No wlasnie, i przydalby sie jakis realista zeby wzial udzial w konkursie, bo ja znowu bede ostatni, a przecież ile mozna :p
Hmm realista?
Realista raczej by trafiał z typami:). Moim zdaniem większość ma się za realistę i własnie, jako
realista XD, widzę ciebie jako skrajnego pesymistę (odczywiście w temacie predykcji ceny bitcoina), bo edycji konkursu było wiele (3 twoje za bitcoiny i 2 moje za merity) i zawsze obstawiałeś duuużo poniżej ceny końcowej i przewazniej najniżej ze wszystkich.
Moim zdaniem popełniasz ten błąd w analizach, że ustalasz pewien punkt docelowy (16k to dobra predykcja, solidne wspracie, przy założeniu, że właśnie pękła bańka), ale zapominasz, że do końca konkursu jest 2.5 miesiąca, a "tak silny byk nie umiera od pierwszego ciosu szpadą torreadora". 16k jest możliwe jako flash crash lub po roku rynku niedźwiedzia albo skranie pesymistycznych wydarzeniach o skali, którą trudno mi jest sobie wyobrazić. Moim zdaniem odreagowanie jest jak najbardziej możliwe, jednak nie jest to koniec bańki a końca bańki nie należałoby wypatrywać analizując wykres cenowy. Z tego już dawno nic nie da się wyczytać i nie porusza się on technicznie a emocjonalnie. Moim zdaniem pora na patrzenie na ten wykres:
I dopiero po nowym ATH tutaj zastanawiać się nad dalszym zasięgiem ruchu.