Pages:
Author

Topic: Kartalkaya Otel Yangını - page 2. (Read 273 times)

hero member
Activity: 2030
Merit: 402
January 21, 2025, 10:51:38 AM
Korkunç bir olay yani Maraş depremlerinden beri herhalde en kötü olay budur.  Sad  Yangın merdiveni yok, duman dedektörü yok, bina ahşap... Hayal edebiliyor musunuz? 15 tatilde kafa dağıtmak için kayağa gitmişsiniz. Geceliği 30 bin lira olan bir otelde kalıyorsunuz yani güvenlik önlemleri her türlü alınmıştır diye düşünüyorsunuz ve sonra bu korkunç yangın gerçekleşiyor. Nasıl olur ya? Nasıl hiçbir önlem alınmaz, nasıl ruhsat alabiliyor böyle bir otel?

Turizm Bakanlığı'na bağlı olmasına rağmen Turizm Bakanı'nın topu Bolu belediye başkanı Tanju Özcan'a atmaya çalışmasına ne demeli? Bu ülkede siyasetten her geçen gün daha çok iğreniyorum.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
January 21, 2025, 09:07:50 AM
Çevremdekilerin yorumları :

* Bu yoklukta geceliği 30k TL otele giden de gebersin. oh iyi olmuş...
* Otelin sahibi kesin yandaştır. Gerekli önlemleri almamış.
* Fenerli bir futbolcu kaçak et kesmeye bu otele gelmiş.
* Bolu belediye başkanına kayyum atarlar şimdi.
* Allahsız kitapsız ce ha pe li,  belediyeler cemaatin yurduna yangın merdiveni yok diye ceza kesiyorlar. Tanju buna niye göz yummuş...
.
.
Lan bir kişi ölenlere rahmet dilemedi.
legendary
Activity: 2170
Merit: 1526
January 21, 2025, 08:29:34 AM
Türkiyede yaşıyorsanız insan canının mal'dan daha değersiz olduğunu bilirsiniz depremde sorumluluk alan gördünüz mü? bina yapılırken kim denetliyor? yada işletmeler yıllık kontrol ve denetimden geçmiyor mu? şimdi tüm türkiyedeki otellere hemen bir yoğun denetim olur iki ayı geçmeden denetim falan kalmaz unutulur gider.

Allah rahmet eylesin
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
January 21, 2025, 08:03:51 AM
Ne denebilir ki.Ülkede denetimsizliğin örneğidir.Bolu Belediye başkanı kendilerine ait olmadığını bakanlık tarafından denetlendiğini bakanlığın mührünün olduğunu söylemiş.Buradan anlıyoruz ki büyük ihtimalle buranın sahibi yandaş. Buraya gidip yangın için hiçbir önlem almayan bir otele de günlük 30 bin tl fiyat çekilmesi ise işin ayrı absürt tarafı.Bu yangında ölenlerden birisi de az önce Fenerbahçe paylaştı kongre üyesinin kızı ile eşi.Ölenlere Allah rahmet eylesin.Artık gördüğümüz okuduğumuz haberlere şaşılamıyor malesef her an her şey olabiliyor.
hero member
Activity: 1610
Merit: 774
January 21, 2025, 07:40:44 AM
Otelin günlük konaklama fiyatı asgari ücretin üzerinde ve böyle pahalı ve lüks bir otelin yangına anında müdahale edememesi, tahliye sağlayamaması korkunç bir durum. Kim bilir böyle kaç tane otel vardır. Sorumlular hesap verecek mi göreceğiz. Yine her zamanki gibi olaylar başımıza geldikten sonra bazı şeylerin farkına varacağız ama bunun bedeli çok ağır oluyor maalesef. Ailenle veya sevdiklerinle pahalı ve isim yapmış bir otele tatile gidiyorsun ve yangında vefat ediyorsun. Gerçekten tarifsiz bir acı. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Çok üzücü bir durum.
xpi
newbie
Activity: 11
Merit: 0
January 21, 2025, 07:26:14 AM
Ölü sayısının 66 olduğunu televizyondan öğrendim. LA yangınında bile 20 kişi ölmedi sanırım...

Çok kötü bir durum.

Yaklaşık 240 kişinin konakladığı otelin 4'de biri can vermiş. Mekanları cennet olsun...
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 21, 2025, 07:25:41 AM
Şimdi güncelleme yapıldı. 66 kişi ölmüş yangında. Biri ağır olmak üzere 51 de yaralı varmış. Toplam 300 kişiden az mevcut olan otelde neredeyse yarısı etkilenmiş demek ki yangın çıkış anından sonra hiç doğru düzgün alarm, uyarı niteliğinde bir şey yokmuş. Kurtulanlardan biri röportajda söylüyordu zaten alarm çalmadı diye. Herkes kendi imkanlarıyla kaçmaya çalışmış. Bakalım soruşturmadan neler çıkacak kimlerin hatası olduğu ortaya çıkacak ve kimlere nasıl cezalar verilecek.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
January 21, 2025, 07:18:02 AM
Tanju Özcan da Özgür Özel de manzaranın çok daha korkunç olduğunu söylüyor. Hatta son gördüğüm tweetlerden birisinde Bolu Eğitim Araştırma Hastanesi'nin morgunun dolduğunu ve yakınlarda bir soğuk hava deposunda cenazelerin bekletildiği söylenmiş. Durum bu kadar kötüyse 30-40 kişinin vefat ettiğini duyacağız gibi görünüyor.

Nasıl oluyor da gecesi 30 bin lira olan bir otelde güvenlik sistemi, yangın merdiveni ya da yangın tüpü gibi önlemler alınmamış olabilir? Bakanlığın burada çok büyük bir hatası olduğu kesin, umarım vefat edenlerin sayısı artmaz ve bu ihmaller zincirinden sorumlu olan kişilerin cezası ciddi boyutta olur
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 21, 2025, 03:31:58 AM
Gece saatlerinde Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bir otelde yangın çıktı. Büyük bölümü ahşap olan otel hızla yandı.
Yangın merdiveni, duman dedektörü, yangın tüpü gibi hiçbir güvenlik önleminin tam olmadığı söyleniyor.
Birkaç kişi camdan atlayarak ölmüş, şu anda en az 10 ölü olduğu söyleniyor.
Kaynak

Geçmiş olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar diliyorum.
Böyle turistik bir otelde nasıl denetimler yapılmaz, nasıl çalışma ruhsatı verilir anlamak mümkün değil. Tüm sorumluların ceza alması ve bir daha böyle olayların yaşanmamasını umuyorum.
Pages:
Jump to: