Shume pak mining me shume per ceshtje kureshtje se sa perfitimi, kam bere mining pak nje altcoin Maxcoin, pastaj nuk jam aktiv pasi qe kjo puna e mining nese don ti futesh tash per tash eshte industri ne vete, pra te duhet investim i madhe dhe prape nuk je i sigurte.
Po ju, cfare ju lidhe me bitcoin ?
Tash per tash jam duke ber mining me dy antminer s1, total rreth 360Ghs. Kam nje plan afatgjate te cilin ka filluar ta implementoj, te bej nje solar mining center. Mora nje oferte nga dikush qe te marr dy Spondoolies SP10, dy SP20 dhe nje Antminer S3 me cmim shume te mire, rreth 2500 euro, qe ne total kan hash rate gati 7THs. Si mendon, ia vlen ti marr
?
Ndoshta ke planifikuar mire, dhe shpresoj te del ashtu siq e ke menduar, mining gjithnje e me shume po behet jo-profitabile nga ata qe jane te "vegjel" ne kete fushe, duke e pas parasysh qe mining farm si kjo
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1072474.0;topicseen ku veshtiresin "difficulty" vetem sa e ngrit larte e me larte cdo here.
Per sa kohe do mendosh te kesh ROI me investimet qe planifikon te besh ?
Ne cilin vend jeton, duhet te kesh vend me diell pasi panelet solare duhet te jene ne vend me diell, poashtu ka pas ide me heret te provohet me panele solare mirepo nuk e di sa kane qene te suksesshme, per sa i perket te perdore elektricitet normal ne Kosove energjia elektrike eshte shume e shtrenjte te investohet ne mining ne shkalle te larte, nuk e di ku jetoni ju.
2xSP10, 1xS1, 1xS3~ 7TH/s = 2500EUR me kete calc me te thjesht
https://alloscomp.com/bitcoin/calculator me jep per 7TH/s me jep 438$ apo 388EUR muajin e pare pastaj muajin tjeter 430$ apo 381EUR, sigurisht kjo eshte relative po duke e pare trendin qe nga fillimi "difficulty" vetem rritet dhe ju nga muaji ne muaj tjeter do te merrni gjithnje e me pak Bitcoins.
2500EUR investim, pa llogaritur energjin elektrike apo pajisjet panelet solare apo ckado qe don me investu vetem 2500EUR dhe te llogarisim qe fiton 388EUR atehere i bie 2500/388=6.44 ~ 6muaj e gjysme te duhen vetem per ROI, kjo eshte shume relative pasi qe nuk ka shume detaje dhe me te vertet mining eshte e pa parashikueshme pra nuk mundesh me dite sakte kur nxjerre parat e investimit pastaj te shikohet per profit.
Kjo eshte jo per dekurajim apo dicka, ju sigurisht keni planifikuar nese don miund te vazhdojme te diskutojme dhe te shofim se a ja vlen apo jo.