Pages:
Author

Topic: Katarlı gençlere sınavsız eğitim hakkı - page 2. (Read 294 times)

hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Biz Turkler olarak anadoludan gidelim, sadece biz fazlaligiz bu anadoluya, bir irk daha once bu kadar asagilanmamisti, haberin dogru ya da gercek olmasi Turklerin Turkiye'de egrelti yasadigina mani olmaz.
Kendi oz yurdunda garipsin.
Kolelik kalkmis derler bir de.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210625-3.pdf

"askeri alan"

edit: resmi gazete'ye de baktım ve ortada bir sorun yok. başlık yanlış daha doğrusu aldatıcı. askeri alanda bu tür protokoller her zaman yapılıyor ve yapılması da gerekiyor. milli savunma bakanlığı da haberi yalanlamış.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
Herşeyin içine sıçmakta yeminliler bunun başka bir açıklaması yok. Adamlar yeminli ülke en az 100 yıl geri gitmeden ülkenin peşini bırakmayacaklar.

hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Konunun üstüne haberlere bakarken detaylara denk geldim. Mesajı ilk atan arkadaş da değinmiş ama nedense gözümden kaçmış.
Haberde şöyle yazıyor;

Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokole göre, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Anlaşma kapsamında hastane kurulması ve işletilmesi de var.

Katar'lı doktorlar geliyor... Hem de yetkin olup olmadığı sınavlardan geçmeden...
member
Activity: 756
Merit: 17
Twitter'dan haberi aldım ben de. Katarlılara verilen bu haktan sonra kaçıncı sınıf vatandaşlığa düştük acaba? Bir ülke düşünün ki kendi vatandaşı umrunda bile değil. Yurtdışından birileri gelecekse en iyi şartları sunarlar. Kendi halkına gelince ise süründürmeye devam ederler. Yarın bir sürü genç üniversite sınavının ilk oturumuna girecek. Çok güzel bir moral-motivasyon olmuştur bu haber eminim ki. Bu gençler "Ben niye sınava çalışıyorum ki?" diye kendilerini sorgulasalar yeridir. Bu kararı da savunacak düşük IQlu troller olacaktır şüphesiz. Güzel ülkemin geldiği hale bak. 2023'teki seçimlere kadar daha kim bilir neler göreceğiz.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Ziya Gökalp 1922’de Yeni Gün gazetesindeki makalelerinde Batı medeniyetini kabule mecbur olduğumuzu belirterek şöyle diyordu:

“Kabul etmediğimiz takdirde Garp devletlerinin esiri olacağız. Garp Medeniyetine hakim olmak yahut garp devletlerine mahkum olmak, bu iki şıktan birini kabul mecburiyetindeyiz. Bugün artık şu hakikat anlaşılmıştı: Avrupa’ya karşı hürriyetimizi ve istiklalimizi müdafaa edebilmek için Avrupa Medeniyetini iğtinam etmemiz lazımdır. Avrupa medeniyeti müspet ilimlerden ve sınai tekniklerden, içtimaî teşkilatlardan ibarettir.”

Batılılaşma konusunda, Kemal Atatürk'ün görüşlerini çok önem verdiği ve sık sık bu konularda konuştuğu Gökalp'den bir alıntı. Altta kaynağını verdiğim makalede direkt olarak Atatürk'ün görüşlerini okuyabilirsiniz.

Kaynak: https://sbd.aku.edu.tr/VIII3/ersan.pdf
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Bakalım bu sefer kandırılmadan bitecek mi bu katar aşkı sevdası! Adamların bi bizi kütüğüne almadığı kaldı o da yakındır ey Türkiye'm!
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
Eğitim alsalar ne olacak şuan parası olan bu ülkede her türlü diplomaya sahip olabiliyor diplomanında pek bir önemi kalmadı birde bu ülke toprak parçası bırakmış bir ülke  sınavsız eğitim hakkı verse ne olur.
hero member
Activity: 1442
Merit: 256
Biraz önce Twitter'da gördüm bende  bu haberi.  Artık günümüzde üniversite okumak çok zor değil. Katarlı da para çok olduğu için parayı basıp okur. Türkiye'de de durum farklı değil. Zenginler sınava girince barajı geçip parayı basıp özel üniversitelerde çoğu bölümü okuyor ama tıp, diş hekimliği için biraz fazla puan isteniyor. Zenginde olsa o puan yoksa o bölümde yok.
Böyle giderse 50 yıl sonra bizim ülkeyi komple Katarlı llar alacak zaten.
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
Türkiye ile Katar arasında "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği" protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı anlaşmaya göre Katarlı gençler Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Protokolde bu eğitimlere kabul için sınav şartı yok. Kontenjanlar her yıl tespit edilecek. Anlaşma kapsamında hastane kurulması ve işletilmesi de var.

Evet bizim öğrencilerimiz çalışıp didinip acaba napacağım sınavda yeterli bir not alabilecek miyim diye düşünürken böyle bir şey ortaya çıkıyor. Ne denir ki?

kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/katarli-gencler-turkiyede-sinavsiz-tip-egitimi-alacak-1847261
Pages:
Jump to: