Kedi, köpek bütün hayvanları fazlasıyla seviyorum. Kedi mi köpek mi daha çok seviyorsunuz derseniz ayırt edemiyorum aynılar benim için. Şu zamana kadar hiç besleme şansım olmadı, malum alerjik bünyemden dolayı bana iyi gelmiyorlar pek aynı alanda çok durduğumda alerjik reaksiyonlar göstermeye başlıyorum. Şimdiki zamanda oldukça masraflı kedi, köpek beslemek bir hevesle hareket etmeyin üzülürsünüz sonra.
İkisini de seviyorum ama çocukluktan beri huylanıyorum. Hafif de korkuyorum köpeklerden. Bir türlü besleme şansım olmadı ve sonra da olay huylanma ve korkuya dönüştü. Tanıdığım insanların köpekleri var yanlarına yaklaşıyorum ama öyle bir anda bile tedirgin oluyorum. Kedi olan eve misafirliğe gittiğimde maalesef ki başka odaya koymalarını istiyorum ya da onları bu zahmete sokmamak için hiç gitmiyorum.
İsteyerek yaptığım bir şey değil o yüzden bu huyumu çevrem de anlayışla karşılıyor. Kedi köpek severlere bazen özeniyorum ama sonra apayrı bir sorumluluk olduğunu bildiğim için uzak duruyorum.
Başıboş köpek sorununun ülkemizde çözüme kavuşturulması lazım. Her sene binlerce veterinerlik mezunu veriyoruz ve devlet imkanıyla barınaklar yapılsa ve hayvanlara bakım şartları iyileştirilse hem hayvanlar için hem insanlar için daha iyi olacak. Hayvanları seviyorum ve sokakta aç susuz kaldıklarını gördükçe devlet imkanının bu işler için de kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Aç kalan hayvan saldırganlaşıyor doğası gereği ve başıboş olduklarından insanlara zarar veriyorlar. Hem insanlar zarar görmesin hem de o canlara daha iyi bakılmasının gerektiğini düşünüyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum hocam
O eşiği aşınca da kedi köpek manyağı olacağınızı çok iyi biliyorum
Korkunuzun nedeni genel olarak ne yapacağını kestirememekten geliyor ki haklısınız. Ancak diğer taraftanda baktığımızda onlarda aynı şeyi hissediyorlar. Biz yine düşünebiliyoruz hareketlerinden tepkilerinden kestirebiliyoruz ama onların işi bu noktada biraz daha çetrefilli. Yüzüne gülüp mama veren ama verdiği mamanın içine zehir koyan insanlar var. Hiç birşey yapmadığı halde orulorulorospu çocuğunun birinden tekme yiyen canlılarda var. Genellikle bu canlılar böyle olduğunda insana yanaşmıyor yanaştırtmıyor ya da yanaşacaksa da hırlayarak tıslayarak yaklaşıyor.
Huylanma konusunda bende biraz aynı durumdayım yüzümü yalamalarından huylanıyorum ama diğer kısımlarda sıkıntı yaşamıyorum.
Ama olurda bir gün bu çekincelerinizi yenerseniz de ( ki inşallah yenersiniz
) ben bu hislerden niye bu kadar mahrum kalmışım diyeceksiniz.
Kedilerin purrrr modu var ya üstündeki tüm siniri stresi üzüntüyü alıp götürecek bir şekildedir. Ki genellikle kediler çevresindeki insanların duygu durumunu çok iyi anlar ve bu noktada yardıma koşar.
Köpeklerde ise bu durum daha farklıdır onlarda koruma içgüdüsü apayrı bir düzeydedir. Bir kere beslediğiniz ya da sevdiğiniz bir köpek sizi unutmayacaktır. Başka bir köpek size kitlenirse sizi ondan koruyacaktır.
Ama en genel olarak bu canlılar resmen yavrunuz gibi olacaktır. Birçok insanı yanlızlıktan sevgileriyle kurtarır. Özellikle sorumluluk bilinci geliştirmeye ve yaşama sevinci kazandırmaya çok yardımcı olurlar.
Umarım daha önce de dediğim gibi bu çekincelerinizi yenersiniz hocam ve o zaman bu sözlerimi hatırlarsınız