Pages:
Author

Topic: İkinci El Araba Fiyatları - page 6. (Read 1021 times)

hero member
Activity: 1400
Merit: 569
November 16, 2019, 10:50:23 AM
Hocam bu piyasanın ucuzlaması diye bir şey pek mümkün gözükmüyor. Aslında ikinci el arabaya, insanlar biraz da yatırım gözüyle bakmaya başladı. Herkes artık istediği arabayı alıp, kullanıp, sonrasında da daha pahalıya kolayca satıyor. Bunun böyle olmasının ana nedeni, aslında Türk Lirasının dolar karşısında her yıl değer kaybetmesi diyebiliriz. İkinci el olarak alınan arabanın, sıfırı her yıl pahalanıyor. Aracın sıfır fiyatına göre insanlar ikinci el fiyatı belirliyor.

Kısaca dolar almak ile araba almak arasında pek fark yok. Ne zaman ki Türk parası değer kazanmaya başlar. İşte o zaman piyasa normale döner.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
November 16, 2019, 10:49:15 AM
yıl 2012 mitsubishi cold aldım sıfır sanırım 32.000 civarındaydı aynı yıl babamda bir ford connect aldı sanırım 34500 civarınaydı. her iki araçta sıfırdı şuyan her iki araç satın aldığım fiyatın neredeyse 2 katından fazla.

bu piyasa malesef düzelmez veya ucuzlamaz o devir bitti. sadece üretim yapsak bile yeterli gelmeyecektir. 

ÜLKECE KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ. yoksa durum bok gibi.
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
November 16, 2019, 10:46:29 AM
Arkadaşlar yaklaşık 3-4 yıl belki daha kısa bir süre önce ikinci el araba fiyatları uçtu diyorduk ama bir anda ne olduysa şimdiki fiyatlara bakıyorum da hakikaten şu anda araba fiyatları daha da kötü uçmuş durumda.

Zamanında almış olduğum C3 ama o zamanlar beğendiğim fiesta fakat akrabaların bu kadar para verilmez kredi çekme daha düşük bir araç al dedikleri zaman eğer o arabayı alsaydım şu anda satılığa koysam 20k elimde belki kar ile satabilecektim ama şimdi bakıyorum da hakikaten şu anda ikinci el araç alınmaz gibi duruyor ne yapabiliriz varmı bir öneriniz veya ne zamana bu piyasalar ucuzlayabilir.?
Pages:
Jump to: