu arkadaştan şehirlerde de bol bol var ve kendisi sağolsun dayanıklılık ve fiziki zarar görmeme konusunda M1 Abrams tanklarıyla rahatlıkla yarışabilecek bir yapıya sahip. Üstelik (bunu arı hariç böceklerden pek hazzetmeyen birisi olarak yazıyorum) lanet olasıca çok da yakışıklı ha, böcek dünyasının Kıvanç Tatlıtuğ'u şerefsiz.  Grin

Hocam kışın evlerin çatılarında, ahırlarda kümeslerde yani korunaklı olabilecek yerlerde geçiriyor, 20 derece altında sıcaklıklarda hareket kabiliyeti kısıtlanıyor ama eksi derecede bile ölmüyor, mart nisan aylarında kışı geçirdiği yerlerden havaların ısınmasıyla birlikte tekrar taarruza geçiyor. Geçen sene evden her gün abartısız 100 tane elektrikli süpürge ile çekiyorduk, o süpürgenin içinde bile üç dört gün yaşayabiliyordu  rahatlıkla. Valla tipi kıvança benzer mi emin değilim ama karakteri bildiğin Erol Taş şerefsizin.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
April 24, 2024, 06:24:34 AM
Ben tarımdan falan anlamam ama bu arkadaştan şehirlerde de bol bol var ve kendisi sağolsun dayanıklılık ve fiziki zarar görmeme konusunda M1 Abrams tanklarıyla rahatlıkla yarışabilecek bir yapıya sahip. Üstelik (bunu arı hariç böceklerden pek hazzetmeyen birisi olarak yazıyorum) lanet olasıca çok da yakışıklı ha, böcek dünyasının Kıvanç Tatlıtuğ'u şerefsiz.  Grin
sr. member
April 24, 2024, 02:21:10 AM
Bu böcek yıllar önce oturduğumuz evin pencere kasalarını değiştirdiğimizde kasa kenarından çıkmıştı. Yıllar geçti her sene bir kaçtane evin içinde bulurum. Bir türlü yok edemedim. Gelebileceği yerleri sürekli olarak kontrol ediyorum ama bir türlü yok olmuyor. Tahminim 1 ay sonra yine bulacağım. Bulunduğumuz yerde tarımla ilgili bişey yok eğer olmuş olsaydı verdiği hasarı daha net görebilirdim.
Abi şöyle düşün, değdiği ne varsa mutlaka zarar veriyor, bu sadece bitkilerle sınırlı da değil bu arada, insana ve hayvanlara da zararı var, ayrıca kendisini tehlikede hissedince isminin hakkını da veriyor. Fındık bahçelerinde her zaman olurdu bu böcek ama yeşil renkte olan versiyonuydu onlar, bu kahverengi olanlara göre melek sayılır yeşil olanlar. Geçen yıl fındığı etkiledi, bahçelerdeki sebzeyi meyveyi etkiledi, ki bu sene sayıca daha da çoğalmış olma ihtimalini de düşünürsek, tehlike gerçekten büyük.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
April 24, 2024, 02:02:05 AM
Bu böcek yıllar önce oturduğumuz evin pencere kasalarını değiştirdiğimizde kasa kenarından çıkmıştı. Yıllar geçti her sene bir kaçtane evin içinde bulurum. Bir türlü yok edemedim. Gelebileceği yerleri sürekli olarak kontrol ediyorum ama bir türlü yok olmuyor. Tahminim 1 ay sonra yine bulacağım. Bulunduğumuz yerde tarımla ilgili bişey yok eğer olmuş olsaydı verdiği hasarı daha net görebilirdim.
sr. member
April 24, 2024, 12:38:22 AM
Kahverengi Kokarca olarak bilinen, bilimsel adı Halyomorpha halys olan bu lanet böcek, geçen yıldan beri özellikle Doğu Karadeniz bölgesi illeri başta olmak üzere birçok ilimizi etkiledi. Bahçede değdiği herşeyi verimsiz hale getiren, kolay kolay ölmeyen bu böcek yüzünden geçen yıl fındığından cevizine, elmasından armuduna, biberinden domatesine bahçelerde neredeyse her şeyin tadını büyümesini gelişimini bozan bu böceğe karşı bu sene insanlar biraz daha kararlı şekilde mücadele etmeye çalışsa da, maalesef ilgili bakanlığın konu ile alakalı radikal bir çözüm hareketini henüz göremedik. Geçen sene sahil kesimini etkileyen bu böcek, süreç içerisinde yüksek rakımlara da yöneldi, üreme hızı çok yüksek, tahribatı da keza öyle. Bireysel mücadele tabii ki önemli ama topyekün plan dahilinde bir mücadele lazım çünkü böcek orta karadenizde de görülmeye başlandı, batı karadenizde de.

Pages:
Jump to: