Yorumun için teşekkürler fakat ürün satılır mı satılmazmızında değilim. Satış konusundada ürün elime geçtikten sonra satmayı düşünmüyorum(kutusunu açtıktan sonra).. Yukarıda resmen yatırım tavsiyesi gibi yazmışsın. Yükseleceğini nereden biliyorsun belki 10 $'a düşecek ? Üretmeye başlar başlamaz elimdeki BTC'leri satmam belki karlı bundan nasıl eminsin ki ? Bu kadar net yazabiliyorsunuz ?
Kimse herhangi bir şeyden emin değil. İnsanlar burada tecrübelerini aktarıyorlar. 10 dolara da düşebilir, 100 bin dolara da çıkabilir. Eğer bunlardan herhangi birinin olacağının garantisi olsa piyasa böyle olabilir miydi? KNC size 300 dolar maliyetli makineyi 6000 dolara satabilir miydi? Siz 6000 dolarlık makine için 13500 dolar isteyebilir miydiniz?
Sizin sattığınız bu makinenin fiyatı bana göre çok ucuz. Keza benim BTC için güncel kurum 1000 dolar, gelecekteki beklentim 1 milyon dolar. Bu makineyi alırsam her durumda karlıyım ben. Ama öte taraftan arkadaşların söylediği şey ise şu, bak bu makineyi almak yerine o makineden beklentin olan, atıyorum 10 BTC yi 4850 dolara alabiliyorsun, hem de şu anda. Neden 3 kat fazla ödeyesin, neden o makineyi işletmekle uğraşasın, neden üstüne de elektrik parası ödeyesin?
İşte bu bir tecrübe paylaşımı. Yatırım tavsiyesi değil. Mantıklı gelmiyor mu?
Mining yerine satın alma yöntemini tercih ettiğinizde üstünüzde taşıdığınız tek risk BTC'nin değeri oluyor. Mining yaptığınızda ise üzerinize aldığınız risk miktarı ve çeşidi artıyor.
Bence yorumları iyi niyetli olarak düşünmekte fayda var. Emin olun buradaki herhangi bir alıcı bu yorumları okuyarak bu ürünü almaktan vazgeçmez. Bu forumun takipçi kitlesini bildiğim için söylüyorum bunları. Herkes kendi hesabını yapabilecek kadar yeterliliğe sahip burada. Ebay ile karıştırmamak gerekli burayı.
Burada bu makineyi satabileceğiniz tek bir fiyat var. O da 30-60 gün arası maliyeti çıkabilecek olan fiyat.
Tüm bunların ötesinde yazdıklarınızdan anlayabildiğim kadarıyla siz tüm bunları görebilecek ve düşünebiliecek durumdasınız. Öngöremediğiniz tek bir şey olmuş. O da bu minerı Türkiye'de çalıştırma heyecanıyla yaptığınız hesabı geleceğe düşünerek yapmamış olmanız. İşte heyecan ve hırs da böyle bir şey malesef. Ve inanın bu çok da doğal.
Şu andaki tavrınız da çok doğal. Bunu anlayışla karşılamak gerekli. Ama sizin de kendi durumunuzu kabullenmeniz gerekli.
Aynı hesabı ben de yaptım. Hatta sipariş aşamasına kadar geldim. Satın alacağım firma Amerika'da kuzenimin komşusuydu. 20-30 arası sipariş için hazırlık yaptım ve firmadan şunu istedim. Bana makineleri yarın teslim eder ve çalışır hale getirirsen alım yapacağım. Her ay da kapasiteyi %50 arttıracağım. Ama tek şartım hemen teslim.
Yapmadılar tabi. Ben de bugün yaşayabileceğim durumu düşünerek vazgeçtim. Oysa ki kağıt üzerindeki rakamlar çok cazipti. Aynı sizin siparişi verirken yaptığınız hesaplar gibiydi.
Morphe bir gazete köşe yazarı mısın ? Yoksa senarist ? Yukarıda benim adıma bir düşünce atıp o düşünce üzerinde yukarı aşağıya yazmışsın. Tebrikler.