Pages:
Author

Topic: Kasım 2021 zam ayı!!! - page 2. (Read 209 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
November 02, 2021, 01:28:45 PM
Bu konuda yapabileceğimiz pek bir şey yok, mümkünse ürünleri en ucuz satış yerlerinden ve topluca almaya çalışıyorum. Gerekmedikçe lüks tüketime en azından eskisi kadar girmiyorum. Sigara kullanmıyorum, alkolü de çok azalttım herkesin de azaltması gerektiğini düşünüyorum. Aile evinde yaşıyorum, ailesinden ayrı yaşayanlara mümkünse eğer aile evlerine geçici olarak dönmelerini tavsiye ediyorum. Paranın değerini koruması için daha kıymetli para birimlerine yönelmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki 5-10 yıl acı çekeceğimiz bariz şekilde ortadadır.
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
November 02, 2021, 01:08:57 PM
Nasıl kurtulmak gerekiyor sorusunu bizlerden önce cevaplaması gerekenler var. Uzun süredir çılgın bir tüketim toplumu olduk ve acısı illaki çıkacaktı, düzelmemiz yönünde de çok bir emare göremiyorum ben hazıra dağ dayanmaz hesabı tüm kaynaklarımızı baştan ayağa çarçur ettik her günümüzün bir önceki günümüzü aratmasından korkuyorum artık
member
Activity: 196
Merit: 34
November 02, 2021, 12:32:03 PM
merhaba arkadaşlar;

kasım ayına girdik. bu yılı da bitirmeye son 2 ayımız kaldı. geride bıraktıklarımıza artık bakmıyoruz. yaşadıklarımızdan ders aldıysak ne mutlu hepimize.

kasım ayı çok hızlı başladı. neredeyse bütün sektörde min %15 den max.%40 a kadar piyasada bir zamdan kaynaklı bir fiyat geçişi var. malesef ki ülkemizde döviz kurunun durumu bu şekilde. bununla nasıl yaşanır şahsen ben bir çözüm yolu bulamadım ama bir umut yaratmaya çalışıyorum. gıda ya gelen zamların artık önüne bu devlet yönetenlerin geçmesi gerekiyor.
birde buna karşılık müthiş bir tüketim çılgınlığı yaşanıyor. buna değinmemin nedeni ise, ilerleyen yıllarda sütleri koyduğumuz kutuları bulamayacağımız konuşuluyor..

sizce bu çıkmazdan nasıl kurtulmak gerekiyor..

Pages:
Jump to: