Pages:
Author

Topic: Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 bini geçti - page 2. (Read 633 times)

full member
Activity: 457
Merit: 101
Bu şirketler bile konkordato ilan etmişse devamı gelecek. TL nin dolar kuru karşısında değer kaybı şirketlerimizi zora soktu. Tahminim bu şirketlerden bazıları hazır sıcak para karşılığında yabancı şirketlere pazarlanacak ya da ekonomik yönden sorunu olmayan daha büyükler arasında pay edilecek.
member
Activity: 294
Merit: 10
öyle bir ülkedeyiz ki iflas açıklamak bile yasak, işletmeyi idare edememek bile vatan hainliği, zam yapmak devleti yıkmak gibi algılanır durumda.

Başbakanımız ne dedi usulsüz zam yapanları zabıtaya şikayet edin diyor. Ben her ay elektriğe gelen %9 zamı kime şikayet edeceğim acaba. Biri bir yılın sonunda %40 zam yapıyor diğeri 4 aydır her ay %9 zam yapıyor.
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
öyle bir ülkedeyiz ki iflas açıklamak bile yasak, işletmeyi idare edememek bile vatan hainliği, zam yapmak devleti yıkmak gibi algılanır durumda.
member
Activity: 602
Merit: 11
Bireysel.olarakta edilwbiliyormus sanirim.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Konkordato ilanını neredeyse devlet bile ilan edecek konuma geliyoruz sanki şirketler kendi işlerini yapamadığı gibi devlet ihaleleri yatırımlar bile durma noktasında bu gidiş ne zaman düzelir acaba. Ortam toz duman sanki pazar yerleri yangın yerine dönmüş vatandaş bile kendine konkordato uyguluyor artık Allah sonumuzu hayır etsin.
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
OHAL de iflas etmenin yasaklanmış olduğundan şimdi hepsi konkordato ilan ediyor. Ne değişti ? İler de İFLAS eden yok onlar konkordato ilan ettiler diyecekler.
jr. member
Activity: 168
inanın ben çok üzülüyorum bu duruma 3000 iş yeri demek neden baksan 5000 çalışan demek ve onların bakmakla yükümlü oldugu en az 10000 kişi demek nereye kadar gidecek bu kötü tablo allah yar ve yardımcımız olsun

Keşke 5000 de kalsa. Orada sadece 2 3 tane şirketin 5000 kendi çalışanı var. Onların ailesine falan gelmeden bunların beraber iş yaptığı şirketler var bir de.
jr. member
Vay be,ne hallere düştük.Batan batana şu an.Ekonomimiz müthiş,kriz yok,dolar 1 tl,cebimiz para dolu diye diye ülke bu hale düştü.Ama inanmak istemeyen çok.Herkes halinden memnun zaten
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Şahısların da konkordato vermesinin yolu açıldı, bu hafta haberlerde gördüm 2 kişi başvurmuş. Şirket sayısı azımsanacak gibi değil, daha fazlasınında sırada olması cidden moral bozucu, sadece onları bağlamaz netice olarak hepimize zarar. 
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
bir şirketin konkordato ilan etmesi yalnızca onu değil, o şirkete malzeme hammadde hizmet gibi girdi sağlayan tüm şirketlere de zarar veriyor ve domino taşı etkisi yaratıyor.
jr. member
Activity: 252
maalesef ekonomimizin güllük gülistanlık olmadığı ve yabancı ülkelerin bizi kıskanmadığının bir kanıtı bu. görmek isteyenler için tabi ki. dolar da 7,30 tahmini yapan bir ekonomist vardı yeni videoları dönmeye başladı. önümüzdeki bir kaç sene bu olumsuz ekonomik kriterlerin düzeleceğini sanmıyorum.
member
Activity: 308
Merit: 11
Mahkemenin atayacağı komiserin kararına bağlı batıp batmamaları. Konkordato ilan etti diye bir şirket tamamen iflas etmiyor. Bu biraz da fırsat olarak değerlendirilir. Çünkü borcunu ödeyemeyip iflas vermektense bu kararı vermek daha iyi hem şirketin borçlarını sıfırlama durumu da var başımızdakiler sağolsun.

Aynen öyle konkordato iflas ile sonuçlanmıyor ama bakanın söylediği gibi 2019 yılı bu yıldan daha zorlu geçerse 2020'nin zorluğu da 2018 gibi olur bu şirketler 2 yıl zor dayanırlar. Dayansalar bile daralmaya gideceklerdir. Çalışanların işlerine son verilmek zorunda kalacaktır.
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
Böyle giderse konkordato'dan sonra iflas ederler çoğu işçi de işsiz kalır ve gerisini biliyorsunuz. Bunun önlemi hala alınmış değil elde avuçta da bir şey kalmadı. artık yatırım yaptığımız betonları yeriz ülkece sonrada imf'ye gideriz.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
Mahkemenin atayacağı komiserin kararına bağlı batıp batmamaları. Konkordato ilan etti diye bir şirket tamamen iflas etmiyor. Bu biraz da fırsat olarak değerlendirilir. Çünkü borcunu ödeyemeyip iflas vermektense bu kararı vermek daha iyi hem şirketin borçlarını sıfırlama durumu da var başımızdakiler sağolsun.
jr. member
Activity: 154
Birazda krizi fırsatçılığa çevirmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum. Zaten durumları bozukken kriz üstüne tuz biber olanlar konkordato ile işten sıyrılmaya çalışıyorlar.
member
Activity: 392
Merit: 10
İşler iyiye gitmiyor.Konkordato ilan edenlerin  döviz girdilerindeki artişlardan dolayı darboğaza girdiklerini sanıyorum.Kimsenin firmasını bu durumda gösterip kazanç sağlama peşinde olduğunu düşünmüyorum.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
3bin şirketle kalmış olursa yatıp kalkıp dua edelim. Bizim için çok büyük başarıdır. Bu 3binler sadece görünen kısmı bunun bir de arkasından gelecek olanlar var.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
Korkarım ki bu daha iyi günlerimiz maalesef. Yavaş yavaş bankalara da sıçrasa bu kriz işimiz yaş olur. Ufukta düzelme gibi bir durumda yok. En son imf'nin kapısını çalacağız gibi görünüyor.
jr. member
Bu ülkede kriz yok demek en büyük hata olur.Ancak kimse bunu kabullenmek istemiyor.Tabiki kimse hastalığını kabul etmez.Hstaysak eğer ve düzeltmek istiyorsak,hasta olduğumuxu kabul Edip tedavi sürecine başlamalıdır vakitn kaybetmeden.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
keşke güzel şeyler söyleyebilsek ama ülkenin durumu hiç iyi değil. neredeyse dolar 6 tl oldu diye göbet atıyoruz. ama bir yıl önce nerde olduğunu kimse hatırlamıyor. bu kadar dış borç ve bu dolar kuru ile daha çok konkordato haberi duyarız
Pages:
Jump to: