Pages:
Author

Topic: Kendi çocuğunu boğan anne : MtGoX - page 2. (Read 2682 times)

hero member
Activity: 826
Merit: 1000
February 16, 2014, 09:02:15 AM
Tokyo'da işte. Vidyoyu açmadınız mı?

Adam milyon dolarları dolandırmış olabilir diyoruz bir gecede tokyoya uçup geri dönmek Adana'dan Ankaraya uçmak kadar basit o adam için
EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
February 16, 2014, 08:23:51 AM
Tokyo'da işte. Vidyoyu açmadınız mı?
hero member
February 16, 2014, 08:16:10 AM
Şuanda ne yaptıklarını tam olarak bilemeyiz ama ya havaide yada taylanddadırlar.

Mark Karpeles işinin başında hâlâ.

İşin başında ama nerede ?
EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
February 16, 2014, 08:15:28 AM
Şuanda ne yaptıklarını tam olarak bilemeyiz ama ya havaide yada taylanddadırlar.

Mark Karpeles işinin başında hâlâ.
legendary
Activity: 1008
GigTricks.io | A CRYPTO ECOSYSTEM FOR ON-DEMAND EC
February 16, 2014, 08:05:42 AM
Şöyle sağlam bi hacker ordusu yok mu hacklesinler şunları kurtarsınlar btcleri(tabi hot walletta kaldiysa)

hero member
February 16, 2014, 07:56:39 AM
Bitcoin'in en büyük oyun alanlarından birisi olan MtGOX yani Bitcoinin doğumundan çocukluk çağına her anını yaşadığı bir meydan bunu hemen herkes bilir ve şimdi MtGoX tabiri caiz ise kendi evladının kafasına yastığı bastırıp boğarak öldürüyor. Peki nedir bu son günlerde yaşananlar ve MtGOX'un yaptığı ?

Geçenlerde tek başına MtGox'u protesto eden adam her şeyi anlatıyor aslında, kasasında binlerce bitcoin var ancak bunları sahiplerine vermiyor vermediği gibi de öldürüyor, aslına bakarsanız şu anda MtGOX suç işleyen bir mecra ve en kısa zamanda içerdeki oyuncuların çıkarak mtgox'u terk etmesi gerekiyor ki bir çok kişi bitcoinlerini çekemediği için zararına satıp çıkma derdinde. Yapılanlar ve yaşananlar anlatılır gibi değil. İçerdek bir kaç kişiyle mesajlaşma şansım oldu bu sektörde tanıdığım ve başlamama vesile olan özellikle uzak doğulu insanlar var ve hepsinin ortak görüşü şu elimizi kaptırdık şimdi kolumuzu kurtaramıyoruz.

MtGOX her yönüyle tam bir dolandırıcı ve bilinen tüm yasaları çiğneyen yönetim ekibine sahip şu haliyle, oradaki herkesin ortak görüşü bitcoin withdraw işlemleri eskiye döndüğü an içerde ne var ne yok çekip çıkmak. şu haliyle bir hapishaneden farksız ne çıkabiliyorsunuz ne de kalabiliyorsunuz hatta satış emirlerinin gerçekleşmesi ihtimali de yok yani sat dediğinizde alacak adam da yok çünkü alacak kişi de biliyor ki aldığı bitcoini kurtaramama ihtimali var. Diğer bir konu da döviz transfer işlemlerinin de aksıyor olması örneğin bugün verdiğiniz transfer işlemi haftaya bile gerçekleşemeyebiliyor çünkü bu emirler yığılmış durumda bunu özetle şöyle açıklayayım :

BTCtürk'de bitcoininizin olduğunu düşünün ama yazılımsal bir sorun nedeniyle bu bitcoinleri hiçbir yere transfer edemiyorsunuz hadi satayım da kurtulayım derseniz de alıcı yok alanlar da ölü fiyatına ki şu anda 260 $'a kadar düşmesinin de nedeni bu adam zararın neresinden dönersem kardır deyip satmaya çalışıyor çünkü, diyelim ki bir ihtimal sattınız paramı çekeyim de kurtulayım şu illetten deseniz de yine çıkamıyorsunuz çünkü banka transferleri o kadar yığılmış durumda ki site buna cevap veremez hale gelmiş şu anda emir verseniz belki 2 hafta ya da 3 hafta sonra çekebiliyorsunuz parayı.

İşte şu anda Bitcoin'e yatırım yapanların çektiği çilenin baş kahramanı MtGOX'da durumlar bu, ben allaha dua ediyorum hala MtGOX'a gönderdiğim kimlik bilgilerimi onaylamadıkları için, düşünüyorum da eğer onaylanmış olsaydı orada kalan zavallı insanların arasında ben de olacaktım. İçerde yaşananlar içler acısı, gerçekten yuvalar yıkılıyor şu anda MtGoX nedeniyle ve kimse hiç bir şey yapamıyor ne yasalar, ne kanun ne de Bitcoin'in yaratıcıları MtGOX'a en ufak bir yaptırım da bulunamıyor.

Peki ne olacak ve ne olması en hayırlısı ?

MtGOX'un bir an evvel kapanması gerekiyor çünkü hali hazırda kangren olmuş bir uzuv gibi şu anda ve kangren tüm vücuda yayılıyor buradan, eğer bir an evvel MtGOX kepenkleri indirmezse tüm Bitcoin piyasası alt üst olacak bırakın 100 $ 'ı 1 $'ı bile görmemiz mümkün çünkü içerden çıkamayanlar ellerindekileri pul parasına satıp zararlarını karşılamak isteyecekler.

MtGOX zaman kaybetmeden Trade işlemlerini durdurmalı ve sırayla içerde Bitcoin'i olan herkesin coinlerini hesaplarına manuel transfer etmeli, aksi halde yaşananlar yaşayacaklarımızın yanında devede kulak kalacak, rakamlar o kadar komik hale gelecek ki kan gövdeyi götürecek.

Bitcoin'in zayıf noktası hiç bir otorite tarafından denetlenmemesiydi ve şimdi bu zayıf nokta sahibi olan herkesi sırtdından vurdu, kimse hiç bir yere başvuramıyor bu adamlar malımıza el koydu diyemiyor çünkü güvence yok, zaten devletler uyarıyordu dikkatli olun sizi koruyamayız diye. Ben olan biteni şöyle hayal ediyorum. MtGOX'un başındakiler Milyonlarca dolar vurgun yaptı belki de şu anda dünyanın en egzotik yerlerinde hayatlarının geri kalanını deniz, kumsal ve yanlarında dünya güzeli kadınlarla geçiriyorlar akşam 1 - 2 saat ellerine notebooklarını alıp dur bakalım zavallılar ne alemde diyip soğuk biralarını yudumluyorlar. Bundan farklı bir durum olduğuna ihtimal dahi vermiyorum. Hatta içerde hiç bit coin kalmamış bile olabilir tamamını dövize çevirip tüydüklerinden adım gibi eminim.

Umarım bir an evvel MtGoX illeti ortadan kalkar ve yuvası yıkılmış onlarca yüzlerce insan rahat bir nefes alabilir.
Pages:
Jump to: