Adamlar yeni açacakları borsanın reklamını yapmak için milyonlarca token dağıttılar. İlk gelenlerden birisi benim. Başlığı açtığım gün gelmişti tokenler.
Bir kaç şey var benim gözlemlediğim ve olumlu değil!
1) Bir şekilde tokene pump yaptırıp 150-160$ ederken bizlere gönderip kilitlediler tokenleri. Ama sonrasında token fiyatı düştükçe düştü.
2) Bu tokeni daha önce ICO'dan veya borsalardan alanlar oldu. O insanların düştüğü durumu şu an düşünemiyorum. Adam 200$ verip aldığı tokeni binlerce insana dağıttılar ve dağıtmaya da devam ediyorlar.
3) Borsa açılana kadar bunlar bu tokenlerin kilidini açmaz.
4) Tahminime göre bu adamlar bir şekilde bu tokenleri söz konusu borsaya aktarım şartı getirecekler. Nasıl olacak emin değilim ama 2 fikrim var.
a) Anlaşmalı oldukları diğer tüm borsalarda deposit'i kapattırıp, 3-5 günlüğüne sadece Kickex e yatırılabilir diyecekler ki bu durumda DEX'ler kullanılabilir.
b) Aynı miktarda KICK tokenin söz konusu borsada satın alınması şartı falan getirecekler.
c) Token SWAP yapıp buradan kendi borsalarına aktarımı sağlayacaklar.Haliyle şu an cüzdan da bulunan tokenler değersiz olacak. Sadece kickex'a aktarılanlar swap olacağı için herkes mecburen oraya aktaracak. Bir süre de withdraw'ı kapalı tutabilirler.
Ancak her koşulda yukarıda sıkça konuşulduğu üzere token değeri çok düşecektir. Yani buradan ekmek çıkmaz arkadaşlar yada en fazla bir kaç ekmek çıkar.
Airdrop olaylarının ilk zamanlarinda da bu kilit olayı oluyordu. Token senin cüzdanda oluyor ama sen etherdelta ya transfer etmek isteyince gitmiyor ama fee ücretini kesiyordu. O zaman tecrübe ettim.
Şimdi kick olayında da aynı şeyler olacak. Beleş gelenler kilit açılır açılmaz satar. İco dan alanlara geçmiş olsun artık.