Pages:
Author

Topic: İkinci el araç alım satımına vergi yolda - page 2. (Read 225 times)

member
Activity: 756
Merit: 17
February 28, 2021, 04:45:44 AM
Vergi ile çözülebilecek bir mesele değil bu. Serbest piyasaya müdahale ettikçe dengesi bozuluyor. Fiyat artışı yine vatandaşa girecek.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
February 28, 2021, 02:59:52 AM
Ee kendilerinin sebep olduğu ikinci el piyasasının uçuklğundan da tabii ki yararlanmak isteyecekler. Adamlar 5 bin dolarlık arabayı 100 bin tlye sattırmayı başardılar buna türk milletinin sahtekarlığının da katkısı oldu ben hiç üzülmüyorum artık müstehak hepsine.

tamamen yanlış düşünce. bu sahtekarlık değil iktidarın başarısızlığıdır. zamanında 32 binliraya aldığım aracın usd karşılığı 21,333 usd yapıyor şuan ise 157 bin tl yapıyor siz paranızın değerini koruyacak tedbirler aldıramadıktan sonra türk milletine suç bulmanın anlamı yok.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
February 28, 2021, 02:52:43 AM
Ee kendilerinin sebep olduğu ikinci el piyasasının uçuklğundan da tabii ki yararlanmak isteyecekler. Adamlar 5 bin dolarlık arabayı 100 bin tlye sattırmayı başardılar buna türk milletinin sahtekarlığının da katkısı oldu ben hiç üzülmüyorum artık müstehak hepsine.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
February 28, 2021, 02:18:49 AM
Sırf vergiden kaçırmasınlar diye, satış değerini kasko değeri üzerinden yaptıracaklar, benim anlamadığım bu araçlar sıfır alınırken zaten yüzde 200 ÖTV verilmiyor mu? Bir tane bize, 2 tane devlete almıyor muyuz? Neyin ek vergisi bu acaba,
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
February 28, 2021, 02:09:55 AM
.Hükûmet, ikinci el araç satışlarından binde 5 vergi almak için harekete geçti. Hazırlanan yasa taslağının yakında TBMM Genel Kurulu’na gelerek yasalaşması bekleniyor.

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'in haberine göre  hazırlanan yasa taslağında, ikinci el araçların satışından binde 5 oranında vergi alınacak. Satış miktarı da aracın en az kasko değeri kadar olacak. Böylece düşük satış gösterilip vergiden kaçılamayacak.

Meclis'te hazırlanan yasa taslağının genel kuruldan geçerek yasalaşması bekleniyor. Hazırlanan taslakta “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden  5” ifadelerine yer verildi.

https://t24.com.tr/haber/ikinci-el-arac-alim-satimina-vergi-yolda,935843

Ver baba ver aldığın aracı sat yine vergi ver saçmalığa bak
Pages:
Jump to: