Pages:
Author

Topic: Kocaeli'nde yangın: Bitcoin üretimi yapan işletme yandı - page 2. (Read 361 times)

full member
Activity: 294
Merit: 101
Madencilik yapan için üzüldüm sonuçta ekmek teynesiydide insan biraz daha fazla önlem alsa daya iyi olurdu antminerlar ekran kartlı riglerden daha fazla ısınıyor o yüzden daha fazla soğutma lazım.
jr. member
Activity: 111
Merit: 1
Çok geçmiş olsun zarar görenlere
jr. member
Activity: 146
bir acemilik olduğunu düşünüyorum olayda bizimde başımıza ufak tefek kablo yanıkları geldi ama sistem hemen kendini kapatıyor yangın çıkaracak dereceye getirmiyor
member
Activity: 560
Merit: 11
ekren kartını, işlemciyi overclock yapıyorlar sonuna kadar zorlayıp bir vakit sonra arıza oluşuyor. bitcoin üretimi için o cihazlarda hız ayarı yapıldığını hiç duymadım. soğutmaya, yerleşim düzenine, sıcaklığına kısacası temel anlamda verilere hakim olunursa bu türde hadiseler pek yaşanmaz.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
Yazık dünya kadar makine alet edevat çöp oldu,malesef herşey fişe takıp çalıştırmakla bitmiyor ,belki yüzmilyarlar yatırıp kurulan bu makineler için yeteri kadar önlem ve soğutma işlemi yapılmıyor buda ayrı bir muamma
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Alalh sabır versin ne diyeyim,  yani  çok dikkat etmek gerekiyor yangınlara, çok önemli bir konu bu
jr. member
soğutmadan kaçmış olabilir veya oc mevzusunu abartmış olabilir. her türlü yazık etmiş elindeki onca ekipmana.
member
Activity: 294
valla yakacak kadar ne üretiyorlarmış orada, demek üretim gücü çok yüksekti ki yangın çıktı ne diyeyim geçmiş olsun diyeyim, bunların hepsine
member
Activity: 308
Tasarruf edeyim derken eldeki bulgurdan olmuş. Soğutma sistemi hiç ihmale gelmez havalar soğukta olsa yanar cihazlar. Allatan hiç kimseye zarar gelmemiş yoksa bu bahane edilerek yasak getirilmeye çalışılırdı.

Tasarruf mu yoksa daha çok kazanma hırsımı? Cihazları fazla zorlamış olabilir. Aşırı zorlanma soğuma sistemini yetersiz bırakmış ki cihazlar yanmış. Neyse ki kimseye zarar gelmemiş yoksa dediğin gibi bu işin önü kesilmeye çalışılabilirdi.
newbie
Activity: 154
Merit: 0
Tasarruf edeyim derken eldeki bulgurdan olmuş. Soğutma sistemi hiç ihmale gelmez havalar soğukta olsa yanar cihazlar. Allatan hiç kimseye zarar gelmemiş yoksa bu bahane edilerek yasak getirilmeye çalışılırdı.
full member
Activity: 476
Merit: 100
Cihazların yanmasına sebep olacak en büyük etken soğutma sisteminin yetersiz olmasıdır. Haberde de bundan bahsedilmiş zaten. En çok soğutma sistemine dikkat etmek lazım. Arkadaşa geçmiş olsun.
member
Activity: 182
Havalar ısınmadan cihazların yanması tuhaf. Demek ki soğutma sistemi hiç çalışmıyormuş. Başka türlü yangının çıkması çok zor. Yazın olsaydı havaların etkisinden yandı derdim ama daha havalar doğru düzgün ısınmadan cihazları yanması hiç soğutma yapılmadığını gösterir.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
    Geçmiş olsun umarım işyerinin sigortası vardır Bu gibi durumları ön görerek hareket etmekte fayda var cihazların soğutulması için konan klimalarda fayda etmemiş anlaşılan
member
Geçmiş olsun diyelim tabi sistemi kuran arkadaşlara bir daha ki sefere daha dikkat etmeleri gerekiyor.
member
Activity: 448
Çok geçmiş olsun diyelim kardeşimize , kripto para madenciliğiyapan bütün arkadaşların işyerlerine ve makinelerini sigortalatmaları ve soğutma sistemini uygulamaları çok büyük önem taşıyor, lütfen dikkat edelim.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
Bu isle ugrasan herkesin bildigi kesin bir sey var buda isinma sorunu. Yani eger bu isi yapiyorsan bu sorun icin onlem almalisin. Yoksa kacinilmaz bir durumdur yangin cikmasi.
member
Activity: 392
Büyük geçmiş olsun , ciddi derecede zarar görmüştür arkadaş şimdi bu adam neye yansın , bitcoin fiyatının düşük olduğuna mı , yoksa cihazlarının yanıp kül olduğuna mı , bir kez daha bu soğutma sisteminin önemi ortaya çıkmış oldu.
jr. member
Activity: 154
Para hırsı bu olsa gerek 7x24 açtı sanırım cihazları basındada duramadı sonrası olan oldu gerçekden üzüldüm ne umutları vardı belki. Şimdi ne olacak siğorta karsılarmı binanın hasarı var cihazlar zaten gitmiş resimleri gördümde.
member
Activity: 364
Merit: 20
Bu isletmelerin kesinlikle onlemlerini almalari gerekiyor. Aksi halde bu gibi kazalar kacinilmaz. Uzucu bir olay ama elden birsey gelmez artik.
member
Activity: 336
Merit: 11
Oldukca uzucu bir durum maalesef keske onlemler tam anlamiyla alinsaydi. Sonucta isinma bilinen bir sorun yazik olmus.
Pages:
Jump to: